«Ερυθρόλευκο μπλόκο» στον δρόμο του Απόλλωνα για τίτλο

Ο κατήφορος φαίνεται να μην έχει τελειωμό για τον Απόλλωνα αφού για τρίτο συναπτό παιχνίδι παραμένει χωρίς νίκη. Η ομάδα της Λεμεσού, που αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Νέα Σαλαμίνα για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, βλέπει την ψαλίδα να ανοίγει από την κορυφή, καθώς πλέον απέχει τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. 
 
Την πρώτη της επιθετική προσπάθεια μετουσίωσε σε γκολ η Νέα Σαλαμίνα, η οποία μόλις στο 11' με τον Τιάγκο μετά από αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, με εύστοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάλε για το 1-0. 
 
Τρόπους να αντιδράσει κυνήγησε στα επόμενα λεπτά ο Απόλλωνας, ο οποίος στο 28' κατάφερε να απαντήσει στο γκολ των φιλοξενουμένων, με τον Γιούστε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο, με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 
 
Από μια καλή ευκαιρία προτού πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια είχαν οι δυο ομάδες, με τον Απόλλωνα στο 33' και την κεφαλιά του Ζελάγια που είδε τον Λύτρα να αποκρούει εντυπωσιακά και τη Σαλαμίνα στο 42' με τον Ελουντού να κάνει το δυνατό σουτ, να αποκρούει ο Βάλε ασταθώς και τον Κίγκσλει να κάνει το πλασέ και τον Γιούστε να απομακρύνει. 
 
Την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας είχε στην επανάληψη του αγώνα η ομάδα της Λεμεσού που καραδοκούσε στο μισό γήπεδο και προσπαθούσε να τρυπήσει τη σκληροτράχηλη άμυνα της Σαλαμίνας. Αν και είχε τις αξιοσημείωτες ευκαιρίες, δεν κατάφερε ποτέ ωστόσο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λύτρα με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.  
 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Απόλλων: Βάλε, Σελίμοβιτς (67΄Φαουπάλα) Σακέτι (75΄Μπρου) Μάρκοβιτς, Ζελάγια, Πέδρο, Ρομπέρζ (36΄Ντίλαν) Σκέμπρι, Γιούστε, Σαρδινέρο, Βασιλείου

Νέα Σαλαμίνα: Λύτρας, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Κινγκ (90+5΄Σικόρσκι) Τζαίλσον, Ρέινολτς, Χριστοφόρου (72΄Κωστή) Μαργκάσα, Τιάγκο, Κορέια, Ελουντου (85΄Τιστέλ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές
Πυροδότησε βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Ανακοίνωσε καταρχήν συμφωνία
Δεν ικανοποίησε τον Μπέλετς η εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Super Cup-«Δεν ήμασταν τόσο καλοί»
Άλλος ένας τίτλος για τον ΑΠΟΕΛ-Κέρδισε την Πάφο και κατέκτησε το Super Cup
Ενδεχομένως αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ, που δεν άρχισε ποτέ