Τους το δίνουν και δεν το θέλουν!

Εν αρχή είναι… η ΑΕΚ! Όταν λάμβανε την απόφαση αλλαγής προπονητή (16η αγωνιστική) ήταν πέμπτη, στο +5 από την έβδομη θέση και στο 1-3 από την πρώτη. Το πέρας της 30ής αγωνιστικής ενδέχεται, στην καλύτερη γι’ αυτήν περίπτωση, να τη φέρει στο -3 από την κορυφή. Αν αυτός δεν είναι λόγος να αναρωτιούνται στη Λάρνακα, πού θα ήταν σήμερα, αν είχαν επαναφέρει πιο γρήγορα τον Ιμανόλ Ιδιακέθ…

Όσο αρμόζει όμως ο έπαινος στον Βάσκο για την αγωνιστική αναγέννηση των «κιτρινοπράσινων», αλλά τόσο αληθεύει ότι η βαθμολογική τους αντεπίθεση δεν θα τους είχε φέρει σε αυτό το σημείο, αν ΑΠΟΕΛ και Απόλλων δεν σπαταλούσαν αφειδώς εξαιρετικές ευκαιρίες να αποσπαστούν στην κούρσα του τίτλου.
 
ΑΠΟΕΛ: Από το +4 στο -1
Εντελώς συμπτωματικά η σπατάλη αυτών των ευκαιριών άρχισε με την επιστροφή του Ιδιακέθ στα παλιά του λημέρια. Στη 17η αγωνιστική το 1-0 επί της ΑΕΛ στο «Τσίρειο» φέρνει τον ΑΠΟΕΛ στο +4 από τους συλλόγους της Λεμεσού, όμως το 0-0 με την Αλκή στο ΓΣΠ «ψαλιδίζει» την απόσταση στους δύο βαθμούς.

Στην επόμενη στροφή οι «γαλαζοκίτρινοι» ηττώνται εντός έδρας από την Πάφο (1-2), αλλά ο Απόλλων ηττάται 1-0 από την Ανόρθωση. Η κερδισμένη ένσταση για την αντικανονική συμμετοχή του Ουζόχο θα τον φέρει στην κορυφή, αλλά το 0-0 με την ΑΕΛ στην 20ή αγωνιστική θα τον ρίξει ξανά στο -2 από τους πρωταθλητές.
 
Απόλλων: Αντί για +4 στο -2
Οι τελευταίοι, ωστόσο, θα προσπεράσουν την ευκαιρία, αφού στην επόμενη αγωνιστική το 2-2 με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ θα φέρει ξανά τους «κυανολεύκους» στην πρωτοπορία (+1).

Στο φινάλε της α’ φάσης η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει την ευκαιρία στο «Τσίρειο» να πάρει την πρωτιά εν όψει πλέι οφ και να ξεφύγει ακόμη και στο +4, αλλά το 1-2 από τον ΑΠΟΕΛ τον αφήνει δύο βαθμούς πίσω.

ΑΠΟΕΛ: Από το +2 στο -2
Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι αποτυγχάνει εκ νέου ν’ αξιοποιήσει το μομέντουμ, καθώς στην πρεμιέρα των πλέι οφ μένει στο εκτός έδρας 1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα και ισοβαθμεί πλέον με τον ανταγωνιστή της στην πρώτη θέση (50 βαθμοί έκαστος).

Η νέα εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ (0-0) θα ρίξει τους «γαλαζοκίτρινους» στο -2 ακριβώς πριν τη νέα επίσκεψή τους στο «Τσίρειο» για το επόμενο ντέρμπι κορυφής.
 
Απόλλων: Αντί για +5 στο -1
Ο Απόλλων «φλερτάρει» με το +5, αλλά το 1-3 θα τον ρίξει εκ νέου στη δεύτερη θέση. Ακολουθεί, στην 26η αγωνιστική, η ήττα του με 2-1 στην Αρένα από την ΑΕΚ, αλλά ο ΑΠΟΕΛ «κλοτσά» την ευκαιρία για το +4, καθώς διακόπτεται το νικηφόρο σερί 13 αγώνων πρωταθλήματος απέναντι στην Ομόνοια (1-1).
 
ΑΠΟΕΛ: Αντί για +7 στο -3
Το διπλό επί της ΑΕΛ (3-0) και η νέα γκέλα του Απόλλωνα (1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα) θα δώσουν στην ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι προβάδισμα τίτλου (+4), το οποίο διατηρείται στην 28η αγωνιστική. Χθες, ο Απόλλων σκόνταψε εκ νέου απέναντι στην ΑΕΛ (1-1), ο ΑΠΟΕΛ είχε τη δυνατότητα ακόμη και για +7 πριν τη μετωπική τους στο ΓΣΠ, αλλά τη σπατάλησε ηττώμενος -με αριθμητικό πλεονέκτημα- στην Αρένα.

Αντί να αυξηθεί, η απόσταση μειώθηκε στους τρεις βαθμούς, οι οποίοι ουσιαστικά είναι τέσσερις χάρη στο πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Στην αγωνιστική μετά το Πάσχα οι ρόλοι θ’ αντιστραφούν: αυτή τη φορά ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί με πλεονέκτημα τον βασικό ανταγωνιστή του. Με νίκη «αγκαλιάζει» το έβδομο συναπτό πρωτάθλημα, αλλά με τέτοιο ιστορικό σε σπαταλημένες ευκαιρίες ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσει το σερί;
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου