Ομόνοια: Έδωσε τέλος στο σερί και στον Απόλλωνα... ζωή!

Από τις 9 Νοεμβρίου 2015 και το 2-2 (ως τύποις οικοδέσποινα) είχε να κόψει βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια και το πλήρωμα του χρόνου να το πράξει εκ νέου: στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής οι «πράσινοι» απέσπασαν 1-1 (αυτή τη φορά ως τύποις φιλοξενούμενοι) από τους «γαλαζοκίτρινους» τερματίζοντας ένα σερί 13 ηττών!

Με το βαθμό αυτό το «τριφύλλι» έπιασε στη βαθμολογία τη Νέα Σαλαμίνα και (λόγω πλεονεκτήματος στην ισοβαθμία) ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ οι πρωταθλητές αύξησαν μεν τη διαφορά τους από τον Απόλλωνα στους δύο βαθμούς, προσπέρασαν όμως την ευκαιρία να αποσπαστούν στο +4, έξι στροφές πριν το τέλος της σεζόν.

Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, καθώς έπειτα από κόρνερ και σέντρα του Γιάκολις ο Καρλάο με κεφαλιά-ψαράκι από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Μεχίας (8’).

Η Ομόνοια έψαξε την ισοφάριση, όμως οι Μαυρίας (14’), Ραμίρες (36’, 40’) ήταν άστοχοι στις πιο καλές της ευκαιρίες, όπως στην αντίπερα όχθη οι Σόουζα (39’) και Μπέζιακ (45’) για λογαριασμό των «γαλαζοκιτρίνων».

Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Νατέλ απώλεσε δύο ευκαιρίες (53’, 55’) για το 2-0 των πρωταθλητών, οι οποίοι το «πλήρωσαν», καθώς στην πρώτη δική τους αξιόλογη φάση οι «πράσινοι» έφτασαν στην ισοφάριση με δυνατό, συρτό σουτ του Γκόμεθ (58’).

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Μπέζιακ απέτυχε να δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία συνέχισε να βάζει πίεση, ενώ η Ομόνοια έψαχνε τη δική της ευκαιρία για την ολική ανατροπή στις αντεπιθέσεις. Στο 84' ο Γιάκολις με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μεχίας, ο οποίος στο 89' επενέβη σωτηρία σε τετ α τετ με τον Τάμαρι.

ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Βούρος, Μερκής, Καρλάο (74’ Φακινέτι), Καζού - Μοράις, Σόουζα - Γιάκολις, Ζαχίντ (57’ Τάμαρι), Νατέλ (88' Βιντιγκάλ) - Μπέζιακ.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Μεχίας - Μότα, Κούσουλος, Βύντρα, Μανρίκε (91' Γκαφούρ) - Σοάρες, Γκόμεθ - Μαυρίας (81’ Ντάρμπισαϊαρ), Ατζαγκούν, Κολοβός (70’ Τζιωνής) - Ραμίρες.

Δειτε Επισης

Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17