«Ο ΑΠΟΕΛ έχει 6 εκατ. οικονομική τρύπα, στη “βιτρίνα” γράφει 5 εκατ. για τον Τάμαρι»

Νέα δημοσιεύματα στην Ελλάδα εμπλέκουν τους δύο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, Μούσα Αλ-Τάμαρι και Πραξιτέλη Βούρο στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Αυτή τη φορά γίνεται ανάλυση των χαρακτηριστικών και της αξίας των παικτών από την ελλαδική ιστοσελίδα Sdna.gr στην οποία ο Ιορδανός εξτρέμ... βαφτίζεται ως Ιρανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: ΑΠΟΕΛ-Ένωση 0-0

Το δημοσίευμα του Sdna.gr:

«Ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί ένα από εκείνα τα ποδοσφαιρικά μαγαζιά, που διαχρονικά έχουν στραμμένες τις κεραίες προς το μέρος του οι ελληνικές ομάδες.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι σταθερές «ματιές» στο πέρασμα των χρόνων, συνδυάζονται απαραίτητα με έντονο μεταγραφικό…shopping από τη βιτρίνα της κυπριακής ομάδας.

Εσχάτως, κυκλοφορεί και γράφεται πως ο Ολυμπιακός εξετάζει δύο παίκτες του ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα τον Ιρανό εξτρέμ, Μούσα Αλ Τάμαρι (φωτ.) και τον Έλληνα στόπερ, Πραξιτέλη Βούρο.

Προτού εστιάσουμε στα δεδομένα που υπάρχουν για τους δύο παίκτες να ξεκινήσουμε με το πιο βασικό.

Στον ΑΠΟΕΛ (όλοι μα όλοι, μηδενός εξαιρουμένου) έχουν την τιμή τους το μεταγραφικό καλοκαίρι που έρχεται.

Τι πράγμα; Πιο…κλισέ πεθαίνεις; Μην βιάζεστε.

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια ο κυπριακός σύλλογος θα κλείσει με παθητικό, ή αλλιώς οικονομική «τρύπα»(λέγεται για 6 εκατομμύρια ευρώ) την σεζόν.

Κι αυτό είναι κάτι που εν ολίγοις σημαίνει πως αναζητεί απεγνωσμένα έσοδα για να καλύψει μέρος της χασούρας.

Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής (όποιος κι αν είναι, όπως κι αν λέγεται) που να μην πωλείται έναντι εκείνης της τιμής που θα καλύπτει τα «θέλω» των Κυπρίων.

Πάμε τώρα στους δύο παίκτες.

Πέντε εκατομμύρια κοστίζει ο Αλ Τάμαρι

Το…καρτελάκι του Μούσα Αλ Τάμαρι ο οποίος κάνει μια καλή σεζόν (19 συμμ. – 7 γκολ – 1 ασίστ) στη «βιτρίνα» του ΑΠΟΕΛ, γράφει αυτή την περίοδο το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Όσα δηλαδή και τα χρήματα από τα οποία ξεκινά η κουβέντα των ενδιαφερόμενων ομάδων με τον κυπριακό σύλλογο για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

Παρεμπιπτόντως, στη Μεγαλόνησο οι ειδικοί της μπάλας έχουν να λένε πως ο «Μέσι της Ιορδανίας» (όπως είναι το παρατσούκλι που τον συνοδεύει) είναι ένα τρομερό ταλέντο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του είναι η τρομερή επιτάχυνση και η η κοφτή ντρίμπλα που «τρυπάει» τις άμυνες.

Ωστόσο θέλει ακόμα πολλή δουλειά. δεδομένου πως δεν έχει ποδοσφαιρική παιδεία και δυσκολεύεται να μπει σε…καλούπια σύμφωνα με το εκάστοτε αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του.

Ο Βούρος 2022 και το «off» της ρήτρας

Όσο για τον Βούρο που εκτός από τον Ολυμπιακό έχει παίξει στο πρόσφατο παρελθόν το όνομά του και για τον Παναθηναϊκό, λόγω Γιώργου Δώνη και της παλαιότερης συνεργασίας του με τον Έλληνα τεχνικό. 

Έπειτα από την τελευταία ανανέωση, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2022.

Αν και κατά τη διάρκεια της σεζόν έχασε την θέση του βασικού στο κέντρο της άμυνας των Κυπρίων, μετράει 21 συμμετοχές με συνολικό χρόνο 1558 λεπτά.

Αυτό που έχει αλλάξει στην υπόθεση του Βούρου συγκριτικά με το περασμένο καλοκαίρι που ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός για την απόκτησή του, εκτός από την επέκταση του συμβολαίου του, έχει να κάνει με το γεγονός πως εκείνη η ρήτρα (300.000 ευρώ) που δικαιούταν ο Ολυμπιακός σε περίπτωση μεταγραφής του σε άλλη ελληνική ομάδα έπαψε να ισχύει από τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Κι αυτό είναι κάτι που αυτομάτως δημιουργεί νέα δεδομένα στην προοπτική της επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την στιγμή που υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον και από άλλη (πλην του Ολυμπιακού) σουπερλιγκάτη ομάδα».

Δειτε Επισης

Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν
Στον τελικό κυπέλλου η Μπότεφ του Κέρκεζ
Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων