Μπουνιά σε διαιτητή στην Κύπρο-Ποδοσφαιριστής κάπνιζε την ώρα του αγώνα!

Ξύλο, βρισιές και απειλές σημάδεψαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις ομάδες ΑΕ Αμπελίτης και St Georges για το πρωτάθλημα της ΠΟΑΣΠ.

Σύμφωνα με την καταγγελία στον Αθλητικό Δικαστή μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο προπονητής και ποδοσφαιριστής της ΑΕ Αμπελίτης, Ιάκωβος Ιακώβου αυτός επιτέθηκε και χτύπησε τον διαιτητή, Νεόφυτο Παναγιώτου.

Επίσης καταγγέλθηκε ο παράγοντας της ΑΕ Αμπελίτης γυμνασίαρχος του αγώνα, Μιχάλης Κίμωνος ότι επιτέθηκε κι άρπαξε από το λαιμό τον διαιτητή. Την ίδια ώρα καταγγέλθηκε ότι τον έβρισε χυδαία.

Και οι δύο τιμωρήθηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή με αποκλεισμό από το γήπεδο έως τις  15 Ιανουαρίου 2020 σε οποιοδήποτε γήπεδο και με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Ο αγώνας ΑΕ Αμπελίτης-St Georges  που διακόπηκε στο 92' κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Στο μεταξύ, ο ποδοσφαιριστής της Χρυσομηλιάς Αγίου Αμβροσίου, Ρουσλάν Καριπίδης καταγγέλθηκε από τον διαιτητή ότι κάπνιζε στον πάγκο, χωρίς να είναι γραμμένος στο φύλλο αγώνος.


Αναλυτικά οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή:
 Αρ. υπόθ. 59/2018-2019
Καταγγελία εναντίον του Ιάκωβου Ιακώβου, προπονητή και ποδοσφαιριστή του σωματείου Α Ε Αμπελίτης, από το διαιτητή Νεόφυτο Παναγιώτου και το παρατηρητή Ονούφριο Ζαχαρίου γιατί
Α) μετά την αποβολή του με 2η κίτρινη κάρτα πήγε προς το μέρος του διαιτητή και του έδωσε μια μπουνιά στο πρόσωπο κάτω από το αριστερό του μάτι  και
Β) όταν οι διαιτητές ήταν στα αποδυτήρια για να αλλάξουν ρούχα πήγε εκεί και ύβριζε και απειλούσε το διαιτητή.
Γ) μαζί με τον γυμνασίαρχο έδιωξε τους διαιτητές από τα αποδυτήρια λέγοντας τους πως αν δεν φύγουν θα τους καταγγείλουν ότι μπήκαν σε ξένη περιουσία
κατά τη διάρκεια του αγώνα Α Ε Αμπελίτης -- St Georges F C ημερομηνίας 02/03/2019 για το πρωτάθλημα  Β΄ κατηγορίας 2018/2019.
Ο καταγγελλόμενος έκανε παραδοχή της καταγγελίας και ευρίσκεται ένοχος. Επιβάλλονται οι πιο κάτω ποινές:

  • Επιβάλλεται πρόστιμο  και αποκλεισμός έξι (6) αγωνιστικών μηνών σκέλος Α.
  • Επιβάλλεται πρόστιμο  και αποκλεισμός έξι (6) αγωνιστικών μηνών στο σκέλος Β.
  • Επιβάλλεται πρόστιμο  στο σκέλος Γ.
  • Οι ποινές αποκλεισμού συντρέχουν και λήγουν στις 15 Ιανουαρίου 2020 και αφορούν την είσοδο σε οποιοδήποτε γήπεδο και με οποιαδήποτε ιδιότητα.
  • Επιδικάζονται έξοδα διαδικασίας πενήντα (50) Ευρώ και έξοδα παρουσίας, είκοσι (20) Ευρώ, για το διαιτητή Νεόφυτο Παναγιώτου.

 
Αρ. υπόθ. 60/2018-2019
Καταγγελία εναντίον του Μιχάλη Κίμωνος παράγοντας του σωματείου Α Ε Αμπελίτης, από το διαιτητή Νεόφυτο Παναγιώτου και το παρατηρητή Ονούφριο Ζαχαρίου γιατί
Α) ενώ εκτελούσε χρέη γυμνασίαρχου έτρεξε προς το μέρος του διαιτητή τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωχνε προς τα πίσω 
Β) πήρε το διαιτητή για 2η φορά από το λαιμό τον ύβριζε και τον  απειλούσε με τις φράσεις <θα σε διαλύσω, ρε μ........ο, α…., μπ......, κ….δο, και τούτη τη φορά δεν θα μείνει έτσι, θα δεις τι θα σου κάμω, ε στείλαν σε δαπάνω (εννοώντας τη ΠΟΑΣΠ) για να κάμεις τούτο το πράμα>
Γ) μαζί με τον αρχηγό και προπονητή της ομάδας του έδιωξε τους διαιτητές από τα αποδυτήρια λέγοντας τους πως αν δεν φύγουν θα τους καταγγείλουν ότι μπήκαν σε ξένη περιουσία
κατά τη διάρκεια του αγώνα Α Ε Αμπελίτης -- St Georges F C ημερομηνίας 02/03/2019 για το πρωτάθλημα  Β΄ κατηγορίας 2018/2019.

Οι ποινές:

  • Επιβάλλεται πρόστιμο  και αποκλεισμός έξι (6) αγωνιστικών μηνών σκέλος Α.
  • Επιβάλλεται πρόστιμο  και αποκλεισμός έξι (6) αγωνιστικών μηνών στο σκέλος Β.
  • Ο καταγγελλόμενος απαλλάσσεται στο σκέλος Γ.
  • Οι ποινές αποκλεισμού συντρέχουν και λήγουν στις 15 Ιανουαρίου 2020 και αφορούν την είσοδο σε αγωνιστικό χώρο σε οποιοδήποτε γήπεδο και με οποιαδήποτε ιδιότητα.
  • Επιδικάζονται έξοδα διαδικασίας πενήντα (50) Ευρώ και έξοδα παρουσίας, είκοσι (20) Ευρώ, για το παρατηρητή Ονούφριο Ζαχαρίου.
Αρ. υπόθ. 61/2018-2019
Διακοπείς αγώνας Α Ε Αμπελίτης -- St Georges F C ημερομηνίας 02/03/2019 για το πρωτάθλημα  Β΄ κατηγορίας 2018/2019. Ο αγώνας διεκόπη στο 92΄ γιατί ο διαιτητής ένιωθε ανασφάλεια για την σωματική του ακεραιότητα. 
Ο αγώνας κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ του σωματείου St Georges F. C.
Αρ. υπόθ. 62/2018-2019
Καταγγελία του σωματείου Α Ε Αμπελίτης, από το διαιτητή Νεόφυτο Παναγιώτου και το παρατηρητή Ονούφριο Ζαχαρίου γιατί φίλαθλος του σωματείου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και άρπαξε το διαιτητή από το λαιμό κατά τη διάρκεια του αγώνα Α Ε Αμπελίτης -- St Georges F C ημερομηνίας 02/03/2019 για το πρωτάθλημα  Β΄ κατηγορίας 2018/2019.
Επιβάλλεται πρόστιμο.
 
Αρ. υπόθ. 67/2018-2019
Καταγγελία εναντίον του Ρουσλάν Καριπίδη, ποδοσφαιριστή του σωματείου Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας, από το διαιτητή Στέλιο Ζάγγουλο γιατί κάπνιζε τσιγάρο ενώ βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του χωρίς να είναι γραμμένος στο φύλλο αγώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα Αφροδίτη Γεροσκήπου – Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας ημερομηνίας 17/03/2019 για το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας 2018/2019.
Επιβάλλεται πρόστιμο.
 
Αρ. υπόθ. 68/2018-2019
Διακοπείς αγώνας Κ Ν Άρμου - Α Σ Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου ημερομηνίας 17/03/2019 για το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας 2018/2019. Ο αγώνας διακόπηκε στο 64΄ όταν η ομάδα του Κ Ν Άρμου έμεινε στον αγωνιστικό χώρο με 6 ποδοσφαιριστές. Το σκορ την ώρα της διακοπής ήταν 6-0 υπέρ του σωματείου Α Σ Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου.
Ο αγώνας κατακυρώνεται με 6-0 υπέρ του σωματείου Α Σ Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου.
 
Αρ. υπόθ. 69/2018-2019
Αποβολή του Tom Bagshaw ποδοσφαιριστή του σωματείου St Georges F C, από το διαιτητή Αντρέα Αντρέου γιατί ήταν τελευταίος ποδοσφαιριστής και απέκρουσε τη μπάλα με το χέρι στερώντας καθαρή επίτευξη τέρματος κατά τη διάρκεια του αγώνα Α Σ Κισσός Κισσόνεργας – StGeorges F C  ημερομηνίας 16/03/2019 για το πρωτάθλημα  Β΄ κατηγορίας 2018/2019.
Επιβάλλεται πρόστιμο.
 
Για το  Δ.Σ.  ΠΟΑΣΠ
 

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Η θέση της Ομόνοιας για το γηπεδικό-«Ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή»