Έδειξε μέταλλο πρωταθλητή στο Τσίρειο και έπιασε κορυφή ο ΑΠΟΕΛ

Όπως και την τελευταία φόρα που επισκέφθηκε το Τσίρειο, ο ΑΠΟΕΛ επανέλαβε εαυτόν και αφού έφερε τούμπα το παιχνίδι επικράτησε του Απόλλωνα με 3-1, επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.
 
Σ’ ένα ντέρμπι με αρκετές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα, οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το… καλημέρα της επανάληψης, κατάφεραν να φέρουν την ολική ανατροπή, με πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά τον Μούσα Αλ Τάμαρι.
 
Πλέον, οι πολυπρωταθλητές φιγουράρουν στην πρώτη θέση με 54 βαθμούς, αφήνοντας τον Απόλλωνα στη 2η θέση με 53 βαθμούς.
 
Με αρκετές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα σημαδεύτηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με τον διαιτητή να βγάζει πέντε συνολικά φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, δείχνοντας τρεις σε Απόλλωνα και δυο σε ΑΠΟΕΛ.
 
Χωρίς την ιδιαίτερη φάση κύλησε το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ωστόσο, με τους αριθμούς να μιλάνε από μόνοι τους, καθώς έξι συνολικά τελικές είχε η ομάδα της Λεμεσού με τις δυο στον στόχο, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα ο Ρόμο και καμία τελική καταγράφηκε για τους φιλοξενούμενους.
Κεφάλι στο σκορ ευτύχησε να πάρει με το καλημέρα της επανάληψης ο Απόλλωνας στο ντέρμπι, ο οποίος στο 48' μετά από κεφαλιά του Παπουλή, ο Ζελάγια πήρε την μπάλα μετά από ατομική προσπάθεια, τρύπησε στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρόμο για το 1-0. 

 
Ολική ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά είχαμε στη συνέχεια με τους γαλαζοκίτρινους αρχικά να ισοφαρίζουν με το εύστοχο κτύπημα του Λέο Νατέλ στο 65' και τρία λεπτά αργότερα στο 68' ο Μούσα Αλ Τάμαρι έδωσε προβάδισμα με δεύτερο γκολ στην ομάδα του.
 
 
 
Ο Γιώργος Νικολάου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών στο 64' της αναμέτρησης. Ο Μούσα Αλ Τάμαρι κατέβασε τη μπάλα μετά από προσωπική ενέργεια και κατευθύνθηκε προς την περιοχή των γαλάζιων της Λεμεσού όπου δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Βαλεντίν Ρομπέρζ. Από την επαναληπτική προβολή ο αμυντικός του Απόλλωνα φαίνεται να βρίσκει τον Ιορδανό εξτρέμ
 
Λίγα λεπτά αργότερα στο 78', ο Ιορδανός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε φάση διαρκείας αφού απέφυγε τον Βάλε και έδωσε ασίστ στον Λούκας Σόουζα, ο οποίος ολοκλήρωσε την ανατροπή των πρωταθλητών με τρίτο γκολ. 
 
 
Αν και έψαξε τους τρόπους να αντιδράσει στη συνέχεια ο Απόλλωνας, δεν κατάφερε κάτι ιδιαίτερο με τον δείκτη του σκορ να παραμένει αναλλοίωτος. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 90' ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νικόλα Ιωάννου. 
 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Απόλλων: Βάλε, Βασιλείου, Ρομπέρζ, Γιούστε, Πέδρο, Χάμπος (61΄Μάρκοβιτς) Σακέττι, Σαρντινέρο, Σκέμπρι (74΄Φαουπάλα) Παπουλής, Ζελάγια

ΑΠΟΕΛ: Ρομό, Γιάκολις, Μερκής, Καρλάο, Ιωάννου, Αλ Τάμαρι (94΄) Μοράις Γκέντσογλου, Καζού, Νατέλ (82΄Βιντιγκάλ) Σόουζα, Μπέζιακ (87΄Αλωνεύτης)

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Η προσοχή στραμμένη σε ΓΣΠ και Αρένα
ΒΙΝΤΕΟ: Μπούκαραν στη συνέντευξη Τύπου και... τρέλαναν τον Ηλία Χαραλάμπους οι παίκτες του
ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ
Το σήκωσε η Ομόνοια Αραδίππου και ανεβαίνει επίσημα με Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς