Έγραψε ιστορία ο ΑΠΟΕΛ, με τα εφτά διέλυσε το ρεκόρ της Ομόνοιας

Με τη νίκη του σε βάρος του Απόλλωνα ο ΑΠΟΕΛ κλείδωσε και μαθηματικά τον έβδομο σερί τίτλο πρωταθλήματος και επιβεβαίωσε ότι είναι κυρίαρχος στο κυπριακό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

Οι γαλαζοκίτρινοι σηκώνουν την κούπα του πρωταθλητή από το 2013 και έπειτα και με το έβδομο σερί τρόπαιο συμπλήρωσαν τον 28ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, ανοίγοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Ομόνοια που είχε πανηγυρίσει τον τελευταίο της τίτλο, τον 20ο, το 2010.

Ο ΑΠΟΕΛ με τον τίτλο αυτό δημιουργεί και ένα μοναδικό ρεκόρ μιας και γίνεται η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει να πανηγυρίσει επτά σερί πρωταθλήματα. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η συμπολίτισσα Ομόνοια από την περίοδο 1974-1979, περίοδο κατά την οποία πανηγύρισε έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Λευκωσίας, από το 2000 και εντεύθεν, μόνο σε μία περίπτωση έμεινε περισσότερες από δύο χρονιές μακριά από το ψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας (2004-2007).

To προηγούμενο μεγαλύτερο σερί τους στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων ήταν όταν άρχισε η συλλογή των τροπαίων το 1935. Τότε οι γαλαζοκίτρινοι πανηγύρισαν πέντε σερί τίτλους (1936, 1937, 1938, 1939, 1940).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Το καθεστώς Φράνκο, η διαμάχη Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και μια αντιπαλότητα γεμάτη ιστορία και σκιές
Πρωταθλήτρια Ρουμανίας η Στεάουα Βουκουρεστίου του Ηλία Χαραλάμπους
Αντίδραση για οφειλόμενα-Απείχαν από το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ
«Συμφώνησαν Στεπίνσκι και Widzew Łódź»-Δημοσίευμα στην Πολωνία για τον επιθετικό της Ομόνοιας
Ενημέρωση Απόλλωνα για τα εισιτήρια του αγώνα με την ΑΕΚ
Αποχαιρέτησαν τη χρονιά με μια χορταστική αναμέτρηση Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα
Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν 2024-2025
Επαφές ΓΣΠ με εταιρεία από τη Μ. Ανατολή για κατασκευή επιπλέον κερκίδας με σκέπαστρο
Όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου
Κύπριοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του Β ομίλου