Ώρα για δράση για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η UEFA ξεκίνησε μια ειδική ποδοσφαιρική στρατηγική για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Αναθέτει στην UEFA ένα πενταετές στρατηγικό πλαίσιο με στόχο την υποστήριξη, την καθοδήγηση και την ανύψωση του γυναικείου ποδοσφαίρου και της θέσης των γυναικών στο ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της UEFA, Aleksander Čeferin, δήλωσε: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι το σημερινό ποδόσφαιρο, δεν είναι το ποδόσφαιρο του αύριο, είναι το καθήκον της UEFA ως κυβερνητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την ενδυνάμωση του γυναικείου παιχνιδιού. Oι δράσεις που προτείνουμε και δεσμευόμαστε το 2019, θα οδηγήσουν σε ένα μεγαλύτερο, πιο επαγγελματικό και πιο επιτυχημένο παιχνίδι μέχρι το 2024».

Ώρα για δράση: Η στρατηγική ποδοσφαίρου γυναικών της UEFA 2019-24 θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση των θεμελίων εντός της UEFA και των μελών της για να δώσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γυναικών την καλύτερη δυνατή πλατφόρμα για να αναπτυχθεί. Η UEFA θα επενδύσει σε προγράμματα και πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει την υλοποίηση του σχεδίου από τα επίπεδα grassroots σε ελίτ.

Η ποδοσφαιρική στρατηγική των γυναικών της UEFA στοχεύει στην επίτευξη των ακόλουθων στόχων έως το 2024:

•Διπλασιασμός του αριθμού των γυναικών και κοριτσιών που παίζουν ποδόσφαιρο στις ενώσεις μελών της UEFA σε 2,5 εκατομμύρια.
•Αλλαγή αντιλήψεων για το γυναικείο ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
•Διπλασιασμός της εμβέλειας και της αξίας του UEFA EURO Γυναικών και του UEFA Champions League Γυναικών.
•Βελτίωση των προτύπων των παικτριών, με την επίτευξη τυποποιημένων συμφωνιών για τις παίκτριες Εθνικών ομάδων και την εφαρμογή πολιτικών διασφάλισης σε όλα τα 55 μέλη.
•Διπλασιασμός της γυναικείας εκπροσώπησης σε όλα τα όργανα της UEFA.

Αυτή η στρατηγική και οι στόχοι της, οι δράσεις και τα αποτελέσματά της, έχουν συνταχθεί με τα μέλη της UEFA,τους συλλόγους, τους ποδοσφαιριστές και άλλους φορείς, οι οποίοι έχουν ενωθεί για να συμβάλουν στην ανάπτυξή της. Συνδέεται στενά με την πρωταρχική στρατηγική της UEFA, Together for the Future of Football 2019–24, η οποία περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου ως μία από τις τέσσερις στρατηγικές της προτεραιότητες.

Τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία τρία χρόνια περιλαμβάνουν την αύξηση της χρηματοδότησης της UEFA για το πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης των γυναικών κατά 50% από το 2020, την έναρξη της καμπάνιας Together #WePlayStrong, την αποδέσμευση της χορηγίας των γυναικείων πρωταθλημάτων για τη στήριξη της αύξησης των εσόδων και τη δημιουργία μιας συγκεκριμένης γυναικείας μονάδας ποδοσφαίρου. Η UEFA διαχώρισε επίσης τον τελικό του UEFA Women's Champions League από την διοργάνωση των ανδρών, προκειμένου να δώσει στο γυναικείο τελικό μια δική της πλατφόρμα.

Η Nadine Kessler, επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA, δήλωσε: «Η στρατηγική αυτή θα προασπίζει, θα καινοτομεί και θα επιταχύνει το γυναικείο ποδόσφαιρο για όλους, έτσι ώστε κάθε γυναίκα και κορίτσι που αγαπά το ποδόσφαιρο να μπορεί να το αναδεικνύει είτε ως παίκτρια, είτε ως προπονήτρια, είτε ως διαιτητής.

Κάθε κορίτσι, ανεξάρτητα από το ταλέντο, αξίζει ένα μέρος για να παίξει ποδόσφαιρο και τη δυνατότητα να αγωνιστεί για το αδύνατο χωρίς περιορισμό.
Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο έχει τεράστια ικανότητα να επηρεάσει πέρα από τον αγωνιστικό χώρο και να καταργήσει τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φραγμούς.

Επομένως,Time for Action: H Στρατηγική ποδοσφαίρου γυναικών UEFA 2019-24 έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει στην αλλαγή του ποδοσφαίρου των γυναικών και των γυναικών στο ποδόσφαιρο».
 

Δειτε Επισης

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές