Τραμετσάνι: «Είναι δύσκολο να κρατήσουμε τον Τάμαρι, οι Ιταλοί τον παρακολουθούν στενά»

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του ο Ιταλός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετσάνι. 
 
Την ίδια ώρα που οι φήμες για αποχώρηση του από τον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων είναι έντονες, ο ίδιος αναφέρει ότι δεσμεύεται με  συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει και την εμπειρία του στο κυπριακό πρωτάθλημα. 
 
Το ότι υπάρχουν πολλές εθνικότητες στο ρόστερ: «Έχουμε παιδιά από διαφορετικές κουλτούρες, δεν είναι πρόβλημα. Είναι πιο περίπλοκο από το σύνηθες. Αφρικάνους, Ιορδανούς, Ισπανούς, Βραζιλιάνους, Ελλαδίτες και Κύπριους. Αλλά είναι ένα σύνολο πάντα ενωμένο, ειδικά όταν υπάρχουν δυσκολίες. Υπάρχουν παιδιά που βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα πάντα είναι δυνατοί και επιτυχημένοι. Έκανα τη συνηθισμένη δουλειά, κάναμε για εβδομάδες διπλές προπονήσεις που δεν είχα κάνει πριν. Οι προπονήσεις μας είχαν την σωστή ένταση και την σωστή τακτική προσέγγιση, τα είχαν όλα. Ένας τεχνικός παρατηρεί εάν η ομάδα του τον ακολουθεί».
 
Για τις τακτικές επιλογές του: «Όλοι οι προηγούμενοι προπονητής πάντα χρησιμοποιούσαν το 4-2-3-1. Ξεκίνησα τον Οκτώβρη απέναντι στην ΑΕΛ, στο ντεμπούτο μου, με 4-3-3 και το παιχνίδι τελείωσε 0-0. Τότε ήθελα να βάλω τρεις παίκτες πίσω αλλά οι σωστοί παίκτες έλειπαν και δεν ήμουν πεπεισμένος. Μετά την πρώτη μου ήττα από την ΑΕΚ τον Νοέμβριο, αποφάσισα να πάω με 3-5-2. Ήμασταν τέταρτοι, εδώ αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Είδα τον Απόλλωνα να κερδίζει την Λάτσιο στο Γιουρόπα Λιγκ, τους κερδίσαμε, με το νέο μοντέλο, 5-1. Όταν τα αποτελέσματα έρχονται, οι ποδοσφαιριστές είναι πιο εύκολο να πειστούν».
 
Με ποιους ποδοσφαιριστές έχει εντυπωσιαστεί στην Κύπρο: «Ο 21χρονος Ιορδανός ποδοσφαιριστής, Μούσα Αλ Τάμαρι ήταν ένας από τους καλύτερους. Πρόκειται για ένα ταχύτατο μεσοεπιθετικό, ο οποίος πέτυχε εννέα γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να τον κρατήσουμε, τον θέλουν μεγάλες ομάδες αλλά και ιταλικές τον παρακολουθούν στενά. Επίσης, ένα τρελό πρωτάθλημα έκανε ο Κύπριος αμυντικός, Νικόλας Ιωάννου. Και ο Βραζιλιάνος μέσος επίσης, Λούκας Σόουζα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες φάνηκε να παίζει για δώδεκα».
 
Και τι θα κάνει στο μέλλον: «Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ και στηρίζω τον Ντομένικο Τέτι, ο οποίος με ήθελε εδώ. Συγκρίνω επίσης τον εαυτό μου με τον Πασκουάλε Ρόκο που είναι βοηθός μου. Είναι πάντα σημαντικό να είσαι σε θέση να μιλήσεις με κάποιον που σε γνωρίζει πολύ καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ