«Μας είπαν για πολιτικές παρεμβάσεις, δώσαμε το Μακάρειο και ακούμε άλλα…»

Την άποψη πώς ο ΚΟΑ χειρίστηκε απόλυτα ορθά το θέμα με την παραχώρηση του Μακάρειου σταδίου στην Ομόνοια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στον Active απάντησε και για το πώς παίρνει άδεια το στάδιο της Λευκωσίας από τη στιγμή που κρίνεται ως ακατάλληλο.
 
Για το θέμα του Μακαρείου: «Πήραμε ομόφωνη απόφαση να παραχωρήσουμε το γήπεδο και η Ομόνοια απάντησε “όχι δεν θα πάρω”. Επειδή είναι γνήσια η επιθυμία μας να παραχωρήσουμε το στάδιο. Να καθίσουμε σε ένα τραπέζι η Ομόνοια, η Αστυνομία αν θέλουν και εμάς. Κι αν πει η Ομόνοια δεν προλαβαίνω, να δούμε… Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο κύριος Ηροδότου, είπε πως τα περισσότερα έργα μπορούν να γίνουν σε δύο μήνες. Δεν ξέρω και δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με την Ομόνοια. Δεν ήταν και δεν είναι αυτός ο σκοπός. Προσπαθούσαμε να βρούμε την χρυσή τομή για να δοθεί το στάδιο. Και αυτό που λένε οι παράγοντες της Ομόνοιας, με κάθε σεβασμό, πως έστειλαν 28 Μαρτίου την επιστολή και μετά Απρίλιο. Γιατί στην συνάντηση 3 Μαΐου που έγινε με αντιπροσωπεία της Ομόνοιας και του Οργανισμού δεν τέθηκε ποτέ θέμα να δοθεί το γήπεδο ως έχει; Δεν θέλουμε να μπούμε σε αντιπαράθεση. Μας είπαν πως δεν θέλουμε να δώσουμε το γήπεδο, πως δεχόμασταν κυβερνητικές παρεμβάσεις. Το δώσαμε και ακούμε άλλα. Τι να πω; Δεν νομίζω πως θα πρέπει να δέχεται όλα τα πυρά ο ΚΟΑ επειδή δεν έχει οπαδούς όπως οι ομάδες. Νομίζω είναι άδικο όταν δεν φταίει να δέχεται όλα τα πυρά».

Αν έπραξε σωστά ο ΚΟΑ στην υπόθεση του Μακαρείου: «Έπραξε σωστά ως προς το αποτέλεσμα. Αν προέκυψε καθυστέρηση, οφείλεται στις διαδικασίες που ακολουθεί ένας δημόσιος οργανισμός. Αυτές είναι οι διαδικασίες. Ή τις δέχεται και προχωράς ή πας σπίτι σου».

Για το πώς παίρνει άδεια το στάδιο αφού είναι ακατάλληλο: «Η νέα διοίκηση ανέλαβε 2/1/19 και δώσαμε την διαβεβαίωση. Μετά ασχολούμασταν με την υπόθεση Ουζόχο για δύο μήνες περίπου. Τώρα ήρθε μπροστά μας με αφορμή το αίτημα της Ομόνοιας αυτό το θέμα. Αμέσως ζητήσαμε να δούμε την αρχή αδειοδότησης σταδίων, στην οποία συμμετέχουμε με δύο λειτουργούς. Ο ένας απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά θα συναντηθούμε αύριο στις 11:00. Αντιδράσαμε αμέσως και η άδεια του Μακαρείου λήγει σε ένα μήνα. Ο ΚΟΑ και η νέα του διοίκηση δεν είχε κανένα λόγο να ασχοληθεί με το στάδιο προτού το θέσει η Ομόνοια. Τώρα θα το δούμε και θα το αντιμετωπίσουμε. Αν πρέπει να κλείσει το Μακάρειο, θα το κλείσουμε αλλά μην πείτε μετά πως έμειναν ομάδες στον δρόμο».

Για τις τεχνικές υπηρεσίες του ΚΟΑ: «Με εισήγηση τους έκλεισε κομμάτι του Μακαρείου σταδίου που δεν επηρεάζει τους αγώνες. Η αρχή έδωσε τμηματική άδεια, αδειοδότησε μέρος του σταδίου. Αύριο θα ενημερωθούμε στη συνάντηση. Υπάρχει ένα στάδιο που ανήκει στην πολιτεία. Αν μας πει 5-10 λόγους, θα κάνουμε αυτό που θα μας πει. Στάλθηκε επιστολή τον Απρίλιο του 2018 και διερωτάται ο κόσμος τι κάναμε από τότε. Δεν ξέρω… Πάντως δεν θα το αφήσουμε έτσι. Σαν νέα διοίκηση θα πάρουμε όλα τα μέτρα, μέχρι και να κλείσει το γήπεδο γιατί προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου».

Για το αίτημα της Ομόνοιας για ανέγερση νέου γηπέδου: «Είναι ένα νέο αίτημα που θα μελετηθεί. Αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι θέμα της διοίκησης αποκλειστικά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας