Οι φάσεις που έχασε ο Νικολάου στο ντέρμπι κορυφής

Στην αξιολόγηση των αποφάσεων του Γιώργου Νικολάου στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής Απόλλων-ΑΠΟΕΛ προχώρησε ο Γιαννάκης Κυπριανίδης στο πλαίσιο της εκπομπής «Άκου τη Φάση» στον Super Sport FM 104.0.

Ο πρώην διαιτητής ανέφερε συγκεκριμένα: 
Στο 3' κάνει ένα μαρκάρισμα ο Παπουλής, αλλά οι διαιτητές στα πρώτα λεπτά ενός αγώνα κάνουν αναγνώριση των φάσεων, δεν δίνουν κίτρινες, εκτός αν είναι μεταξύ κίτρινης και κόκκινης, οπότε θα τη σώσουν.

Στο 14' ο Σαρδινέρο κάνει σουτ που σταματά πάνω στον Καζού, φάνηκε ότι τον βρήκε στην κοιλιά, όχι στο χέρι όπως ζήτησαν από τον Απόλλωνα

Αφού άφησε κάποια λεπτά και φάσεις να περάσουν ορθώς άρχισε να βγάζει κάρτες και έδιξε στο 16' στον Ιωάννου, στο 19' στον Μερκή και στο 26' στον Σατσέτι

Σωστά δεν έδωσε πέναλτι στο πέσιμο του Σκέμπρι με μια ανεπαίσθητη επαφή με τον Μερκή, αλλά οι οδηγίες που έχουν πάρει είναι ότι με την επαφή δεν πρέπει να δείχνουν κίτρινη, αλλά να κάνουν μια παρατήρηση.

Στο 33' κίτρινη στον Βασιλείου για αψιμαχίες με τον Τάμαρι, σωστή δεν είχε δικαίωμα ο παίκτης του Απόλλωνα να μπει σε αυτή τη διαδικασία
 
Στο 36' κακώς ανακόπηκε με οφσάιντ ο Απόλλωνας

Στο 41'  φάουλ ζήτησε ο Σκέμπρι, μπάλα έπαιξε ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ

Στο 46' πέσιμο του Μερκή σε σέντρα στην περιοχή του Απόλλωνα κι εδώ υπήρχε μια ανεπαίσθητη επαφή, δεν έδειξε ούτε πέναλτι ούτε κάρτα. Αντίφαση με την κίτρινη του Σκέμπρι στο πρώτο μέρος. Είχε ήδη κάρτα ο Μερκής και δεν ήταν σκηνή αυτή για να αποβληθεί με δεύτερη.

Στο 52' σωστή η κίτρινη στον Πέδρο μετά από πλεονέκτημα που άφησε. Σωστά επίσης τιμώρησε στην ίδια φάση και τον Νατέλ που πήγε να του υποδείξει να βγάλει κάρτα στον αντίπαλό του.

Στο 63' είναι καθαρη η κλοτσιά του Ρομπέρζ στο πόδι του Τάμαρι

Στο 73' πολύ δυνατό φάουλ Σόουζα στον Παπουλή, έπρεπε να είχε δει την κίτρινη κάρτα

Στο 73' το πέσιμο Παπουλή στην περιοχή από το μαρκάρισμα του Σόουζα, που τσίμπησε την μπάλα με τη μύτη του ποδιού κι αυτή ακούμπησε στον Παπουλή κι έφυγε άουτ. Ορθώς δεν έδωσε ούτε πέναλτι ούτε κόρνερ

Στο τρίτο τέρμα του ΑΠΟΕΛ προσπάθησε ο παίκτης του Απόλλωνα να τον ανακόψει, αλλά δεν του αλλοίωσε την προσπάθεια ή τον απέτρεψε, γι' αυτό δεν τον τιμώρησε ο διαιτητής. Δεν έφυγε από θέση οφσάιντ ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ.

Στο 89' άφησε το στιγμιαίο πλεονέκτημα ο διαιτητής. Ο κανονισμός λέει ότι παρ' όλο που είναι για κίτρινη έχεις την ευχέρεια να καθυστερήσεις κάπως, καθώς υπήρχε υποσχόμενη επίθεση από πλευράς Απόλλωνα και ο Ιωάννου είχε ακινητοποιηθεί. Στο δεύτερο δευτερόλεπτο ποιυ χάθηκε η μπάλα, γύρισε πίσω το παιχνίδι κι έδειξε την κίτρινη στον Ιωάννου. Τα έκανε όλα σωστά, αν ο Ιωάννου πήγαινε μετά το φάουλ να μαρκάρει ξανά τον αντίπαλό του, τότε θα έπρεπε να είχε διακόψει το παιχνίδι.

Στο 94' ο Καρλάο μας συνήθισε και συνεχίζει να παίζει επικίνδυνα πηδώντας ψηλά πάνω στον αντίπαλό του, έπρεπε να είχε δει κίτρινη κάρτα. Αυτά τα ακροβατικά κάνει και κάθε τόσο είναι τραυματίας από μόνος του.

 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου