Το σημαντικό (κερδισμένο) στοίχημα του Γιώργου Κούμα

Η είδηση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ στις 17 Μαΐου και πέρασε στα... ψιλά, σχεδόν απαρατηρήτη. Κι όμως. Η ανακοίνωση των ημερομηνιών του νέου πρωταθλήματος αποτελεί το μέχρι σήμερα σημαντικότερο κερδισμένο στοίχημα του Γιώργου Κούμα.

Σχεδόν εννέα μήνες πριν από την εν λόγω ανακοίνωση, και συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου 2018, η συνάντηση των προέδρων της ΚΟΠ και των σωματείων για τον αριθμό των ομάδων στην α' κατηγορία είχε καταλήξει σ' ένα «πάμε με 12 αυτή τη χρονιά και βλέπουμε...»

Τότε αρκετοί θυμήθηκαν ότι και το 2014 ομοσπονδία και σωματεία είχαν συμφωνήσει για πρωτάθλημα 12 ομάδων για δύο χρόνια, αλλά (λίγο μετά τα μισά της πρώτης χρονιάς η συμφωνία κυρίων τινάχτηκε στον αέρα, το καταστατικό άλλαξε… ανοιξιάτικα και) από την επόμενη σεζόν επιστρέψαν άρον-άρον στις 14.

Τότε, μάλιστα, είχαν αντικαταστήσει την πρώτη «συμφωνία κυρίων» με μια δεύτερη: πρωτάθλημα 14 ομάδων για τρία χρόνια (2015-18) και μετά πρωτάθλημα 12 ομάδων για άλλα τρία (2018-21). Και μόλις έφτασε το καλοκαίρι του 2018 τα σωματεία (όχι όλα, αλλά τα περισσότερα) ζήτησαν εκ νέου το 12 να μείνει μια απλή παρένθεση.

Η γνωστοποίηση των ημερομηνιών της νέας σεζόν επισημοποίησε, ωστόσο, πως και την περίοδο 2019/20 θα έχουμε πρωτάθλημα 12 ομάδων. Δίχως να έχει μεσολαβήσει άλλη συνάντηση του Κούμα και των προέδρων των σωματείων ο πρόεδρος της ΚΟΠ κατάφερε -κάμπτοντας τις όποιες αντιστάσεις κι αντιρρήσεις- να τηρήσει τη συμφωνία της άνοιξης του 2015.

Για πρώτη φορά μετά τη διετία 1966-68 στην Κύπρο θα έχουμε πρωτάθλημα α' κατηγορίας με 12 ομάδες για δύο συναπτές χρονιές και αυτό, αν και θα έπρεπε βάσει συμφωνίας να θεωρείται αυτονόητο, αποτελεί επιτυχία που πιστώνεται ο Κούμας, ο οποίος στη συγκεκριμένη υπόθεση κέρδισε πόντους αξιοπιστίας και έδειξε δύναμη επιβολής έναντι των σωματείων.

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα