Με τεσσάρα συνεχίζει τις ψηλές... πτήσεις για τίτλο ο ΑΠΟΕΛ

Πολύτιμη νίκη που τον διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας στην κορυφή πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε της Σαλαμίνας με 4-0 για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ. 
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι», που ήταν εμφανώς ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με το καλημέρα της αναμέτρησης και το παρθενικό γκολ του Γιάκολις (10'), ενώ τα διπλασίασαν με τον Τάμαρι (45+3'), το τρίτο προήλθε πάλι από τον Γιάκολις στο 74' και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε το Μοράις στο 90' από τα ένδεκα βήματα. 
 
Μετά από αυτή τη νίκη η ομάδα της Λευκωσίας σκαρφαλώνει στους 61 βαθμούς και προσωρινά στο +7 από τη δεύτερη θέση, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου παραμένει στην 5η θέση με 37 βαθμούς. 
 
Το γρήγορο γκολ κυνήγησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είδε τις προσπάθειες του να καρποφορούν μόλις στο 10', με τον Γιάκολις μετά από ασίστ του Σόουζα, να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Σαλαμίνας και να πλασάρει εύστοχα τον Λύτρα για το 1-0. 
 
Χωρίς να δείχνει σημάδια αντίδρασης η φιλοξενούμενη ομάδα, οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν την πίεση, με το δεύτερο γκολ να πανηγυρίζεται στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Τάμαρι. Ο Ιορδανός, μετά από αμυντικό λάθος της Σαλαμίνας, πήρε την μπάλα με ευκολία για να την στείλει στα δίχτυα και να γράψει το 2-0 στο 45+3'. 
 
Την πρώτη (!) της ευκαιρία κατάφερε να δημιουργήσει με το καλημέρα της επανάληψης η ομάδα της Αμμοχώστου, με τον Τιάγκο στο 46' από πλεονεκτική θέση να κάνει το πλασέ και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν. 
 
Αν και έριξε... ταχύτητα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ, κατάφερε να φθάσει και στο τρίτο γκολ, με τον Γιάκολις από πλάγια θέση να δοκιμάζει το φαλτσαριστό σουτ και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Λύτρα για το 3-0 στο 74'.
 
Το τελικό αποτέλεσμα έμελλε να διαμορφώσει στο 90' ο Μοράις ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έγραψε το 4-0. 
 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Bάτερμαν, Γιάκολις, Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου (74΄ Μερκής), Μοράις, Καζού, Νατέλ (70΄ Μπέζιακ), Σόουζα, Ζαχίντ (77΄ Αρτυματάς), Τάμαρι

Νέα Σαλαμίνα: Λύτρας, Ρέινολντς, Γκαρσία, Φουστάρ, Κορέια, Μαργκάσα (74΄ Νουρ), Τζαϊλσον, Ελουντού (81΄ Πικής), Τιάγκο, Κίνγκσλεϊ (90' Νικολάου), Κωστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Οι ενδεκάδες Οθέλλου και Απόλλωνα για τον αγώνα Κυπέλλου
Στον Άρη μέχρι το 2026 ο Μποάκι
Άνοιξε μέτωπο με την ΚΟΠ ο ΑΠΟΕΛ-Συγκρίνει την απόφαση για κόκκινη σε Ντράζιτς με φάση της Ομόνοιας
ΑΠΟΕΛ και Πάφος φορτσάρουν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς-Μοιρασμένες οι αποδόσεις στη Fonbet
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικός αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ
Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου
Super Cup: ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης