Τα άλογα που οδηγούν την κούρσα για άνοδο στα... σαλόνια

Αναλλοίωτο παραμένει το ενδιαφέρον για τη «μάχη» ανόδου στο πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας. Ολυμπιακός Λευκωσίας, Εθνικός Άχνας, Άρης Λεμεσού και Οθέλλος Αθηαίνου είναι οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία.
 
Οι «μαυροπράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή με 57 βαθμούς έχοντας επικρατήσει δύσκολα της Αναγέννησης στην 24η αγωνιστική με 2-1 και έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών από το δεύτερο στη βαθμολογία Εθνικό, ο οποίος με τη νίκη του απέναντι στο ΘΟΪ με 5-0 ανέβηκε στους 53.
 
Οι δύο εναπομείναντες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, Άρης και Οθέλλος, επικράτησαν αμφότερες στα παιχνίδια τους απέναντι σε ΑΣΙΛ (σ.σ. 3-2) και Διγενή Ορόκλινης (σ.σ. 4-0) φτάνοντας στους 50 και 47 βαθμούς αντίστοιχα.
 
Το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων έξι στροφές πριν το τέλος:
 
Ολυμπιακός Λευκωσίας:
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας θα έχει δύσκολο έργο στις δύο επόμενες αγωνιστικές αφού θα τεθεί αντιμέτωπος με δύο ομάδες, οι οποίες διεκδικούν την άνοδο στη φετινή σεζόν.
 
Αρχικά στην 25η αγωνιστική θα παίξει εντός έδρας κόντρα στον Άρη, ενώ στην 26η δώσει ακόμη μια μάχη απέναντι στον Οθέλλο Αθηαίνου αυτή τη φορά εκτός έδρας. 
 
Στις υπόλοιπες αγωνιστικές που απομένουν θα βρει απέναντί του τον ΑΣΙΛ (27η εντός έδρας), Διγενή Ορόκλινης (28η εκτός έδρας), Καρμιώτισσα Πολεμιδιών (29η εκτός έδρας) και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο ΘΟΪ Λακατάμειας στο Μακάρειο στάδιο. 
 
Εθνικός Άχνας:
Πιο... βατό φαίνεται να είναι το πρόγραμμα του δεύτερου στη βαθμολογία Εθνικού Άχνας, αφού δεν έχει να αντιμετωπίσει καμία από τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος.
 
Στην επόμενη αγωνιστική (σ.σ. 25η) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ακρίτα Χλώρακας εκτός έδρας ενώ στη συνέχεια θα παίξει εντός έδρας με την ΠΑΕΕΚ για την 26η αγωνιστική. 
 
Στους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες θα ταξιδέψει στην Αγία Νάπα (σ.σ. 27η) για τον εκτός έδρας αγώνα με την τοπική ομάδα, ενώ θα παίξει με Ονήσιλο (28η εντός), ΜΕΑΠ (29η εκτός) και στην τελευταία αγωνιστική θα βρει απέναντί του την ΑΕΖ στο «Δασάκι». 
 
Άρης Λεμεσού:
Δύσκολες αναμένονται να είναι και οι πρώτες δύο αποστολές του Άρη, ο οποίος θ' αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον πρώτο στη βαθμολογία Ολυμπιακό (σ.σ. 25η), ενώ στη συνέχεια θα δώσει τοπικό λεμεσιανό ντέρμπι στο Τσίρειο στάδιο απέναντι στην Καρμιώτισσα (σ.σ. 26η).
 
Στη συνέχεια ο σύλλογος της Λεμεσού θα ταξιδέψει στη Λακατάμεια για τον αγώνα με το ΘΟΪ (σ.σ. 27η). Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές θα παίξει κόντρα σε Ακρίτα (28η εντός), ΠΑΕΕΚ (29η εκτός) και Αγία Νάπα (30η εντός).
 
Οθέλλος Αθηαίνου:
Κόντρα στον ΑΣΙΛ θ' αρχίσει τις υποχρεώσεις του για τις τελευταίες έξι αγωνιστικές ο Οθέλλος. Η ομάδα της Αθηαίνου θα δώσει το πιο δύσκολο παιχνίδι της εντός έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας. 
 
Το μετέπειτα πρόγραμμα του Οθέλλου περιλαμβάνει αγώνες κόντρα στην Κερμιώτισσα (27η εκτός), ΘΟΪ Λακατάμειας (28η εντός), Ακρίτα (29η εκτός), με το φινάλε του πρωταθλήματος να λαμβάνει χώρα κόντρα στην ΠΑΕΕΚ εντός έδρας. 
 
Η βαθμολογία:
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια