Ο κυρίαρχος Τάμαρι, η χαρά του πρωτάρη Σπόλιαριτς και η δικαίωση Πουρσαϊτίδη

Ο Musa Al-Taamari του ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Ποδοσφαιριστής (MVP) του κυπριακού πρωταθλήματος της σεζόν 2018-19 στα ετήσια βραβεία PASP Football Awards 2019 που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (16/05).
 
Στην λαμπερή τελετή του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), που πραγματοποιήθηκε στο Royal Hall στη Λευκωσία, σε ζωντανή μετάδοση σε ανοικτή ζώνη από την Primetel και διαδικτυακά από το Alfasports.tv, τιμήθηκαν αυτοί που ξεχώρισαν στην ποδοσφαιρική σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Ο Ιορδανός, πρωταθλητής Κύπρου, αναδείχθηκε βεβαίως και πολυτιμότερος ξένος της σεζόν, ενώ ο συμπαίκτης του στον ΑΠΟΕΛ, Νικόλας Ιωάννου, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Κύπριος. Κορυφαίος κόουτς της σεζόν 2018-19 ήταν ο Σάββας Πουρσαϊτίδης της Νέας Σαλαμίνας, ο οποίος οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην 5η θέση του πρωταθλήματος.
 
Στα PASP Football Awards 2019 αναδείχθηκε και η καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν, με σύστημα 4-3-3. Ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ είχε τρεις εκπροσώπους, όπως και ο Απόλλωνας. Η Νέα Σαλαμίνα είχε δύο παίκτες στην κορυφαία ενδεκάδα, ενώ ΑΕΚ, ΑΕΛ και Αλκή από έναν ποδοσφαιριστή!
 
Κορυφαίος τερματοφύλακας της χρόνιας ο Robert Veselovsky της Νέας Σαλαμίνας. Καλύτερη αμυντική τετράδα ήταν οι Joao Pedro (Απόλλωνας), Kevin Lafrance (ΑΕΛ), Νικόλας Ιωάννου (ΑΠΟΕΛ) και Valentin Roberge (Απόλλωνας). Καλύτεροι μέσοι οι Χάμπος Κυριάκου (Απόλλωνας), Lucas Souza (ΑΠΟΕΛ) και Ματίγια Σπόλιαριτς (Αλκή). Καλύτεροι επιθετικοί οι Musa Al-Taamari (ΑΠΟΕΛ), Kingsley Onuegbu (Νέα Σαλαμίνα) και Ivan Trickovski (ΑΕΚ).
 
Αξιοσημείωτο είναι πως τρεις Κύπριοι αναδείχθηκαν φέτος στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος (Ιωάννου, Χάμπος, Σπόλιαριτς), σε αντίθεση με πέρσι που δεν υπήρχε Κύπριος στην τοπ 11άδα!
 
Τα PASP Football Awards της σεζόν 2018-19 βρίσκονταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ). Οι φετινοί χορηγοί της εκδήλωσης (και σημαντικοί υποστηρικτές του ΠΑ.Σ.Π.) ήταν οι UNICARS, STOIXIMAN, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Lander Polar Ice Gel, Buffalo Wings & Rings Restaurant και τα Υγιεινά Έτοιμα Γεύματα YUMMO.
 
Στην τελετή έδωσε το παρών του ο πρόεδρος του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, των χορηγών του ΠΑ.Σ.Π., του Συνδέσμου Προπονητών, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΚ, οι ομοσπονδιακοί προπονητές, βετεράνοι ποδοσφαιριστές και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
 
Ήθος στον Κακαβελάκη
Πέραν από την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση του ιατρού του Απόλλωνα, Κυριάκου Κακαβελάκη, με το Έπαθλο Ήθους. Την απονομή έκανε ο αποδέκτης της ενέργειας ήθους, ο ποδοσφαιριστής Ραφαήλ Θωμά, ο οποίος πρόσφατα υπέστη σοβαρό τραυματισμό, με αποτέλεσμα να τοποθετήσει πλατίνα στο πόδι. Όταν ήρθε η στιγμή να αφαιρεθεί η πλατίνα, η ομάδα γ΄ κατηγορίας του Θωμά είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, και δεν επρόκειτο να καλύψει το κόστος της εγχείρησης. Τότε, ο Δρ. Κακαβελάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό, προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει αφιλοκερδώς στην επέμβαση.
 
Το Έπαθλο Stoiximan Χρυσά Γάντια, με δεκατέσσερις αγώνες χωρίς παραβίαση της εστίας του, κατέκτησε ο Tono Ramirez της ΑΕΚ. Την καλύτερη απόκρουση της χρονιάς, και το Έπαθλο Stoiximan Καλύτερες Αποκρούσεις, έλαβε ο Robert Veselovsky. Δεύτερος στο συγκεκριμένο έπαθλο τερμάτισε ο Δημήτρης Δημητρίου της Ανόρθωσης και τρίτος ο Bruno Vale του Απόλλωνα. Το Έπαθλο Stoiximan Καλύτερα Γκολ κατέκτησε ο Jordi Gomez της Ομόνοιας, με δεύτερο τον Mustapha Carayol του Απόλλωνα και τρίτο τον Alex Da Silva της ΑΕΛ.
 
Τιμητική βράβευση, για τη μεγάλη του προσφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, έλαβε ο Χρίστος Πογιατζής, ο οποίος τίμησε τη φανέλα μίας μόνο ομάδας για πάνω από δύο δεκαετίες, τον Εθνικό Άχνας.
 
Στα πλαίσια της τελετής, τιμήθηκαν η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος γυναικών Krystyna Freda (77 γκολ) της Barcelona FA και ο πρώτος σκόρερ της Κ19 (23 γκολ) Ανδρέας Κατσαντώνης του ΑΠΟΕΛ. Το έπαθλο του 1ου σκόρερ της Α΄ Κατηγορίας θα δοθεί με το τέλος του πρωταθλήματος, όταν ξεκαθαρίσει ο νικητής. Ο Αντώνης Μίτας του Απόλλωνα έλαβε την υποτροφία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μετά που τερμάτισε πρώτος στις αξιολογήσεις της αγγλικής εταιρείας PASS4soccer.
 
Όλα τα στατιστικά στοιχεία των ψηφοφοριών, το πώς ψήφισαν οι ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, καθώς και η 2η καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τον ΠΑ.Σ.Π.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ:

Δειτε Επισης

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου