Αυτοί που έσπασαν τα... κοντέρ σε κάθε ομάδα

Βρισκόμαστε μόλις πέντε στροφές πριν από το τέλος του φετινού μαραθωνίου, με τον ΑΠΟΕΛ να βρίσκεται στην πρωτοπορία έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Απόλλωνα, ενώ «μάχη» γίνεται και στα χαμηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας με τέσσερις ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.
 
Διαχρονική πραγματικότητα για το ποδόσφαιρό μας αποτελεί το φαινόμενο παικτών «τουριστών». Ποδοσφαιριστών που πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν έχοντας ελάχιστα λεπτά συμμετοχής.
 
Ουκ' ολίγες είναι όμως και οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών «διαμαντιών» που κοσμούν τα κυπριακά γήπεδα με αρκετούς από αυτούς να εδραιώνονται στις ενδεκάδες των ομάδων. Εκείνοι δηλαδή που κατά γενική ομολογία «βγάζουν τα λεφτά τους» και με το παραπάνω, παίζοντας ακούραστα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 
Στην κορυφή της σχετικής λίστας με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής βρίσκεται ο Τόνιο Ραμίρεζ. Ο Ισπανός πορτιέρε της ΑΕΚ έχει αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια στο πρωτάθλημα ενώ έχει συμπληρώσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 2430 λεπτών, που είναι το απόλυτο του χρόνου συμμετοχής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός Κύπριος που «φιγουράρει» ανάμεσα στους παίκτες με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά σε κάθε ομάδα είναι ο Ανδρέας Κυριάκου της Ένωσης με 2062 λεπτά και 23 συμμετοχές. 
 
Δείτε τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε κάθε ομάδα:
 
ΑΠΟΕΛ
Τα περισσότερα λεπτά από τους πολυπρωταθλητές έχει ο αριστερός αμυντικός της ομάδας, Καζού, έχοντας παίξει σε 23 παιχνίδια όλα ως βασικός με συνολικό χρόνο συμμετοχής 2025 λεπτών, ενώ έχει παρατηρηθεί και σε μία περίπτωση με κίτρινη κάρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Σάντος με τη συμφωνία δανεισμού του να εκπνέει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. 
 
 
Απόλλωνας
Στην πρώτη θέση συμμετοχών για τους γαλάζιους της Λεμεσού βρίσκεται ο Μπρούνο Βάλε. Ο Πορτογάλος πορτιέρε μετρά 2293 λεπτά έχοντας αγωνιστεί σε 26 παιχνίδια, όλα ως βασικός. Μέχρι τώρα έχει τιμωρηθεί με δύο κίτρινες κάρτες ενώ είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα στον αγώνα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.
 
 
ΑΕΚ
Βασικός και αναντικατάστατος είναι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Τόνιο Ραμίρεζ. Ο Ισπανός μετρά 27 συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα της ομάδας με 2430 λεπτά συμμετοχής, όλες ως βασικός. Στο διάστημα αυτό έχει δεχθεί μία κίτρινη κάρτα.
 
 
ΑΕΛ
Μπορεί να ισοβαθμεί στην πρώτη θέση συμμετοχών με 26, ωστόσο έχει πολύ περισσότερα λεπτά στα πόδια του από τον συμπαίκτη του, Ρούμπεν Χουράδο. Ο λόγος για τον Νιλς Τεξέϊρα, ο οποίος έχει 2246 αγωνιστικά λεπτά με 26 συνολικές συμμετοχές (σ.σ. 25 ως βασικός και 1 ως αλλαγή). Ο ακραίος αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού έχει σημειώσει τρία γκολ ενώ έχει δεχθεί και πέντε κίτρινες στη φετινή σεζόν.
 
 
Νέα Σαλαμίνα
Τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής για την ομάδα της Αμμοχώστου γράφει το κοντέρ για τον Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου. Ο Νιγηριανός επιθετικός μετρά 2286 λεπτά στο πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει εννέα γκολ μέχρι στιγμής. Παράλληλα τιμωρήθηκε σε μια μόνο περίπτωση με κίτρινη κάρτα.
 
 
Ομόνοια
Μπορεί να βαδίζει αισίως στα 35 του χρόνια, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει από το να κατέχει το ρεκόρ λεπτών στην ομάδα του. Ο λόγος για τον Γιόρντι Γκόμεθ, ο οποίος έχει 2251 αγωνιστικά λεπτά με 26 συμμετοχές, όλες ως βασικός. Ο Ισπανός «μαέστρος» των πρασίνων έχει σημειώσει οκτώ γκολ και έχει κιτρινιστεί έξι φορές μέχρι στιγμής.
 
 
Ανόρθωση
Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα με δύο ποδοσφαιριστές να ισοβαθμούν στη πρώτη θέση του πίνακα με τα περισσότερα λεπτά. Ζοάο Βίκτορ και Γκόρντον Σιλντελφελντ μετρούν αμφότεροι από 2250 λεπτά και 25 συμμετοχές, όλες ως βασικοί. Ο αρχηγός της «Κυρίας» έχει σημειώσει τέσσερα γκολ με και έχει δεχθεί έξι κίτρινες, ενώ ο Κροάτης έχει σκοράρει μία φορά και έχει παρατηρηθεί με τέσσερις κίτρινες. 
 
 
Πάφος F.C.
Στην κορυφή των συμμετοχών της παφιακής ομάδας βρίσκεται ο δεξιός μπακ του συλλόγου, Ματίγια Σιρόκ. Ο Σλοβένος αμυντικός μετρά 2120 λεπτά σε 26 συμμετοχές (σ.σ. 23 ως βασικός και 3 ως αλλαγή). Έχει αντικρίσει σε πέντε φορές την κίτρινη κάρτα.
 
 
Δόξα
Στον κατάλογο των ομάδων με περισσότερες συμμετοχές προστίθεται ακόμη ένας τερματοφύλακας. Ο Άρμιν Γκρεμσλ έχει 2295 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του, σε 26 συμμετοχές ως βασικός στην αρχική ενδεκάδα του συλλόγου. Δέχθηκε τρεις κίτρινες κάρτες.
 
Αλκή
Στην πρώτη θέση αγωνιστικών λεπτών «φιγουράρει» ο πολύπειρος τερματοφύλακας Ούρκο Πάρντο. Ο κυπροποιημένος πορτιέρε κατέγραψε 2250 αγωνιστικά λεπτά έχοντας 25 συμμετοχές, όλες ως βασικός στο πρωτάθλημα και έχει τιμωρηθεί με δύο κίτρινες.
 
 
Ένωση
Η ομάδα του Παραλιμνίου είναι η μόνη ομάδα στην οποία ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Ανδρέας Κυριάκου έχει καταγράψει 2062 αγωνιστικά λεπτά σε 23 παιχνίδια, όλα ως βασικός. Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί τέσσερις κίτρινες κάρτες.
 
 
Ερμής
Η τελευταία του συμμετοχή καταγράφηκε στις 10 Μαρτίου, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει τα περισσότερα λεπτά για την ομάδα της Αραδίππου. Ο λόγος για τον Γιάροσλαβ Μαρτίνιουκ, ο οποίος αν και έχει ήδη αποχωρήσει από τον Ερμή μετρά 2028 συμμετοχές σε 23 παιχνίδια. Ο Ουκρανός μετρά δύο γκολ και έξι κίτρινες στο διάστημα που έχει αγωνιστεί.
 

Δειτε Επισης

Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»