Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Θεός αγαπάει τον Κίρζη

Μικαέλο Παπαδάκης  03/05/2019 06:41
Ο Θεός αγαπάει τον Κίρζη
Το βασικό ερώτημα είναι τι μπορεί να αλλάξει ο Σωφρόνης ώστε η ομάδα του να μην χάσει ξανά από τον ΑΠΟΕΛ, όπως συνέβη και στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων – στις τρεις μάλιστα είχε προηγηθεί

Ο Θεός αγαπάει τον Κίρζη

Μικαέλο Παπαδάκης  03/05/2019 06:41
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως παρότι o Aπόλλωνας έχει χάσει και τις τρεις φορές φέτος από τον ΑΠΟΕΛ,  δηλαδή απώλεσε 9 βαθμούς που στην ουσία είναι 18 (αφού τους 9 που έχασε τους καρπώθηκε ο αντίπαλος), μπορεί να ελπίζει πως με τρεις νίκες στα τρία παιχνίδια που απομένουν θα είναι πρωταθλητής – αρκεί  ο ΑΠΟΕΛ να μην κερδίσει μια εκ των Ομόνοια και ΑΕΛ που θα παίξει μετά.

Είναι ένα ερώτημα το τι μπορεί να αλλάξει ο Σωφρόνης Αυγουστή ώστε η ομάδα του να μην χάσει ξανά από τον ΑΠΟΕΛ, όπως συνέβη και στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων – στις τρεις μάλιστα είχε προηγηθεί. Είναι ηλίου φαεινότερο πως το θέμα των κυανόλευκων δεν είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό: δεν πιστεύουν στη νίκη, ακόμα και όταν προηγηθούν – ως γνωστό αυτό που φοβάσαι στο τέλος το παθαίνεις.

Συγκριτικά με πέρσι η απουσία των Ζάντερ, Γιάκολις, Άλεφ και Μάγκλιτσα είναι αισθητή, αφού οι αντικαταστάτες τους δεν ανταποκρίθηκαν. Και το κακό μεγαλώνει εάν δούμε πως ένας εξ αυτών ενισχύει πλέον τον ΑΠΟΕΛ.

Εάν ο Σωφρόνης φύγει νικητής από το ΓΣΠ θα έχει πετύχει πολλά παραπάνω από μια νίκη, καθώς θα ρίξει την πίεση στον ΑΠΟΕΛ, θα του προκαλέσει προβλήματα, ενώ θα έχει πετύχει ένα τεράστιο comeback, ανταποδίδοντας και δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη που απλόχερα του χαρίζει ο Νίκος Κίρζης.

Μέσα σε όλα τα λάθη που έχουν κάνει φέτος στον Αρχάγγελο, σε ένα πράμα παραμένουν συνεπείς: στο να κερδίζουν τον Απόλλωνα! Τους αρκεί να το κάνουν άλλη μια φορά ή έστω μια ισοπαλία, για να ξεχαστούν όλα τα στραβά και ανάποδα της φετινής σεζόν. Θα τα καταφέρουν; Εάν όχι, ίσως ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Στο παιχνίδι είναι και η ΑΕΚ στην οποία πάντως δεν αρκεί να πάρει τα τρία της ματς, αλλά για να γίνει πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της πρέπει να χάσει ο ΑΠΟΕΛ δύο από τα τρία του τελευταία παιχνίδια. Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα των play offs με 18 βαθμούς σε 7 αγώνες, όταν ο ΑΠΟΕΛ έχει 12β και ο Απόλλων 11β. Είναι να απορεί κανείς τι θα συνέβαινε σε αυτή την ομάδα εάν δεν έφευγε το καλοκαίρι ο Ιντιάκεθ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας