ΒΙΝΤΕΟ: Αποθέωση Κετσπάγια, ο αγαπημένος «καραφλός»!

Επί ευκαιρίας των γενεθλίων του Τιμούρ Κετσπάγια, η οπαδική ιστοσελίδα της ΑΕΚ Αθηνών enwsi.gr, ετοίμασε ειδικό αφιέρωμα για τον πρώην ποδοσφαιριστή της, που αναφέρεται στην πορεία που τον έδεσε με την ομάδα. 
 
Αναλυτικά:

Είναι δύσκολο για ξένους ποδοσφαιριστές να δεθούν παντοτινά με μια ομάδα και να αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της. Ο Τιμούρ Κετσπάγια το πέτυχε μόλις σε τρία χρόνια παρουσίας στην ΑΕΚ. Δέθηκε για πάντα με τον κόσμο της, είναι μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας και για πάντα ο αγαπημένος…καραφλός των φίλων της Ενωσης. Μια πορεία γεμάτη επιτυχίες, με τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την κατάκτηση κυπέλλου και την απογείωση της καριέρας του Γεωργιανού με τη μεταγραφή στην αγγλική Νιουκάστλ και τα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Κετσπάγια (που έχει γενέθλια σήμερα και συμπληρώνει 51 χρόνια) μπήκε στη ζωή της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1994. Η Ενωση βρισκόταν στα καλύτερα της, έχοντας κατακτήσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα, έχοντας φοβερή ομάδα και προετοιμαζόμενη για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η μεταγραφή του πέρασε από κόσκινο, με τον Μπάγεβιτς να τον παρακολουθεί επί μήνες όταν αγωνιζόταν στην Κύπρο με την Ανόρθωση. Και είναι αλήθεια, πως στο ξεκίνημα δεν προκάλεσε ενθουσιασμό δεδομένου πως ο κόσμος περίμενε τότε κάποια μεταγραφή φημισμένου ποδοσφαιριστή.

Το ξεκίνημα μάλιστα, ήταν απογοητευτικό. Ο Κετσπάγια έπεσε άτσαλα και έσπασε το χέρι του στο ξεκίνημα της πρώτης αναμέτρησης με την Ρέιντζερς. Ο Γεωργιανός άργησε να πάρει μπροστά, αλλά όταν το έπραξε δεν είχε…σταματημό. Με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε όργια και οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Σε τρία χρόνια παρουσίας είχε 84 παιχνίδια πρωταθλήματος με 23 γκολ. Είχε 20 συμμετοχές στο κύπελλο με 11 τέρματα, αλλά και 15 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με δύο γκολ!

Ο Κετσπάγια είχε απίστευτη τεχνική, δύναμη και ταχύτητα. Ηταν ασταμάτητος με τη μπάλα στα πόδια και δεν μπορούσε να ανακοπεί από την αντίπαλη άμυνα. Ετσι πήρε μεταγραφή για την Αγγλία, παίζοντας σε Νιούκαστλ, Γουλβς και Νταντί, πριν επιστρέψει στην Κύπρο για να κλείσει την καριέρα του στην Ανόρθωση. Με την κυπριακή ομάδα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, οδηγώντας τη για πρώτη φορά σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρασε για λίγους μήνες από τον ΟΣΦΠ, αλλά δεν κόλλησε ποτέ και τώρα βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Γεωργίας.

Στην ΑΕΚ επέστρεψε το καλοκαίρι του 2017, με την ελπίδα πως θα καταφέρει να συνδυάσει και ως προπονητής ανάλογες επιτυχίες. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε. Αποκλείστηκε γρήγορα από την Ευρώπη στην πρώτη απόπειρα, δεν μπόρεσε να βρει χημεία με την ομάδα και έτσι αποχώρησε πριν αλλάξει ο χρόνος.

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς