Το κονδύλι για το VAR – Πότε σκοπεύει η Ομοσπονδία να το χρησιμοποιεί

Στη διάρκεια των βραβεύσεων της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας, αποκάλυψε ότι υπάρχει η πρόθεση για εφαρμογή του VAR στο κυπριακό πρωτάθλημα από τη σεζόν 2020-21.
 
Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, σχολίασε την τοποθέτηση αυτή και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν αρκετά για να λειτουργήσει.
 
Για τη γιορτή και το VAR: «Ξεκινώντας από την γιορτή βραβεύσεων, ήταν μια όμορφη βραδιά για τους παρόντες. Ήταν μια όμορφη βραδιά για τους ίδιους, ήταν η επιβράβευση των κόπων τους. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έκανε αναφορά για το ότι αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το VAR από την σεζόν 2020-21, πρέπει να γίνουν πολλά. Το ότι τοποθετήθηκε όμως ο πρόεδρος δημόσια δείχνει την αποφασιστικότητα που υπάρχει για να εφαρμόσουμε αυτή τη σημαντική καινοτομία».
 
Ο Γ. Κούμας ανάφερε ότι θα είναι ένα ισχυρό όπλο στους διαιτητές: «Ναι. Πρέπει να αντιληφθεί και ο κόσμος πως ακριβώς λειτουργεί. Το να το καταλάβουμε όμως, βοηθούν και οι αγώνες που παρακολουθούμε στο εξωτερικό είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ότι αλλάζουν τα συναισθήματα. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις κερδίσει ή έχεις προκριθεί, έρχεται το VAR να αλλάξει τα δεδομένα».
 
Για το κόστος: «Είναι μια σημαντική παράμετρος και πρέπει να βρεθεί το κονδύλι. Θα πρέπει να βρεθούν και τα χρήματα. Ο στόχος μας είναι να χρησιμοποιείται σε όλους τους αγώνες, κάθε αγωνιστική. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εφαρμοστεί το VAR. Θα τους μελετήσουμε στην πορεία».

Για την φετινή σεζόν: «Ήταν μια χρονιά που ζήσαμε μεγάλες συγκινήσεις και ανατροπές. Ο τρόπος που κρίθηκε η παραμονή λέει πολλά. Συνεχίζουμε και του χρόνου με 12 ομάδες. Θα έχουμε αλλαγή και στην Β’ κατηγορία. Είναι κάτι που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά. Θεωρώ ότι είχαμε και τη διαιτησία σε πολύ καλό επίπεδο.

Για την κάρτα φιλάθλου. Θα αλλάξει κάτι: «Η κάρτα φιλάθλου έχει εφαρμοστεί από την Βουλή. Αυτή την κάρτα δεν την έβαλε ούτε η ΚΟΠ ούτε ο ΚΟΑ. Ο ΚΟΑ είναι αυτός που εφαρμόζει τους νόμους. Είμαστε στη διάθεση να συζητήσουμε για μια βελτίωση αυτού του μέτρου, ωστόσο δεν είναι η ΚΟΠ που εφαρμόζει  αυτό το μέτρο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος