Οι ιστορίες τρέλας στον εξώστη: O Τζιμπούρ με όπλο και ο Αλωνεύτης στα ποτά του!

Ο εξώστης στο σωματείο του ΑΠΟΕΛ έχει αποκτήσει πλέον τη δική του ιστορία. Εκεί οι γαλαζοκίτρινοι είναι έτοιμοι το ερχόμενο Σάββατο (13/05) να πανηγυρίσουν το 28ο τους πρωτάθλημα. Έχει γίνει πλέον συνήθεια. Παίκτες, προπονητές, διοικητικό και άλλο προσωπικό της ομάδας θα πανηγυρίσουν για έβδομη σερί και 16η συνολικά φορά τον τίτλο στον εξώστη του σωματείου με τους οπαδούς να γεμίζουν τους γύρω δρόμους.
 
Ο πρώτος τίτλος που πανηγυρίστηκε στο οίκημα της ομάδας ήταν αυτός του 1986 και εκ τότε οι γαλαζοκίτρινοι ευτύχησαν να πανηγυρίσουν ακόμη 15 πρωταθλήματα.
 
Η… ιεροτελεστία πάει κάπως έτσι: Οι πρωταγωνιστές μεταφέρονται με λεωφορείο στην οδό Κένεντι, όπου βρίσκεται το σωματείο της ομάδας και εκεί βρίσκονται μαζεμένοι χιλιάδες οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι ξεχύνονται στους δρόμους μπροστά από την τεχνική σχολή.
 
Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο κατεβαίνουν και μέσα από τον κόσμο, που τους αποθεώνει με συνθήματα και αγκαλιές, εισέρχονται στο οίκημα. Ένας-ένας ανεβαίνουν στο μπαλκόνι του οικήματος και το όνομά τους γίνεται σύνθημα στα χείλη των εκστασιασμένων οπαδών που με συνθήματα, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και βεγγαλικά δίνουν τη δική τους παράσταση.
 
Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δική τους στιγμή σε αυτό το μπαλκόνι, κάποιοι αρπάζουν την ευκαιρία για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
 
Για παράδειγμα, το 2014 ο Κίσσας φώναξε σύνθημα για το Εφετείο λόγω των όσων έγιναν με τον διακοπέντα αγώνα, το 2015 ο Τζιμπούρ βγήκε με ομοίωμα όπλου και… πυροβολούσε. Από τα πανηγύρια δεν λείπουν και τα πειράγματα στις άλλες ομάδες και τα συνθήματα δίνουν και παίρνουν όταν στην εξώστη ανεβαίνουν παίκτες που ήταν σημαίες σε άλλες κυπριακές ομάδες. Σε περίοπτη θέση ο Γιώργος Μερκής και Στάθης Αλωνεύτης που αγωνίστηκαν στο παρελθόν σε Απόλλωνα και Ομόνοια αντίστοιχα. Ο τελευταίος βρίσκεται στους γαλαζοκιτρίνους και τα επτά χρόνια της δυναστείας στο κυπριακό πρωτάθλημα και κάθε χρόνο αποτελεί… ατραξιόν στον εξώστη και τις πλείστες φορές δίνει ρυθμό για το αγαπημένο του σύνθημα «είμαι πας τα ποτά μου».
 
Θυμηθείτε τα έξι σερί πρωταθλήματα που πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια:
 
Πρωτάθλημα 2012-13
 
Πρωτάθλημα 2013-14
 
Πρωτάθλημα 2014-15
 
Πρωτάθλημα 2015-16
 
Πρωτάθλημα 2016-17
 
Πρωτάθλημα 2017-18
 
Πρωτάθλημα 2018-2019
 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής