Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Ξέσπασμα πολλών Ρίχτερ...»

  23/05/2019 13:33
«Ξέσπασμα πολλών Ρίχτερ...»

«Ξέσπασμα πολλών Ρίχτερ...»

  23/05/2019 13:33

Ο πρόεδρος της Κυπελλούχου ΑΕΛ, Αντρέας Σοφοκλέους μίλησε το μεσημέρι (23/05) στον Super Sport FM και μεταξύ άλλων είπε ότι η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ένα ξέσπαμα πολλών Ρίχτερ, μετά τους 6 χαμένους προηγούμενους τελικούς.

Αναλυτικά:

«Σε προηγούμενες περιπτώσεις βγάζαμε φανελάκια και τα πουλούσαμε πριν πάμε στο γήπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, ήμασταν πιο συντηρητικοί. Πολύς κόσμος δεν ήρθε λόγω των συνεχόμενων χαμένων τελικών. Από το πρώτο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο. Με αυτό το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες, κατάλαβα ότι το κύπελλο θα ήταν δικό μας».

Για τα συναισθήματα: «Μόνο ο κόσμος της ΑΕΛ μπορεί να το αποτυπώσει, γιατί είχε πολλά χρόνια χωρίς τίτλο. Μου έλεγε ο κόσμος ότι δεν ήθελαν να φύγουν κλαμένα τα παιδιά. Όταν έχασες 6 φορές σε τελικό, τότε είναι ξέσπασμα πολλών Ρίχτερ»

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα: «Κυρίως σε μας επηρέασε η κάρτα φιλάθλου. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι έχουν επιρροή και στον υπόλοιπο κόσμο. Επηρεάζει η απογοήτευση από χαμένα τρόπαια. Επηρεάζει το χαμένο πρωτάθλημα από δικό μας χέρι. Πολύς κόσμος είπε ότι δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο, γιατί δεν γίνεται να δωρίζουμε πρωτάθλημα. Εμείς οι ίδιοι δώσαμε το πρωτάθλημα.

Το Τσίρειο είναι γήπεδο να φιλοξενήσει κόσμο; Είναι τριτοκοσμικό γήπεδο. Και άλλα γήπεδα, έχουν απώλειες. Μείναμε με τις απαιτήσεις του 1980. Ο κόσμος θα είναι πολύ περισσότερος στο νέο γήπεδο. Θα είναι διασκέδαση ο αγώνας. Θα νιώθει ασφάλεια και θα είναι σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο».

Για τη φετινή πορεία: «Υπήρχαν ομάδες που είχαν τα προβλήματα τους. Η έξοδος στην Ευρώπη εξασφαλίστηκε σχετικά νωρίς. Ήμασταν άνετοι ακόμα και όταν είχαμε κακά αποτελέσματα. Είχαμε τις απουσίες των Τόρες και Μπενίτεθ. Με αυτούς, δεν χάναμε το πρωτάθλημα. Δεν ξεχώρισε φέτος ομάδα για το πρωτάθλημα».

Αν πίστευε ότι θα έφτανε στην κατάκτηση του κυπέλλου: «Πιστεύαμε ότι θα βγαίναμε στην Ευρώπη. Για πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν το πιστεύαμε. Υπήρχαν ομάδες που επένδυσαν σε ονόματα. Είναι και η τύχη, που παίζει σημαντικό ρόλο. Ξεκινήσαμε με νίκη κόντρα σε ΑΕΚ και Ανόρθωση εκτός έδρας, ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ και αυτό μας έδωσε πίστη. Καταλάβαμε ότι η απόσταση από τις υπόλοιπες ομάδες δεν είναι τεράστια».

Για τον Ντούσαν Κέρκεζ: «Ξέρει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Έδωσε πολλά στην ΑΕΛ. Γνωρίζει τις ακαδημίες και πλέον θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στους μικρούς. Ο Κέρκεζ πάει το πρωί στο γήπεδο και φεύγει τη νύχτα».

Για το ότι πίστεψε και πριν δύο χρόνια ότι ο κ. Κέρκεζ μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες: «Τον φέραμε στις ακαδημίες, η U-19 κατέκτησε το πρωτάθλημα και ήξερε την ομάδα. Δεν υπήρχε καλύτερη λύση. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Είναι ο Τιμούρ στην Ανόρθωση, ο Σωφρόνης στον Απόλλωνα».

Αν μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα: «Είναι ένας μαθητής που πήρε άριστα στην πρώτη τάξη. Αλίμονο αν δεν μπορεί και στις άλλες τάξεις».

Για το συμβόλαιο του: «Έχει και του χρόνου συμβόλαιο».

Για το ότι είχε το χαμηλότερο μπάτζετ: «Ναι. Κάναμε ένα άνοιγμα τον Γενάρη λόγω τραυματισμών. Αν δεν ήταν αυτό θα είχαμε το πιο χαμηλό μπάτζετ που είχαμε ποτέ».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας