«Έπρεπε να δώσω ταυτότητα, να πειστούν οι παίκτες - Ακούω συχνά την έκφραση σιγά-σιγά»

«Τραμετσάνι, ο βασιλιάς της Λευκωσίας με τον ΑΠΟΕΛ». Μ’ αυτό τον τίτλο αναφέρεται στην επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον προπονητή των γαλαζοκιτρίνων, Πάολο Τραμετσάνι η ιστοσελίδα «gianlucadimarzio.com»

Ο Ιταλός τεχνικός ήρθε στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο, οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ προς την κατάκτηση του 28ου πρωταθλήματος και έβδομου διαδοχικού, ενώ θα διεκδικήσει και το κύπελλο στον τελικο της 22ης Μαΐου κόντρα στην ΑΕΛ.

Στο σχετικό αφιέρωμα για την επιτυχία του Ιταλού κόουτς γίνεται λόγος στις χαλαρές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας με την έκφραση «σιγά – σιγά» να αναφέρεται ως η ατάκα που μετέφερε στους συμπατριώτες του ότι ακούει συχνά ο Τραμετσάνι. 

Το αφιέρωμα για τον Ιταλό τεχνικό:

Για την πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Δεν ήταν εύκολο. Ήρθα, η ομάδα είχε χάσει ήδη το Σούπερ καπ, ήταν εκτός Ευρώπης και στο πρωτάθλημα δεχθήκαμε πέντε γκολ από τη Δόξα».

Για τον Τέτι και ότι προσπάθησε να τον πάρει στη Νοβάρα: «Ο Ντομένικο Τέτι ήρθε δέκα μέρες πριν από μένα, ενώ προηγουμένως είχε προσπαθήσει να με πάρει στην Νοβάρα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δώσω ταυτότητα στην ομάδα. Έπρεπε να εμφανιστεί ξανά το DNA της ομάδας και να πεισθούν οι ποδοσφαιριστές».

«Η ομάδα ήταν φανταστική στην αντεπίθεσή της προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά τώρα θέλουμε το κύπελλο. Κάθε βήμα πρέπει να γίνεται στην ώρα του. Πρέπει να κερδίσουμε το κύπελλο».

Για το ότι η ομάδα παίζει με τρεις αμυντικούς: «Μπορούμε να παίξουμε 3-5-2 και 3-4-3. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι επιθετικός στην μπάλα. Να μην αφήσεις τον άλλο να σκεφτεί. Ένα παράδειγμα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και μετά ο Γκασπερίνι της Αταλάντα. Ο Γκατούσο! Μου αρέσουν προπονητές που αφήνουν το σημάδι τους».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Είμαστε ομάδα που έχει ποδοσφαιριστές με φυσικά προσόντα, με διαφορετική κουλτούρα ποδοσφαιριστών και με διαφορετικό υπόβαθρο. Από τους 28 οι έξι είναι Κύπριοι.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Αν αφήναμε έξω την Γιάνγκ Μπόις θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με το ελβετικό πρωτάθλημα».

Δειτε Επισης

Η δεκάδα παικτών εκτός Top 6 που ξεχώρισε στη φετινή Premier League
Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»