«Πρωταθλήτρια» η Πάφος FC, διαβάθμιση... ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια

Το παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου βρίσκεται πέντε στροφές πριν το τέλος και όλα παραμένουν ρευστά για τον πρωταθλητή, αλλά και τις ομάδες που θα διαβαθμιστούν στη δεύτερη κατηγορία.
 
Ο παράγοντας των κίτρινων καρτών είναι, ειδικά αυτή την περίοδο εξαιρετικά σημαντικός για τις ομάδες και κυρίως τους προπονητές, οι οποίοι απεύχονται να χάνουν ποδοσφαιριστές στα κρίσιμα παιχνίδια που θα καθορίσουν ολόκληρη τη χρονιά.
 
Η omada.com.cy ακτινογραφεί τα πεπραγμένα των 12 μονομάχων στον πειθαρχικό τομέα στις 27 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και τους παίκτες που είναι... εθισμένοι σε κίτρινες και κόκκινες κάρτες.
 
Πρωταθλήτρια στις κίτρινες η Πάφος
Σε αυτές τις 27 αγωνιστικές, λοιπόν, η Πάφος FC είναι η «πρωταθλήτρια» ομάδα σε κίτρινες κάρτες, αφού οι παίκτες της κατάφεραν να πάρουν συνολικά 82 κίτρινες κάρτες, με αρκετή διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ η οποία μάζεψε 73 κίτρινες.
 
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δόξα με 70 κίτρινες, τέταρτη η Αλκή με 69 και πέμπτη η Ανόρθωση με 66.Την εξάδα κλείνει η ΑΕΚ με 65 κίτρινες.
 
Όσον αφορά το δεύτερο γκρουπ, περισσότερες (63) μάζεψε ο Ερμής, ενώ ακολουθούν ο Απόλλωνας με 60, η Σαλαμίνα με 56 και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 53. Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Ομόνοια με 52 κίτρινες, ενώ τελευταίος είναι ο ΑΠΟΕΛ με 34 κίτρινες κάρτες.
 
Όσον αφορά τις κόκκινες κάρτες, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου είναι η ομάδα που αγωνίστηκε περισσότερες φορές με παίκτη λιγότερο στη διάρκεια των αγώνων, αφού έξι φορές οι διαιτητές απέβαλαν ποδοσφαιριστές των βυσσινί.
 
Πρόκειται για τους Αμπαρτζουμιάν, Κολοκούδια, Ριέρα, Κοσμά καθώς και τον Αγγελή Αγγελή, με τον τελευταίο να πήρε δύο φορές την άγουσα για τα αποδυτήρια.
 
Ακολουθούν Δόξα, Ερμής και ΑΠΟΕΛ με τέσσερις κόκκινες έκαστος. Για τους Κατωκοπίτες κόκκινη κάρτα αντίκρισαν οι Σωτηρίου, Μιτρέα, Ασαμόα και Μουκτάρης, ενώ για τους «φτεροπόδαρους» οι Λαγός, Κουακίτσα και δύο ο Κεϊτά.
 
Από τις τέσσερις κόκκινες που δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ, τις τρεις τις αντίκρισε ο Νικόλας Ιωάννου, ο οποίος είναι και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες κόκκινες στο πρωτάθλημα 2018-19, ενώ την τέταρτη κόκκινη έχει δεχθεί ο Λούκας Σόουζα.
 
Στις τρεις κόκκινες βρίσκονται η Ομόνοια και η Πάφος. Από τους πράσινους αποβλήθηκαν οι Λούκας Βύντρα, Φάνος Κατελάρης και Κωνσταντίνος Παναγή, ενώ από την παφιακή ομάδα οι Ζίβουλιτς, Χολτ και ο τερματοφύλακας Μολ.
 
Η Ανόρθωση και η Αλκή δέχθηκαν από δύο κόκκινες, με τους κυανόλευκους να χάνουν Ουζόχο και Ντουγκλάο, ενώ από το συγκρότημα του Κώστα Σακκά αποβλήθηκαν οι Κυπριανού και Φλόρες.
 
Μόλις μία κόκκινη κάρτα έχουν δεχθεί ο Απόλλωνας, η ΑΕΛ και η ΑΕΚ. Στον Μπρούνο Βάλε υποδείχθηκε η μοναδική κόκκινη κάρτα των γαλάζιων της Λεμεσού, ενώ της ΑΕΚ τη δέχθηκε ο Φακούντο Γκαρσία και της ΑΕΛ ο Αντρέ Τεϊσέιρα.
 
Πρωταθλήτρια στο «fair play» και μοναδική ομάδα χωρίς κόκκινη στο τρέχον πρωτάθλημα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος Νέα Σαλαμίνα.
 
«Καρτάκιας» ο Γκολομπάρτ
 
Ο Ραμόν Γκολομπάρτ, που αποτελεί την αποκάλυψη στα μετόπισθεν της Νέας Σαλαμίνας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες κίτρινες στο πρωτάθλημα, δώδεκα στο σύνολο, ενώ ακολουθούν με δέκα κίτρινες, δύο βασικά γρανάζια του Απόλλωνα. Οι Βαλεντίν Ρομπέρζ και Εστεμπάν Σακέτι.
 
Στις εννέα είναι ο Χέκτορ Χέφελ της ΑΕΚ, ενώ στις οκτώ είναι αρκετοί ποδοσφαιριστές.
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Ζντραβκοφσκι και Αντάμοβιτς της ΑΕΛ, τον επιθετικό της Πάφος FC, Άνταμ Νέμετς, και τους ποδοσφαιριστές της Αλκής, Τραϊτσέφσκι και Ιβάν Κάρλος.
 
Επτά κίτρινες μετρούν οι Λούκας Σόουζα του ΑΠΟΕΛ, Λαβόρδε της Ανόρθωσης, Καρώ της Πάφος FC, Μπόλιεβιτς και Τίνκου της Δόξας και ο Φλόρες της Αλκής.
 
Από έξι κίτρινες μάζεψαν ο Ιγκόρ Σίλβα της ΑΕΚ , Μάρκοβιτς του Απόλλωνα,  Μαργκάσα, Τιάγκο και Νουρ της Νέας Σαλαμίνας, ο Ντόσα Τζούνιορ της ΑΕΛ, οι Βύντρα, Άλεξ Σοάρες, και Ζόρντι Γκόμες της Ομόνοιας, οι Ζοάο Βίκτορ, Ντουγκλάο και Πράνιτς της Ανόρθωσης, οι Ράσιτς, Ζάντερ, Μπαανγκάρντ και Ανγκούλο της Πάφος FC, oι Μουκτάρης και Ασαμόα της Δόξας, ο Ενόχ της EΝΠ και οι Μαρτίνιουκ, Κουακίτσα από τον Ερμή.
 

Δειτε Επισης

Σα Πίντο: Είμαι ήσυχος, ευγενικός αλλά δεν πρέπει να μου φερθείς άσχημα, όπως έγινε με την Ανόρθωση
Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε