Για την Ανόρθωση μιλάς από καρδιάς, όχι από κινητό

Μία από τις πλέον ταραχώδεις και προβληματικές περιόδους στην ιστορία της Ανόρθωσης ολοκληρώθηκε χθες με τον πιο ταιριαστό τρόπο: τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στη σεζόν απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε μόλις μια επιτυχία στις προηγούμενες 31 αναμετρήσεις των δύο συλλόγων στην πρώτη κατηγορία.

Μετά το 0-3 από τη Δόξα δύο άνθρωποι της «Κυρίας» τοποθετήθηκαν δημόσια: ο Ντάνιελ Πράνιτς και ο Γιούργκεν Στρέπελ. Για αμφότερους το χθεσινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο στο σύλλογο της Αμμοχώστου, αλλά το στιλ και το περιεχόμενο των δηλώσεών τους διέφερε ουσιωδώς.

Ο Κροάτης μίλησε από καρδιάς, εξ ου και τα λόγια του ήταν αληθινά κι αυθεντικά. Δεν αναζήτησε δικαιολογίες και άλλοθι, δεν «μασκάρεψε» τα κακώς κείμενα, έκανε λόγο για τη δυσκολότερη σεζόν στην καριέρα του, για σωρεία λαθών που έφεραν την κατρακύλα, για το πώς το ποδόσφαιρο τιμωρεί όσους δεν το σέβονται, για την αδυναμία του να βρει κάτι έξυπνο να πει, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας για όσα τράβηξαν αυτή τη χρονιά.

Ο Ολλανδός, από την άλλη, διάβασε από το κινητό του όσα εκ των προτέρων είχε σχεδιάσει να πει, έφερε τον εαυτό του (και τη δουλειά του) σε πρώτο πλάνο και επιχείρησε να δικαιολογήσει τη «θυσία» συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών στο βωμό και την προοπτική μιας καλύτερης πορείας την ερχόμενη περίοδο.

Στις κουβέντες του ο Πράνιτς φάνηκε πλήρως συνειδητοποιημένος ότι τόσο στο χθεσινό παιχνίδι όσο και συνολικά στη σεζόν η Ανόρθωση δεν θυσίασε απλώς παίκτες, αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι της αξιοπρέπειάς της. Ο Στρέπελ, πάλι, όχι.
 

Δειτε Επισης

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές