«Γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορεί να επέμβει η ΚΟΠ στη Β’ κατηγορία»

Θέση σε όσα διαδραματίζονται μετά τη διακοπή του Οθέλλος-Ολυμπιακός πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή «Alpha ενημέρωση».

Τόνισε ότι η ΚΟΠ δεν είναι δυνατό να παρέμβει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας αφού τα περισσότερα παιχνίδια δεν είναι τηλεοπτικά και έτσι δεν υπάρχουν αποδείξεις. 

Οι δηλώσεις του:

Η θέση του ΠΑΣΠ: «Αυτά τα είπαμε και τα αποδείξαμε πριν 5 χρόνια. Κάναμε μεγάλη έρευνα και επαληθευτικέ πριν δύο χρόνια. Το καταθέσαμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην Ομοσπονδία και στην Αστυνομία. Ζητήσαμε κάποια πράγματα και την εφαρμογή κάποιων μέτρων για την πάταξη του προβλήματα. Δεν έχει τίποτα, κυρίως από την Πολιτεία. Μας είπε κάποια μέτρα ο αείμνηστος Κωστάκης Κουτσοκούμνης, λόγω του ότι είχαμε το μαχαίρι στο λαιμό από την UEFA που αφορούσε την πρώτη κατηγορία. Αφήσαμε όμως στο έλεος του κάθε επιτήδειου την Β’ κατηγορία».

Αν τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα στην Α’ κατηγορία: «Από τους αριθμούς φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν πλέον φάκελοι για την Α’ κατηγορία, έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Από’ κει και πέρα υπάρχει το ερώτημα για την Β’. Δεν είναι τηλεοπτικοί οι αγώνες και η ΚΟΠ δεν μπορεί να επέμβει με αποδείξεις. Εκεί υπάρχει πρόβλημα».

«Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα για να πατάξουμε αυτό το φαινόμενο είναι πως δεν εκμεταλλευόμαστε τους ποδοσφαιριστές για να δώσουν πληροφορίες που γνωρίζουν. Είναι αδιανόητο ένας αγώνας που είναι στημένος να μην το γνωρίζουν οι παίκτες. Αποδεικτικέ από έρευνες, πως οι παίκτες είναι πρόθυμοι να δώσουν πληροφορίες από τη στιγμή που θα διασφαλιστεί η ανωριμότητα τους γιατί σε αυτό τον χώρο υπάρχουν απειλές».

«Στην τελευταία έρευνα, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που ακουμπά το 45% δήλωσε πως γνώριζαν και γνωρίζουν πως οι αγώνες είναι στημένοι. Είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν. Αυτό δεν έγινε ποτέ από την Αστυνομία. Ζητήσαμε εδώ και πέντε χρόνια την λειτουργία ενός τμήματος που θα ασχολείται με αυτά τα θέματα, την δημιουργία γραμμής όπου θα μπορούν να καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα, ένα application που θα μεταφέρει της πληροφορίες και μας έγραψαν κανονικότατα. Έχουν και τα πρόσφατα παραδείγματα με προβλήματα υγείας και ούτε λίγο ούτε πολύ παρολίγον να μπλέξουν γιατί κάποιοι δεν έχουν εκπαιδευτεί να δουλέψουν σε αυτό το πράγμα».

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή