Ωραίος ο «νέος», αλλιώς ο «παλιός»!

Όταν έλθει κάποτε ο καιρός που και οι δικές τους επιδόσεις θα προσμετρώνται επισήμως και θα επιβραβεύονται με λαμπρότητα, ακριβώς όπως αυτές των σκόρερ, το κυπριακό ποδόσφαιρο θα έχει κάνει (όχι απλώς ένα βήμα, αλλά) ένα άλμα προς τα μπρος.

Ο λόγος φυσικά για τους δημιουργούς των τερμάτων, αυτούς που με την τελική πάσα (ή ενέργειά) τους μετατρέπουν σε… μάγκες τους σκόρερ. Διότι, όπως επιτάσσει το διαχρονικό ποδοσφαιρικό αξίωμα, ενός τέρματος προηγείται σχεδόν πάντα ένα λάθος, αλλά -επίσης σχεδόν πάντα- για κάθε γκολ υπάρχει ένας δημιουργός.

Στην άρτι ολοκληρωθείσα περίοδο υπήρξαν, ακριβώς όπως και την περυσινή, τρεις ποδοσφαιριστές που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό στη σχετική κατηγορία. Οι δύο ήταν και την περασμένη σεζόν στο Top3, ενώ ο τρίτος ήταν… new entry.

Με συμμετοχή, πλην εκείνων που σημείωσε ο ίδιος, σε 13 τέρματα του ΑΠΟΕΛ ο Μούσα αλ Τάμαρι κατέλαβε την τρίτη θέση, διότι πολύ απλά «ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς».

Όπου «παλιός» ο Γκαγιάς Ζαχίντ, ο οποίος με 14 συμμετοχές σε γκολ ήταν ο κορυφαίος των «γαλαζοκιτρίνων» για δεύτερη συναπτή χρονιά. Ο Πακιστανός με τη νορβηγική υπηκοότητα ήταν πέρυσι το Νο1 όλου του πρωταθλήματος με 17 συμμετοχές, ωστόσο αυτή τη σεζόν έδωσε τη σκυτάλη στο περυσινό Νο3.

Με πέντε συμμετοχές παραπάνω (15 έναντι 10) ο Ζοάο Πέδρο αναδείχθηκε στα 33 του ο κορυφαίος δημιουργός τερμάτων του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018/19!

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Απόστολος Γιάννου, του οποίου η επίδοση καταδεικνύει πόση και πόσο ποιοτική αθόρυβη δουλειά κάνει στην ΑΕΚ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Νίκα Κατσαράβα, Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου και Σαρλς Ελουντού που πιστώθηκαν από οκτώ συμμετοχές σε τέρματα συμπαικτών τους.
 
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ
1. Ζοάο Πέδρο (Απόλλων)                                      15
2. Γκαγιάς Ζαχίντ (ΑΠΟΕΛ)                                  14
3. Μούσα αλ Τάμαρι (ΑΠΟΕΛ)                            13
4. Απόστολος Γιάννου (ΑΕΚ)                                9
5. Νίκα Κατσαράβα (Ανόρθωση)                          8
6. Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου (Σαλαμίνα)              8
7. Σαρλς Ελουντού (Σαλαμίνα)                             8
8. Ματίας Σπόλιαριτς (Αλκή)                                7
9. Λεάντρο Σίλβα (ΑΕΛ)                                         6
10. Άντον Μάγκλιτσα (Απόλλων)                         6
11. Έρβιν Κοφί (Ανόρθωση)                                   6
12. Ιβάν Κάρλος (Αλκή)                                          6
13. Ζοάο Περέιρα (Δόξα)                                        6
14. Μπεράτ Σαντίκ (Δόξα)                                      6
15. Τιάγκο Φερέιρα (Σαλαμίνα)                            6
 

Δειτε Επισης

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Μάντζιος από την απόδοση της Εθνικής Κύπρου
Πετρίδης για επαφές με επενδυτές: Οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς δεν έχουν ναυαγήσει
Απαντά στη Βασιλείου ο Κρις Τριανταφυλλίδης για το οίκημα του ΑΠΟΕΛ-«Ατυχέστατη αρνητική παρένθεση»
Ισόπαλο το φιλικό παιχνίδι για την Εθνική Κύπρου
Εκτός έδρας φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων
Μεταγραφικός «πυρετός» στην Ανόρθωση-Ανακοίνωση και Τάντι
H ενδεκάδα της Εθνικής για το παιχνίδι με την Βουλγαρία
Στην Ζρίνσκι και επίσημα Σούσιτς
Πάνε Ολλανδία οι κυπελλούχοι-Μετρούν αντίστροφα για τη νέα σεζόν
Έκλεισε και Κατελάρη η Ανόρθωση-Η διάρκεια του συμβολαίου του