ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κερδίζει γύρο ο ΑΠΟΕΛ – Πότε αρχίζουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις

Οριστικά από το β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή πορεία του ο ΑΠΟΕΛ στη νέα σεζόν, 2019-20.
 
Η προοπτική υπήρχε ήδη από το τέλος της ευρωπαϊκής σεζόν 2017/18, όταν η Κύπρος πλασαρίστηκε στη 19η θέση, η οποία καθορίζει το σημείο εκκίνησης των εκπροσώπων μας αυτό το καλοκαίρι. Το μόνο που χρειαζόταν για να γίνει η προοπτική πραγματικότητα ήταν η επανάληψη του κανόνα.

Όπερ και εγένετο, καθώς με την πρόκριση της Τότεναμ επί του Άγιαξ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύο ομάδες που έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης μέσω του εγχώριου πρωταθλήματός τους.
 
Τόσο η Τότεναμ, όσο και η Λίβερπουλ, που απαρτίζουν το ζευγάρι του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι η θέση του κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ στους ομίλους θα μείνει κενή. Όπως ακριβώς συνέβη και το καλοκαίρι του 2018, τη θέση αυτή θα πάρει η πρωταθλήτρια της 11ης χώρας στη βαθμολογία της UEFA δημιουργώντας ντόμινο μετακινήσεων: η πρωταθλήτριας της 13ης χώρας θα μεταφερθεί από τον γ’ προκριματικό στα πλέι οφ, η πρωταθλήτρια της 15ης χώρας από τον β’ προκριματικό θα μεταφερθεί στον γ’, ενώ οι πρωταθλήτριες της 18ης και της 19ης χώρας θα μεταφερθούν από τον α’ προκριματικό στο β’.

Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος, η οποία είχε τερματίσει στη 19η θέση την περίοδο 2017/18 και εκκινεί από αυτήν το προσεχές καλοκαίρι, θα έχει και τον πρωταθλητή της ΑΠΟΕΛ να αρχίζει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη το διήμερο 23/24 Ιουλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις