Έκανε το πρώτο βήμα η ΑΕΛ, φωνές για τη διαιτησία ο Απόλλωνας

Προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου Coca-Cola πήρε η ΑΕΛ που κέρδισε με 2-1 τον Απόλλωνα στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης στο Τσίρειο Στάδιο.
 
Σ' ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας οι «γαλαζοκίτρινοι» με δυο γκολ του Χουράδο κατάφεραν να επιβληθούν του συμπολίτη τους και να πάρουν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου.
 
Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, κατάφερε να μειώσει προσωρινά με τον Ψύχα. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου. 
Αρκετά φτωχό από φάσεις ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 40' και με τον Χουράδο μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα, ο Ισπανός με δυνατή κεφαλιά κέρδισε τον Βάλε για το 1-0. 

Όπως διακρίνεται ωστόσο και από την επαναληπτική προβολή, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ κατά την εκτέλεση του φάουλ, βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. 

Με το... καλημέρα της επανάληψης, κοντά στην ισοφάριση πλησίασε ο Απόλλωνας με τον Σαρδινέρο από κοντά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 47', για να ακολουθήσει νέα μεγάλη ευκαιρία από τον Ζελάγια και τον Σκέμπρι στο 49' και τον Βοζίνια να μαζεύει. 

Εκεί που η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έδειχνε να ελέγχει το υπέρ της προβάδισμα, ο Απόλλωνας κτύπησε στην αντεπίθεση, με τον Ψύχα μετά από ωραία πάσα του Σαρδινέρο, πλάσαρε τον Βοζίνια για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 75'.

Εκ νέου προβάδισμα στο σκορ κατάφερε να πάρει στο 80' η ΑΕΛ, η οποία μετά από ανατροπή του Αβραάμ από τον Ψύχα, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα και με εκτελεστή τον Χουράδο έγραψε το 1-2. Όπως διαφάνηκε από την επαναληπτική προβολή ωστόσο, η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Απόλλωνας:  Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (67΄Σελίμοβιτς) Μάρκοβιτς, Σακέττι, Σκέμπρι (85΄Βασιλειάδης) Σαρντινέρο, Παπουλής (60΄Ψύχας) Ζελάγια.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τζούνιορ (33΄Γκοντάλ) Τεϊσέιρα, Γκαζντανιάγια (72΄Φιντέλις) Αβραάμ, Νταβόρ,  Ντα Σίλβα (62΄Αντάμοβιτς) Λαφράνς, Μακρής, Χουράδο, Νιλς Τεξέιρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές
Πυροδότησε βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Ανακοίνωσε καταρχήν συμφωνία
Δεν ικανοποίησε τον Μπέλετς η εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Super Cup-«Δεν ήμασταν τόσο καλοί»
Άλλος ένας τίτλος για τον ΑΠΟΕΛ-Κέρδισε την Πάφο και κατέκτησε το Super Cup
Ενδεχομένως αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ, που δεν άρχισε ποτέ