Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αποφοίτησε στη Μαδρίτη ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Μικαέλο Παπαδάκης  07/06/2019 06:46
Αποφοίτησε στη Μαδρίτη ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης
Στο Καμπ Νου…

Αποφοίτησε στη Μαδρίτη ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Μικαέλο Παπαδάκης  07/06/2019 06:46
Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στη Μαδρίτη στα τέλη της περασμένης βδομάδας, δεν αφορούσε μόνο τα καθήκοντά του ως σχολιαστής στη Cytavision, αλλά και το Μεταπτυχιακό του, καθώς η ισπανική πρωτεύουσα ήταν ο όγδοος και τερματικός σταθμός του προγράμματος Master for International Players της UEFA, το οποίο ο Χαραλαμπίδης παρακολουθούσε τους τελευταίους 18 μήνες.
 
Ήταν η δεύτερη τάξη του Μεταπτυχιακού προγράμματος της UEFA για πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2017. Το προσεχές φθινόπωρο ξεκινάει η τρίτη τάξη.

Το MIP βρήκε τους πρώην ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές πόλεις του κόσμου, να αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες από τους κορυφαίους στη διοικητικής πυραμίδα του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Το πρόγραμμα υπόσχεται να βοηθήσει πρώην ποδοσφαιριστές να φτιάξουν μια δεύτερη ελίτ καριέρα, με σλόγκαν «η εξέλιξη από ποδοσφαιριστή σε ηγέτη».

Ανάμεσα στους συμφοιτητές του Χαραλαμπίδη ήταν θρυλικοί άσοι όπως οι Γκάιθκα Μενδιέτα, Λουίς Γκαρσία, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Στίλιαν Πετρόφ κ.α. ενώ βρέθηκε στην ίδια τάξη και με τον Πρωταθλητή Ευρώπης 2004 Δημήτρη Παπαδόπουλο. Από την πρώτη τάξη είχαν αποφοιτήσει – μεταξύ άλλων – ο Ερίκ Αμπιντάλ και ο Σεμπάστιαν Κελ.

Σημειώνεται ότι ο Χαραλαμπίδης, που σήμερα είναι Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΚΟΠ, είχε πάντοτε εξαιρετική σχέση με τα γράμματα. Υπήρξε άριστος μαθητής στο  σχολείο και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το 2005 δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τις σπουδές, όπως μια δεκαετία αργότερα αποφοίτησε από την FIFPro Online Academy, παίρνοντας πτυχίο στην Αθλητική Διοίκηση. Πλέον είναι κάτοχος και Μεταπτυχιακού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας