ΑΠΟΕΛ: Μόνο με θαύμα αλά… Λίβερπουλ ισχυρός στα πλέι οφ

Με τη (μαθηματική) κατάκτηση του πρωταθλήματος δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ο ΑΠΟΕΛ στρέφει πλέον το βλέμμα στην επικείμενη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πλήρως συνειδητοποιημένος ότι δεύτερο διαδοχικό κάζο τύπου Σούντουβα δεν το αντέχει ούτε το γόητρο ούτε το ταμείο του.

Ο νυν ευρωπαϊκός συντελεστής του (25.500), ο χαμηλότερος από το 2011 (13.124), αφ’ ενός μαρτυρά πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη επιστροφής στις ευρωπαϊκές επιτυχίες, αφ’ ετέρου δεν εγγυάται την παρουσία στο γκρουπ των ισχυρών σε όλες τις κληρώσεις.
 
50-50 για τον γ’ προκριματικό
Για τους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους δεν τίθεται θέμα, για τον τρίτο τα πάντα εξαρτώνται από την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας. Εξήγηση: στον γ’ προκριματικό γύρο μετέχουν 12 ομάδες (έξι ισχυρές, έξι ανίσχυρες).

Η κλήρωση γίνεται με το τέλος του α’ προκριματικού γύρου, όταν στο κόλπο θα είναι -πλην συγκλονιστικού απροόπτου- πέντε ομάδες με μεγαλύτερο συντελεστή από τον ΑΠΟΕΛ: οι Σέλτικ (31.000), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (31.000), Αστάνα (27.500) που εκκινούν από τον α’ προκριματικό, συν τις Κοπεγχάγη (31.000), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (29.500) που αρχίζουν από τον β’.

Σε αυτόν τον προκριματικό γύρο μπαίνει στη μάχη και η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας. Αν είναι η ΤΣΣΚΑ Σόφιας (3.500), ο ΑΠΟΕΛ θα συμπληρώσει την εξάδα των ισχυρών. Αν είναι η Λουντογκόρετς (27.000), η οποία μετά από 32 αγωνιστικές είναι στο +3, ο πρωταθλητής Κύπρου θα πάει στους αδύναμους.
 
Κάτι περισσότερο από θαύμα
Στα πλέι οφ μετέχουν οκτώ ομάδες (τέσσερις ισχυρές, τέσσερις ανίσχυρες) και η κλήρωση γίνεται με το τέλος του β’ προκριματικού γύρου. Ζάλτσμπουργκ (54.500) και Γιανγκ Μπόις (27.500) εκκινούν από τα πλέι οφ κι έχουν μεγαλύτερο συντελεστή, ενώ τη στιγμή της κλήρωσης στους ισχυρούς θα είναι και η πρωταθλήτρια Ολλανδίας (Άγιαξ 70.500 ή Αϊντχόφεν 37.000) που αρχίζει από τον γ’ προκριματικό. Αυτές οι ομάδες καπαρώνουν τις τρεις από τις τέσσερις θέσεις των ισχυρών τη στιγμή της κλήρωσης.

Για να πάρει την τέταρτη ο ΑΠΟΕΛ, θα πρέπει μέχρι την ολοκλήρωση του β’ προκριματικού να έχουν αποκλειστεί όλες οι ομάδες με μεγαλύτερο συντελεστή από αυτόν: Σέλτικ, Κοπεγχάγη, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Αστάνα κι ενδεχομένως η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας. Αυτό ισοδυναμεί με θαύμα, τουλάχιστον ευθέως ανάλογο του χθεσινού στο «Άνφιλντ». Ενδεχομένως και πολύ μεγαλύτερο από αυτό…

Δειτε Επισης

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική