Χ-αλάστρα και στο πρωτάθλημα! (vids)

Στα πρώτα τρία clasico της Λεμεσού (όλα για το πρωτάθλημα) η ΑΕΛ δεν είχε σκοράρει καν απέναντι στον Απόλλωνα, ωστόσο στη δεύτερη τριάδα των ντέρμπι οι «λέοντες» κατάφεραν να βγάλουν τον συμπολίτη εκτός τροχιάς και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις!

Μετά τον αποκλεισμό στην ημιτελική φάση του κυπέλλου οι «κυανόλευκοι» έμειναν, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, στο... οδυνηρό 1-1 με την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, η οποία έπαιζε με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, και κινδυνεύουν να δεχτούν το οριστικό νοκ άουτ στην κούρσα του τίτλου στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ την επόμενη αγωνιστική.

Σεφτέ με Γκαθτανιάγα
Με τον αέρα της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου η ΑΕΛ, παρά τις πέντε αλλαγές του Κέρκεζ, στο αρχικό σχήμα εμφανίστηκε πιο απειλητική και μετά από δύο πολύ καλές ευκαιρίες (7’ Τζούνιορ, 17’ Χουράδο) άνοιξε το σκορ στο 19’ με δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής του Γκαθτανιάγα (19’). Ήταν το πρώτο γκολ της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα απέναντι στον συμπολίτη την τρέχουσα περίοδο!

Ο Απόλλων έψαξε την ισοφάριση, δημιούργησε τρεις αξιόλογες φάσεις (21’ Βασιλείου & Σκέμπρι, 30’ Ζελάγια, 39’ Βασιλείου), ενώ η κορυφαία ευκαιρία του ήταν το δοκάρι σε κεφαλιά του Ζελάγια (39’).
 
Χαμένο πέναλτι και ισοφάριση
Ο Αργεντινός έγινε οριστικά ο μοιραίος των «κυανολεύκων» στο 54’, όταν σε πέναλτι που κέρδισε (μαζί με τη δεύτερη κίτρινη) από τον Αγκάνοβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Βοζίνια, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Απόλλων είχε δύο καλές ευκαιρίες (67’ Πέδρο, 71’ Σκέμπρι), προτού φτάσει στην ισοφάριση με πλασέ του Γιούστε έπειτα από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ και ασίστ του Πέδρο (72’).

Πέντε λεπτά αργότερα, σε ασταθή απόκρουση του Βοζίνια σε σουτ του Μπρου, ο Ζελάγια στην επαναφορά έχασε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία είχε στο 91' ο Μπρου, του οποίου όμως το εξ επαφής σουτ μπλοκάρε ο Τζούνιορ.

ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Γιούστε, Σελίμοβιτς, Βασιλείου - Μπρου, Μάρκοβιτς - Σαρδινέρο (61’ Φοπαλά), Ψύχας (46’ Παπουλής), Σκέμπρι - Ζελάγια.
ΑΕΛ (3-4-1-2): Βοζίνια - Αντ. Τεϊσέιρα, Τζούνιορ, Λαφράνς - Αντόνια (78’ Ν. Τεϊσέιρα), Γκαθτανιάγα (46’ Ζντραβκόφσκι), Ιρένε, Γουίλερ - Αγκάνοβιτς - Μακρής, Χουράδο (66’ Σραντς).

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου