Ανόρθωση: Η πρόταση του σωματείου στον Πουλλαΐδη!

Στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του σωματείου της Ανόρθωσης ο πρόεδρός του, Λούης Λοΐζου, κατέθεσε την πρόταση-εισήγησή του τόσο προς τα μέλη όσο και προς τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας, Χρίστο Πουλλαΐδη, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και ο σύλλογος να ατενίσει μ' αισιοδοξία το μέλλον του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το e-mail και η απορία του Πουλλαΐδη

«Αγαπητοί φίλοι,
σας καλωσορίζω στην Έκτακτη Γενική μας Συνέλευση. Κύριοι και κυρίες, κατ' αρχήν θα ήθελα, αφού δεν μου ξαναδόθηκε η ευκαιρία, να σας ευχαριστήσω που με εξελέξατε στο αξίωμα του προέδρου του Συλλόγου της Ανόρθωσις. Στόχος μου πάντα ήταν με τις ενέργειες και τη συμπεριφορά μου να τιμώ το αξίωμα του Προέδρου της Ανόρθωσις. Το οποίο αξίωμα υπηρέτησαν και κόσμησαν εξέχουσες και ιστορικές προσωπικότητες όχι μόνο της Κυπριακής κοινωνίας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ήμουν και παραμένω προσηλωμένος στην επιστροφή του κυρίου Πουλλαΐδη στα διοικητικά, διότι η Ανόρθωση τον χρειάζεται. Το δήλωνα και το δηλώνω, όπου βρεθώ. Σκοπός μου πάντα ήταν το ΟΧΙ στη σύγκρουση αλλά η συναίνεση. Τα εν οίκω μη εν δήμω.

Η φιλοσοφία μου, στην οποία ήμουν προσηλωμένος, ήταν ότι στην Ανόρθωση θα έπρεπε οι δημόσιες αντιπαραθέσεις και τα ρεζιλίκια να σταματήσουν τα οποία πάντα διέσυραν την Ανόρθωση και όχι αυτούς που τα έκαναν. Για αυτό και η απουσία μου από συχνές εμφανίσεις στα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν ήμουν ανύπαρκτος, δεν με ενδιέφερε η δημόσια προβολή και το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά η ουσία. Με ενδιέφερε μόνο η Ανόρθωση.

Δυστυχώς για λόγους πέραν των προθέσεων και δυνατοτήτων μου δεν τα κατάφερα και δεν αποφύγαμε τα ρεζιλίκια και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Τον τελευταίο χρόνο και πιο έντονα τις τελευταίες μέρες εγώ προσωπικά και το συμβούλιο μου έχει διασυρθεί και συκοφαντηθεί από κατευθυνόμενα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες όσο κανένας άλλος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Ο Πουλλαΐδης δάνειζε τον Παντελή χωρίς ενημέρωση του συλλόγου»

Κύριοι, ούτε παιχνίδια στήσαμε ούτε στοιχήματα παίξαμε ούτε χρήματα της Ανόρθωσις φάγαμε και ούτε προσβάλαμε την Ανόρθωση με την συμπεριφορά μας. Το παρόν συμβούλιο απαρτίζεται από αγνούς, τίμιους και ταγμένους Ανορθωσιάτες που κοσμούν την Ανόρθωση. Δεν μπορούν νεοφανείς Ανορθωσιάτες να χαρακτηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους καρεκλοκένταυρους και ότι ασελγούν στην Ανόρθωση. ΠΟΙΟΥΣ; Τον Κώστα Γιωρκάτζιη, τον Αδάμο Μοντάνιο, τον Μάκη Κοντό, τον Τάσο Αναστασιάδη, τον Μιχάλη Βασιλείου, τον Μάμα Πατέρα, τον Χρίστο Χατζηστεφάνου, τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα και όλους τους άλλους.

Λόγω των πιο πάνω θα κάνω μια αναδρομή από της ανάληψης καθηκόντων του Ανδρέα Παντελή μέχρι το περιβόητο MοU και θα παραθέσω όλα τα γεγονότα που επισυνέβησαν τα τελευταία 2 χρόνια, τα οποία θα βοηθήσουν την Γενική Συνέλευση να σχηματίσει εικόνα, μακριά από σκοπιμότητες και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, για το τι συνέβηκε και τι συμβαίνει στο σύλλογο μας.

Η αναδρομή γίνεται ούτως, ώστε να κρίνεται αμερόληπτα και να μπορέσετε, ως το ανώτατο όργανο του συλλόγου, να δώσετε οδηγίες για περαιτέρω χειρισμούς. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι στην αναδρομή που θα κάνω και, όταν θα φτάσω στην ξαφνική και χωρίς λόγο κόντρα που προέκυψε μεταξύ του Συλλόγου και του κυρίου Πουλλαΐδη, δεν καταλογίζω ιδιοτέλεια σε καμία πλευρά. Απλώς η κάθε πλευρά έβλεπε από διαφορετική σκοπιά τα γεγονότα και με τον τρόπο αυτό καθόριζε τις ενέργειες της.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Εν έδια λοαρκασμό κι έλεγε: ένε με τις μπακίρες που κάμνεις ομάδα»

Εμείς είμαστε με την πλευρά της Ανόρθωσις. Θα παρακαλούσα όπως με παρακολουθήσετε χωρίς διακοπές και στο τέλος θα μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι θέλετε.

1) Η επανεμφάνιση του Αντρέα Παντελή στην Ανόρθωση γίνεται το Σεπτέμβριο του 2016 όταν ο κύριος Πουλλαϊδης, πρόεδρος της εταιρείας τότε πιεζόμενος από τον κόσμο διαπραγματεύεται μαζί του την επιστροφή του ως διευθυντή / εκτελεστικού προεδρου.

2) Στις 30/11/2016 ο κύριος Πουλλαΐδης εν μέσω οικονομικού και αγωνιστικού αδιεξόδου παραιτείται από το συμβούλιο της εταιρείας και παραχωρεί πληρεξούσιο στον Σύλλογο για τις μετοχές που κατέχει. Η παραίτηση και η παραχώρηση του πληρεξουσίου δημοσιεύεται πρώτα σε ιστοσελίδες και μετά κοινοποιείται στο σύλλογο.

Μετά την δημοσιοποίηση αρκετών ασαφών επιστολών και προτάσεων στις 27/12/2016 με επιστολή του ο Χρίστος Πουλλαϊδης δηλώνει έτοιμος να παραχωρήσει δωρεάν στο σύλλογο το 21% των μετοχών της εταιρείας που κατέχει.(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1) Στις 3/01/2017 υπογράφεται η συμφωνία δωρεάς μεταξύ του Χρίστου Πουλλαϊδη και του Συλλόγου η οποία αναφέρει τα εξής : (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2) .

Γίνονται προσπάθειες από τον τότε πρόεδρο του συλλόγου Χαράλαμπο Μανώλη για εξεύρεση προέδρου για να ηγηθεί της εταιρείας και εμφανίζεται ο Ανδρέας Παντελή. Μετά από πίεση του κόσμου της Ανόρθωσις ο τότε πρόεδρος Χαράλαμπος Μανώλη συνομολογεί συμφωνία με τον Αντρέα Παντελή . Την οποία συμφωνία παρουσιάζει στην Γενική Συνέλευση στις 17/01/2017. Στην Γενική Συνέλευση δίνει το παρών του και ο κύριος Χρίστος Πουλλαϊδης. Η Γενική Συνέλευση κατά πλειοψηφία, εκτός ορισμένες εξαιρέσεις, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, εγκρίνει την συμφωνία με τον Αντρέα Παντελή (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3)

Ο Αντρέας Παντελή αναλαμβάνει την ομάδα σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση και την οδηγεί στην πρώτη εξάδα με την εικόνα του πλέον να αναβαθμίζεται και η επιρροή του στο κόσμο της Ανόρθωσις να ανεβαίνει. .

Τον Αύγουστο του 2017 ο Χαράλαμπος Μανώλη παραιτείται από την προεδρία του Συλλόγου και αναλαμβάνει ο υποφαινόμενος πρόεδρος του Συλλόγου .

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου άρχισα να πιέζω τον Αντρέα Παντελή ότι πρέπει να παρουσιάσει στο Σύλλογο τον προϋπολογισμό του και στις 22/09/2017 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 2014, χρονιά ίδρυσης της εταιρείας, ο σύλλογος παίρνει στα χέρια του τον προϋπολογισμό .

Μας παρουσίασε το budget για σεζόν 2017-2018 που σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς θα είχε έλλειμα €506.000, το οποίο θα κάλυπτε με δικές του εισφορές, του συμβουλίου του και έξτρα χορηγίες.

Εμείς διαγνώσαμε ότι το έλλειμμα θα ήταν στις €900.000.

Στις 10/11/2017 γίνεται συνάντηση μεταξύ Ανδρέα Παντελή, Κυριακού Γιάγκου, Μαρίνου Μήτρου, Τάσου Αναστασιάδη, Κώστα Γιωργκάτζιη και Λοίζου Λοίζου για εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης του ελλείματος και αποφασίζονται διάφορα events με σκοπό την κάλυψη του ελλείματος.

Εν τω μεταξύ η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά και πετυχαίνει την έξοδο στην Ευρώπη, για την σεζόν 2017-2018, μετά από πολλά χρόνια.

Ο Ανδρέας Παντελή φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τον Χρίστο Πουλλαϊδη, αφού ο κύριος Πουλλαίδης τον δάνειζε, όταν χρειαζόταν, χωρίς ενημέρωση του συλλόγου, επιπρόσθετα ενημερωνόταν απευθείας για τα τεκταινόμενα του ποδοσφαιρικού τμήματος και της εταιρείας.

Ο Αντρέας Παντελή αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, ενώ αυξάνεται η επιρροή του στο κόσμο και η οποιαδήποτε προσπάθεια μας για έλεγχο πλέον προσέκρουε στην άρνηση του για έλεγχο και την αλαζονεία πλέον που είχε μετά την επιτυχία, και την απειλή ότι θα μας κατάγγελλε στο κόσμο ότι για σκοπούς δικούς μας πάμε να χαλάσουμε το καλό κλίμα στην ομάδα.

Ήδη κάποιοι άρχισαν να κατηγορούν το σύλλογο ότι προσπαθεί να υποσκάψει τον Αντρέα Παντελή. Υπό αυτές τις συνθήκες σίγουρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.

Στις 31/05/2018 γίνεται εκλογική Συνέλευση του Συλλόγου και εκλέγεται ο συνδυασμός του Λοϊζου Λοϊζου . Από αυτή την στιγμή ξεκινά το παρών συμβούλιο του συλλόγου.

Στις 14/06/2018 γίνεται Γενική Συνέλευση της Εταιρείας και ο Αντρέας Παντελή επανεκλέγεται πρόεδρος της Εταιρείας χωρίς ένσταση από τον Σύλλογο και τον μεγαλομέτοχο Χρίστο Πουλλαίδη .

Ο Σύλλογος διορίζει 3 μέλη στο συμβούλιο της εταιρείας ενώ ο μεγαλομέτοχος Χρίστος Πουλλαίδης , ενώ είχε το δικαίωμα να διορίσει δεν διορίζει κανένα.

Εν τω μεταξύ ο προγραμματισμός της Ποδοσφαιρικής ομάδας συνεχίζεται και ο Αντρέας Παντελή πραγματοποιεί μεταγραφές προς ενίσχυση της, χωρίς καμία πληροφόρηση προς το σύλλογο ( εν έδια λοαρκασμό που λαλούμε)

Σε συνεχόμενες υποδείξεις μας και κραυγές αγωνίας μας και προτροπές προς τον Αντρέα Παντελή να προσέχει πόσα σπαταλά πάντα μας έλεγε με έντονο ύφος « ένε με τις μπακίρες που κάμνεις ομάδα», άμα θέλετε βγείτε στον κόσμο και πείτε ότι δεν θα επιτρέψετέ να γίνουν μεταγραφές.

Στις 12/7/2018 και 19/7/2018 η ποδοσφαιρική ομάδα παίζει στην Ευρώπη με την Λάτσι Αλβανίας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στις 21/8/2018 γίνεται συνάντηση μεταξύ των Αντρέα Παντελή, Κυριακού Γιάγκου, Μαρίνου Μήτρου, Τάσου Αναστασιάδη, Κώστα Γιωργκάτζιη για το budget της χρονιάς 2018-2019 .

Στο οποίο δείχνει έσοδα €4.688.000 έξοδα €5.210.000. Έλλειμμα €522.000 εάν προσθέσουμε και τις €600.000 επένδυση στο Durits μείον €300.000 συνεισφορά του Δ.Σ. της εταιρείας = έλλειμμα €821.000

Δεν συμπερίλαβε τις €400.000 για Κατσαριάβα και μας είπε ότι θα το αναλάβει προσωπικά ο Αντρέας Παντελή και ο Κυριακός Γιάγκου και ότι είναι πουλημένος στην Σπάρτακ Μόσχας για το ποσό των €700.000

Τελευταία ενημερωθήκαμε ότι ο Αντρέας Παντελή και Κυριακός Γιάγκου είχαν υπογράψει σχετική συμφωνία με την Εταιρεία να αναλάβουν προσωπικά το κόστος Κατσαράβα ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3Α)

Στη συνάντηση αυτή για πρώτη φορά συμφωνήσαμε να γίνεται αρίθμηση όλων των συμφωνιών και καταχώρηση σε σχετικό αρχείο ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε να μπορεί να έχει εικόνα για τις συμφωνίες και τα ποσά.

Στις 27/08/2018 θέσαμε ερωτήματα προς την εταιρεία και στις 29/08/2018 ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας , Μαρίνος Μήτρου, μας επιβεβαίωσε ότι το budget , με την προσθήκη τερματοφύλακα και αριστερού ακραίου αμυντικού, θα ανέλθει σε €5.000.000.

Εμείς διεγνώσαμε ότι το έλλειμα θα είναι €2.000.000 περιλαμβανομένου και €1.000.000 για μεταγραφές.

Εν τω μεταξύ με την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα δεν ξεκινά καλά και η εικόνα του Αντρέα Παντελή μέσα στο κόσμο αρχίζει να φθείρεται εν μέσω φημών για κακοδιαχείρηση και αδιαφανών συμφωνιών.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει συναντήσεις μαζί του και να πιέζει για διαφάνεια και περισσότερη πληροφόρηση .

Η ομάδα παρά τα σκαμπανεβάσματα δείχνει να είναι μέσα στους στόχους. Υπό το βάρος των γεγονότων του 2008 θεωρήσαμε ότι η αντιμετώπιση του Αντρέα Παντελή θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να μην εκπέμπει μηνύματα αναμόχλευσης των έριδων του παρελθόντος.

Στις 14/10/2018 δημοσιεύονται στο τύπο φωτογραφίες του Αντρέα Παντελή με τον Χρίστο Πουλλαϊδη σε φιλικό περιβάλλον να παρακολουθούν μαζί τον αγώνα Βουλγαρία – Κύπρος στη Σόφια.

Στις 21/10/2018 ο Χρίστος Πουλλαϊδης αποστέλλει επιστολή στο πρόεδρο του Συλλόγου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4)

Στις 25/10/2018 ο Λοϊζος Λοϊζου στέλνει ανάλογη επιστολή προς τον Αντρέα Παντελή και αναμένει την απάντηση του . (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5)

Στις 13/11/2018 ο Αντρέας Παντελή απαντά στο Λοϊζο Λοϊζου ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6)

Στις 14/11/2018 προωθώ την απάντηση Αντρέα Παντελή στον Χρίστο Πουλλαϊδη.

Στις 20/11/2018 ο Χρίστος Πουλλαϊδης απαντά απόλυτα ικανοποιημένος με της απαντήσεις του Αντρέα Παντελή (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6Α)

Ο Σύλλογος συνεχίζει τις επαφές με τον Αντρέα Παντελή και προσπαθεί διακριτικά να τον ελέγξει χωρίς να δημιουργούμε δημόσιες αντιπαραθέσεις και ρεζιλίκια προς τέρψην κάποιων άλλων όχι Ανορθωσιατών .

Το Δεκέμβριο και Ιανουάριο η ομάδα αγωνιστικά δείχνει να μπαίνει σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη .

Ο σύλλογος συνεχίζει να πιέζει με διάφορους τρόπους τον Αντρέα Παντελή ούτως ώστε να πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί.

Εν τω μεταξύ προκύπτει το θέμα Ουζόχο στις 2/2/2019.

Στις 12/02/2019 ο σύλλογος στέλνει επιστολή στον Αντρέα Παντελή (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7)

Στις 22/02/2019 ο Χρίστος Πουλλαϊδης αποστέλει επιστολή στο Λοϊζο Λοϊζου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8)

Στις 24/02/2019 ο Αντρέας Παντελή υποβάλλει την παραίτηση του στην οποία αναφέρεται … ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9)

Από αυτή την στιγμή ο Σύλλογος ήταν έτοιμος και προετοιμασμένος και αναλαμβάνει την διαχείριση της εταιρείας με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Την επόμενη μέρα της παραίτησης του Αντρέα Παντελή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου βρέθηκαν στα γραφεία, αποδητήρια και συνεχίστηκε στο μέτρο του δυνατού η απρόσκοπτη λειτουργία της ομάδας.

Η Εταιρεία διεξάγει τις έρευνες και ελέγχους για τυχόν ατασθαλίες και κακοδιαχείριση του Αντρέα Παντελή.

M.O.U

Λίγες μέρες πριν παραιτηθεί ο Αντρέας Παντελή είχαμε συνάντηση με τον Χρίστο Πουλλαϊδη και Μάριο Μιχαήλ., εγώ και ο Κώστας Γιωργκάτζιης. Αφού στην συνάντηση εκφράστηκαν οι ανησυχίες και των δύο μεγαλομετόχων για την κατάσταση στην εταιρεία προτείναμε και δηλώσαμε στον Χρίστο Πουλλαίδη την ετοιμότητα μας να εισηγηθούμε στην Γενική Συνέλευση να του μεταβιβαστεί το 21% των μετοχών που μας δώρισε και να αναλάβει πάλι την εταιρεία, κάτι που δεν απέρριψε.

Με επιστολή του προς εμένα στις 22/02/2019 αναφέρει μεταξύ άλλων « θα πρέπει οι 238,000 μετοχές που δόθηκαν στο Σύλλογο από εμένα στις 03/01/2016, να επιστραφούν σε μένα, προκειμένου να μπορώ να ασκήσω αποτελεσματική διοίκηση, διορίζοντας Διοικητικό Συμβούλιο. Άλλωστε αυτό δικαιολογείται και από το γεγονός ότι έχουν παραβιαστεί όροι της συγκεκριμένης συμφωνίας»

Στις 24/02/2019 παραιτείται ο Αντρέας Παντελή.

Στις 05/03/2019 συνοδεύω τον κύριο Χρίστο Πουλλαϊδη σε αγώνα βόλεϊ γυναικών στο Κίτιο και πάλι εκφράζω την ετοιμότητα για μεταβίβαση του 21% των μετοχών και μου λέει να περιμένω.

Στις 15/03/2019 ο κύριος Πουλλαίδης υπογράφει όπως το δάνειο €1.500.000 που είχε παραχωρήσει στην εταιρεία κατά την διάρκεια της προεδρίας του να ανταλλαγεί με μετοχές της εταιρείας ούτως ώστε να περάσουμε τα κριτήρια. Το ίδιο έπραξε και ο σύλλογος για ποσό €1.000.000 που του χρωστούσε η εταιρεία.

Στις 13/03/2019 μου αποστέλλεται το 1ο MOU από τον Μαρίνο Μήτρου (επομένως όχι 45 μέρες όπως συκοφαντούν μέχρι τις 12/4/2019 που το απέσυραν) το οποίο μου ζητήθηκε άμεσα , χωρίς μελέτη και συζήτηση να υπογράψω και δεν αποδέχτηκα.

Το 1ο MOU ήταν πολύ πρόχειρο, κακογραμμένο και αντιφατικό, το οποίο έχριζε οπωσδήποτε μελέτη και επεξεργασία.

Χαρακτηριστικά αναφέρω 2-3 άρθρα :

α) Ζητά να γίνει συμβαλλόμενο μέρος της συμφωνίας το Αντώνης Παπαδόπουλος Αμμόχωστος Δημόσια Λτδ, Κτηματική Εταιρεία.

β) 1.3 Ζητά έκδοση προνομιούχων μετοχών προς τον κύριο Πουλλαϊδη κάτι που μόνο ο σύλλογος δικαιούται να κατέχει .

γ) 1.5.1 Ζητά μείωση της ετήσιας χορηγίας έναντι των χρεών του Συλλόγου από €500.000 σε €100.000 χωρίς να εξετάζει εάν αποπληρώνονται τα χρέη του Συλλόγου.

δ) 1.5.3 Τροποποίηση του όρου 5.1.1(β) της συμφωνίας διαχείρισης για μείωση του τέλους χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων προς την Κτηματική Εταιρεία και αντικατάσταση του μηνιαίου τέλους από €10.0000 σε …… Σημειώστε ότι το πιο πάνω ποσό αφορούσε την εξόφληση του δανείου του γηπέδου.

Όρος του MOU ήταν η εμπιστευτικότητα και μετά κατηγορήθηκα ότι δεν το δημοσιοποίησα στο 20μελες Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εν πάση περιπτώση ενημερώθηκε σε συνεδρία του για την ύπαρξη του MOU περιληπτικά.

Όπως αντιλαμβάνεστε σίγουρα το μνημόνιο έχριζε επεξεργασίας.

Την επεξεργασία και διαπραγμάτευση ανέλαβαν εκ μέρους του συλλόγου ο Αδάμος Μοντάνιος, ο Κώστας Γιωργκάτζιης και Τάσος Αναστασιάδης. Άνθρωποι καταρτισμένοι επαγγελματίες, έντιμοι και πάνω από όλα διαλλακτικοί.

Η ανταλλαγή απόψεων με την πλευρά Πουλλαϊδη γινόταν με email, διορθώναμε , διόρθωναν πίσω αυτοί και η όλη διαδικασία ήταν χρονοβόρα χωρίς να καταλήγουν σε συμφωνία. Ζήτησα κατ’ επανάληψη η συζήτηση να μεταφερθεί στο τραπέζι που ήταν πιο εύκολο να επιλυθούν οι διαφορές αλλά για λόγους που γνωρίζει η πλευρά Πουλλαϊδη αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Στις 04/04/2019 γίνεται συνάντηση μεταξύ του Κώστα Γιωρκάτζιη με τον Μάριο Μιχαήλ , εκπροσώπου του κυρίου Πουλλαϊδη. Την επόμενη μέρα με ενημερώνει ο Μάριος Μιχαήλ ότι έχουν συμφωνήσει με τον Κώστα Γιωρκάτζιη σε όλα και έχουν βρει και το ποσό της ετήσιας χορηγίας έναντι των χρεών και μου αναφέρει το ποσό των €180.000. Το αναφέρω στον Γιωρκάτζιη και μου λέει ότι δεν είναι τέτοιο το νούμερο που βρήκαν και ότι υπήρχαν και άλλες διαφορές τις οποίες θα επεξεργαστεί με τρόπο που θα επιλύονταν και για τις δύο πλευρές.

Συμφωνούμε με τον Μάριο Μιχαήλ να συνεχιστεί η επεξεργασία και από βδομάδας να συναντηθούμε στο τραπέζι αυτή τη φορά για κλείσιμο του MOU.

Σημειώστε ότι κάθε φορά που έκαναν δικές τους αλλαγές χωρίς την δική μας σύμφωνη γνώμη, πίεζαν για υπογραφή.

Το πρωί της Τρίτης 09/04/2019 είχα συνάντηση με τον κύριο Πουλλαϊδη για συζήτηση διάφορων θεμάτων και αναφέραμε όπως εντός της βδομάδας να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του μνημονίου και να συμφωνηθεί .

Την Τετάρτη 10/04/2019 το απόγευμα η ομάδα επεξεργασίας του μνημονίου Αδάμος Μοντάνιος, Κώστας Γιωρκάτζιης και Τάσος Αναστασιάδης ολοκλήρωσαν.

Τηλεφώνησα στο Μάριο Μιχαήλ και του είπα ότι αύριο το πρωί μπορούμε να συναντηθούμε γύρω από το τραπέζι για να κλείσουμε και να υπογράψουμε, μου είπε ότι θα μου τηλεφωνούσε σε μια ώρα για να κλείσουμε την ώρα συνάντησης. Δεν μου τηλεφώνησε ποτέ .

Τον έψαξα την επόμενη μέρα, Πέμπτη 11/04/2019 και μου απάντησε το απόγευμα. Μου απολογήθηκε και μου είπε ότι ήταν άρρωστος με βρογχοπνευμονία . Μου ανέφερε ότι την επόμενη μέρα αν ήταν καλά θα μου τηλεφωνούσε για να συνεννοηθούμε. Του τηλεφώνησα εγώ και δεν μου απαντούσε. Το βράδυ πήγε στη συνεδρία της Εταιρείας και μεταξύ άλλων πληροφόρησε το Δ.Σ. της εταιρείας ότι αποσύρουν και το MOU.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στην πλευρά Πουλλαϊδη για την απόσυρση του MOU πέρα του ότι εκπροσωπούσαμε καθαρά το συμφέρον του συλλόγου, θεωρούσαμε ότι είμαστε μια αναπνοή από την υπογραφή του.

Κάτι σημαντικό που θέλω να προσθέσω είναι ότι πουθενά στο MOU δεν αναφερόταν ότι με την υπογραφή του, πότε θα επέστρεφε στα διοικητικά της εταιρείας ο κύριος Πουλλαίδης

Τα υπόλοιπα είναι πλέον γνωστά. Πληροφορήθηκα την απόσυρση του μνημονίου μέσω των Μ.Μ.Ε.

Κάτι που θέλω να προσθέσω είναι ότι κατά την διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας ο κύριο Πουλλαϊδης συμμετείχε στις εργασίες της Εταιρείας. Διαπραγματεύτηκε τον Τιμούρ και συμφώνησαν και το budget με συγκεκριμένους αριθμούς, διαπραγματεύεται τον Λέβι, διαπραγματεύεται την Όρενμπουρκ και βάζουν χρονοδιαγράμματα πληρωμής χωρίς να εξετάσει την δυνατότητα της εταιρείας για πληρωμή, με πρώτη πληρωμή το ποσό των €150.000 στις 18/04/2019

Μετά την πιο πάνω εξέλιξη με το MOU, το πρωί του Σαββάτου συζητήσαμε με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να προσπαθήσει να πάρει παράταση από τους αντιπροσώπους της Όρεμπουρκ γύρω στις 10 μέρες για να δούμε από πού θα έβρισκε τα χρήματα. Μου ανέφερε ότι μίλησε μαζί τους και αποδέχτηκαν. Την Δευτέρα 15/04/2019 πήραμε email ότι δεν δέχονται. Τα συμπεράσματα δικά σας

Τώρα θα σας πω και το πιο σημαντικό που αφορά το MOU και το οποίο για πρώτη φορά αποκαλύπτω .

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο στις 13/03/2019 μου αποστάληκε το MOU υπάρχει πρότερη ενδοεταιρική αλληλογραφία βάσει της οποίας ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης Group CFO Poullaides Group of Companies , ζητά μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί για «total plot size if possible split between stadium parking and other»

Δηλαδή ζητά να πληροφορηθεί για το μέγεθος του οικοπέδου και όλων των χώρων του γηπέδου περιλαμβανομένου και του parking.

Στο MOU , παρ. 17 γίνεται αναφορά για εξεύρεση επενδυτή για το οποίο ο Σύλλογος δεν θα αρνηθεί χωρίς εύλογο λόγο να δώσει την συγκατάθεση του καθώς και εμπλοκή της Κτηματικής σαν συμβαλλόμενο μέρος.

Σημειώστε ότι όποιος ελέγχει το Σύλλογο ελέγχει και την Κτηματική άρα και το γήπεδο.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις σαν Πρόεδρος του Ιστορικότερου Συλλόγου του τόπου έκρινα ότι ήταν αναγκαίο το προτεινόμενο από τον Χρίστο Πουλλαϊδη MOU να μελετηθεί ενδελεχώς και να διαμορφωθεί ούτως ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση του Συλλόγου .

Η επιβίωση του Συλλόγου είναι πάνω από οποιοδήποτε προσωπικό ιδιοτελές συμφέρον και επιδίωξη.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Σκοπός μου πάντα ήταν να τιμήσω και να προστατεύσω το αξίωμα του Πρόεδρου της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ διότι κάποιοι σπουδαίοι προκάτοχοι μου με την δική τους αξία το έκαναν θεσμό και ο θεσμός πρέπει να έχει πάντα τον ανάλογο σεβασμό.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα για παιχνίδια που αποφάσισαν άλλοι.

Έχω παραθέσει τα γεγονότα . Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για την διαχείριση των σημερινών αναγκών της εταιρείας.

Επειδή το ήθος και ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπουν να παίζω τέτοια παιχνίδια θέτω τον εαυτό μου στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης που με εξέλεξε.

Καλώ την Γενική Συνέλευση να εγκρίνει ψήφισμα μεταβίβασης το 21% των μετοχών στον Χρίστο Πουλλαϊδη και καλώ τον Χρίστο Πουλλαίδη να αναλάβει άμεσα την εταιρεία χωρίς MοU και όλοι μας είμαστε στο πλευρό του για το μεγαλείο της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ», ανέφερε στην ομιλία του ο Λοΐζου/.

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου