DES7INY-εξπρές: Το 7ο στην 7η με τον 7o!

Χρησιμοποιώντας όρους από το σκάκι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει «ρουά» στον Απόλλωνα. Ό,τι απομένει από δω και μπρος είναι να φανεί πότε θα γίνει και «ρουά ματ»…

Δεν είναι μόνον το +4 και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Η αγωνιστική εικόνα, η φόρμα, η ψυχολογία, το μομέντουμ, όλα συνηγορούν υπέρ των «γαλαζοκιτρίνων» μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού στη β’ φάση του πρωταθλήματος.

Ο έβδομος τίτλος στη σειρά είναι καθ’ οδόν, αλλά αίφνης το μότο DES7INY μπορεί να ταιριάξει και με μια σειρά από άλλες παραμέτρους και ρεκόρ! Μία εξ αυτών είναι και οι προπονητές, καθώς κάθε πρωτάθλημα θα έχει κατακτηθεί με διαφορετικό προπονητή: Ιβάν Γιοβάνοβιτς (2013), Γιώργο Δώνη (2014), Γκουστάβο Μαντούκα-Μαρίνο Σατσιά (2015), Γιώργο Κωστή (2016), Τόμας Κρίστιανσεν (2017), Μπρούνο Μπαλταζάρ (2018) και Πάολο Τραμετσάνι (2019)!

Επίσης το έβδομο πρωτάθλημα μπορεί πλέον να κατακτηθεί νωρίτερα από κάθε προηγούμενο μετά τη θέσπιση των πλέι οφ με δύο ομίλους (2013/14). Μέχρι στιγμής ο πιο γρήγορος τίτλος είναι αυτός της περιόδου 2016, ο οποίος «σφραγίστηκε» και μαθηματικά την όγδοη αγωνιστική.

Αυτή τη σεζόν, ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κόψει το νήμα ήδη από την έβδομη, αρκεί να επικρατήσει των Νέα Σαλαμίνα (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και ταυτόχρονα ο Απόλλων να συλλέξει ένα (ή κανένα) βαθμό απέναντι σε Ομόνοια (εκτός) και ΑΕΛ (εντός). Αν προκύψει αυτό το σενάριο, τότε οι «γαλαζοκίτρινοι» θα είναι πρωταθλητές με την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ!
 

Δειτε Επισης

Άλλος ένας τίτλος για τον ΑΠΟΕΛ-Κέρδισε την Πάφο και κατέκτησε το Super Cup
Ενδεχομένως αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ, που δεν άρχισε ποτέ
Επικράτησε εύκολα του Οθέλλου και πέρασε στην επόμενη φάση ο Απόλλωνας
Οι ενδεκάδες ΑΠΟΕΛ και Πάφου για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Οι ενδεκάδες Οθέλλου και Απόλλωνα για τον αγώνα Κυπέλλου
Στον Άρη μέχρι το 2026 ο Μποάκι
Άνοιξε μέτωπο με την ΚΟΠ ο ΑΠΟΕΛ-Συγκρίνει την απόφαση για κόκκινη σε Ντράζιτς με φάση της Ομόνοιας
ΑΠΟΕΛ και Πάφος φορτσάρουν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς-Μοιρασμένες οι αποδόσεις στη Fonbet
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικός αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ
Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου