Πότε και σε ποιο γήπεδο θα παιχτεί ο τελικός - Το κανάλι που θα τον δείξει

Μετά τα αποτελέσματα των δεύτερων παιχνιδιών της ημιτελικές φάσης της διοργάνωσης το ζευγάρι του τελικού θα είναι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ.

Οι δύο γαλαζοκίτρινες ομάδες θα βρεθούν για έκτη φορά στην τελική φάση του κυπέλλου. Τελευταία φορά ήταν το 2015 στον επεισοδιακό τελικό που έγινε στο ΓΣΖ με νικητή τον ΑΠΟΕΛ (4-2). Η ομάδα της Λευκωσίας έχει την υπεροχή και στις νίκες σε τελικούς σε βάρος της ΑΕΛ καθώς κέρδισε τρεις φορές, ενώ δύο κατακτήσεις μετρά η ομάδα της Λεμεσού.

Συνολικά ο ΑΠΟΕΛ φθάνει για 33η φορά σε τελικό κυπέλλου μετρώντας μέχρις στιγμής 21 κατακτήσεις, ενώ η ΑΕΛ θα παίξει για 18η φορά στον τελικό έχοντας έξι τίτλους.

Ο τελικός θα γίνει στις 22 Μαΐου και σύμφωνα με την προκήρυξη θα γίνει στο ΓΣΠ, με το στάδιο της πρωτεύουσας να φιλοξενεί για 14η φορά αγώνα τελικού.

Στην προκήρυξη, από τη στιγμή που στο ζευγάρι του τελικού υπάρχει ομάδα που χρησιμοποιεί ως έδρα της το ΓΣΠ, καθορίζονται τα έσοδα από τις εισπράξεις από τα εισιτήρια και ποια κερκίδα θα καθίσει η κάθε ομάδα.

«H ομάδα που δεν έχει σαν έδρα το ΓΣΠ θα πάρει: (α) Το 60% των καθαρών εισπράξεων (σε περίπτωση που τα έσοδα αποφασιστεί να δοθούν στις ομάδες) (β) Θα πάρει τη ∆υτική κερκίδα του Σταδίου (κάτω διάζωμα), καθώς επίσης και μία από τις κερκίδες Βόρεια ή Νότια.

Αν είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας η μία ομάδα του τελικού θα πάρει και την ΝΟΤΙΑ κερκίδα η ομάδα που δεν έχει έδρα το ΓΣΠ. Αν είναι ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσιας η μία ομάδα του τελικού θα πάρει και την ΒΟΡΕΙΑ κερκίδα η ομάδα που δεν έχει έδρα το ΓΣΠ.

(γ) Η ομάδα που χρησιμοποιεί σαν έδρα το στάδιο Γ.Σ.Π. θα πάρει τα αποδυτήρια της που χρησιμοποιεί στους αγώνες που είναι γηπεδούχος» αναφέρεται στην προκήρυξη.

Συνεπώς, η ΑΕΛ θα πάρει τη Δυτική και τη Βόρεια, ενώ ο ΑΠΟΕΛ τη Νότια και την Ανατολική.
 
Θυμίζουμε ότι από την αρχή της χρονιάς η ΚΟΠ, είχε ανακοινώσει ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Kύπρου, που είχε δείξει και το Σούπερ Καπ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Σπουδαία κίνηση για την Πάφο-Συνεργασία με την ακαδημία της Γουότφορντ
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Χωρίς Βαλμπουενά στον επαναληπτικό με Πάφο ο Απόλλωνας
Πώς απαντά το ΓΣΠ για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ και για οφειλόμενα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας
Ανακοινώθηκαν τα τελευταία ντέρμπι του πρωταθλήματος από την ΚΟΠ
Έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΚΟΠ η UEFA και αλλάζει η ώρα έναρξης των αγώνων της Εθνικής
Το βιολί της η Ομόνοια, πέρασε και από το Παπαδόπουλος με Αλιούμ και Σεμέδο
Σε ματσάρα που έσπασαν καρδιές πήρε τη νίκη η ΑΕΚ στο 96' και κυνηγά τον ΑΠΟΕΛ
Προσγειωμένος ο Σα Πίντο-«Δεν τη χαρακτηρίζω νίκη τίτλου, όλοι πρέπει να μείνουμε ήρεμοι»