Αυτοί ξέρουν πώς γίνεται η δουλειά!

Στα ντέρμπι κορυφής η ισοπαλία δεν είναι σπάνιο αποτέλεσμα, ωστόσο ουδεμία από τις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ στο «Τσίρειο» κατέληξε σε συμβιβασμό. Όλες αποδείχθηκαν… do or die (πέντε νίκες οι οικοδεσπότες, τρεις οι φιλοξενούμενοι).

Αν αυτό το σερί διακοπεί απόψε, τότε οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα έχουν μόνον επιμέρους οφέλη να επιδείξουν: ο μεν σύλλογος της Λεμεσού τη διατήρησή του στην πρώτη θέση, ο δε σύλλογος της Λευκωσίας το οριστικό πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία.

Τα πραγματικά μεγάλα κέρδη και για τους «κυανόλευκους» του Σωφρόνη Αυγουστή και για τους «γαλαζοκίτρινους» του Πάολο Τραμετσάνι συνοδεύουν τη νίκη. Και, ως γνωστόν, νίκη χωρίς τέρματα δεν υπάρχει. Πόσοι και ποιοι όμως από τις δύο ομάδες έχουν το συγκεκριμένο know-how; Ποιοι και πόσοι ξέρουν πώς γίνεται η δουλειά; Ποιοι και πόσοι έχουν χριστεί σκόρερ στο εν λόγω ντέρμπι;

Από πλευράς Απόλλωνα, γκολ εναντίον του ΑΠΟΕΛ έχουν πανηγυρίσει οι Περέιρα, Μάρκοβιτς, Πέδρο, Παπουλής και Ζελάγια. Δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι έχουν τεθεί νοκ άουτ, το βάρος επωμίζονται οι υπόλοιποι τρεις, εκ των οποίων ο Παπουλής αριθμεί έξι τέρματα, ο Πέδρο δύο και ο Ζελάγια ένα.

Από πλευράς ΑΠΟΕΛ, τέρμα κόντρα στον Απόλλωνα έχουν πετύχει οι Νατέλ, Μπάλοχ, Τάμαρι, Μοράις, Αλωνεύτης, Ζαχίντ, Καρλάο, Μερκής, Εφραίμ, ντε Βινσέντι και Ενσούε. Ο τελευταίος αποτελεί ξένο σώμα για τους «γαλαζοκίτρινους», ενώ από τους υπόλοιπους αρχισκόρερ είναι ο Μοράις με τρία γκολ ακολουθούμενους από τους Νατέλ, Τάμαρι και ντε Βινσέντι (όλοι από δύο).

Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελεί ο Γιώργος Μερκής, ο οποίος έχει σκοράρει με τη φανέλα και των δύο ομάδων. Στα χνάρια του μπορεί να βαδίσει και ο Αντόνιο Γιάκολις, ο οποίος την περασμένη περίοδο χρίστηκε σκόρερ ως παίκτης του Απόλλωνα.
 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία