Οι εξορκιστές της 30ετούς κατάρας! (vids)

Έξι χαμένοι τελικοί σε μια 12ετία (2003-15) ήταν πολλοί, τριάντα χρόνια χωρίς κύπελλο ακόμη περισσότερα, ωστόσο η 22α Μαΐου 2019 έφερε το τέλος της βασανιστικής αναμονής. Στον 77 τελικό του κυπέλλου Coca Cola, η ΑΕΛ με τέρματα των Ντόσα Τζούνιορ και Μάρκο Αντάμοβιτς επικράτησε 2-0 του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και κατέκτησε το τρόπαιο τερματίζοντας την… κατάρα που την κυνηγούσε από το 1989!
 
Με το έβδομο κύπελλο του ο σύλλογος της Λεμεσού πήρε την (άτυπη) ρεβάνς από τον αντίστοιχο της Λευκωσίας για την προ τετραετίας ήττα (2-4) και του στέρησε το έβδομο νταμπλ της ιστορίας του. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, καθώς η ΑΕΛ αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική, ενώ συνολικά δημιούργησε περισσότερες καλές ευκαιρίες από τον αντίπαλό της.
 
Όπως και το 2015
Τα πρώτα σουτ στον τελικό (5’ Ζνταβκόφσκι, 7’ Τάμαρι) αποδείχθηκαν εύκολη λεία για τους δύο τερματοφύλακες, ωστόσο στο 10ο λεπτό η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ: από εκτέλεση κόρνερ του Αβραάμ ο Τζούνιορ με κεφαλιά νίκησε τους πάντες και πέτυχε το 1-0.



Ακολούθησαν μια εντός περιοχής κεφαλιά του Σόουζα που κατέληξε στα χέρια του Βοζίνια (29’) κι ένα εκτός περιοχής σουτ του ντα Σίλβα που έφυγε λίγο άουτ, προτού έλθει μια κλασική ευκαιρία για κάθε ομάδα: στο 35’ από σέντρα του Νατέλ το γυριστό του Τάμαρι σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο πέμπτο λεπτό του πρόσθετου χρόνου, σε γύρισμα του Αβραάμ, η προβολή του Μακρή πέρασε ελάχιστα άουτ.
 
Λάθος Βούρου και… 0-2
Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο με εμφανή διάθεση αυξημένης πίεσης, μετά την είσοδο του Μπέζιακ και τη μετατροπή του συστήματος σε 4-2-3-1 (56’) ο ντε Βινσέντι σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 (60’).



Σε αντίθεση με τον Αργεντινό, ο νεοεισελθών Αντάμοβιτς δεν λάθεψε: από λάθος γύρισμα του Βούρου ο Μακρής σούταρε πάνω στον Βάτερμαν, αλλά στην επαναφορά ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 2-0 της ΑΕΛ (66’).

Με την είσοδο του Βιντιγκάλ ο ΑΠΟΕΛ τα έριξε όλα στην επίθεση, όμως η ΑΕΛ δεν επέτρεψε στο παιχνίδι να πάρει γρήγορο ρυθμό περιορίζοντας τους κινδύνους για την εστία του Βοζίνια και προκαλώντας εκνευρισμό στον αντίπαλο, εξ ου και μέχρι το τέλος έφτασε πιο κοντά σ' ένα τρίτο τέρμα (84' Τζούνιορ, 87’ Μακρής) απ' ό,τι ο πρωταθλητής (97' Μπέζιακ).

ΑΠΟΕΛ (3-4-1-2): Βάτερμαν - Βούρος, Μερκής Ιωάννου - Γιάκολις (56’ Μπέζιακ), Μοράις, Σόουζα (69’ Βιντιγκάλ), Καζού - ντε Βινσέντι - Τάμαρι, Νατέλ (83’ Αλωνεύτης).
ΑΕΛ (3-4-1-2): Βοζίνια - Αντ. Τεϊσέιρα, Τζούνιορ, Λαφράνς - Ν. Τεϊσέιρα, Γκαθτανιάγα, Ζντραβκόφσκι, Αβραάμ (61’ Γουίλερ) - ντα Σίλβα (50’ Αντάμοβιτς) - Χουράδο (88’ Σραντς), Μακρής.

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου