Αποφοίτησε στη Μαδρίτη ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στη Μαδρίτη στα τέλη της περασμένης βδομάδας, δεν αφορούσε μόνο τα καθήκοντά του ως σχολιαστής στη Cytavision, αλλά και το Μεταπτυχιακό του, καθώς η ισπανική πρωτεύουσα ήταν ο όγδοος και τερματικός σταθμός του προγράμματος Master for International Players της UEFA, το οποίο ο Χαραλαμπίδης παρακολουθούσε τους τελευταίους 18 μήνες.
 
Ήταν η δεύτερη τάξη του Μεταπτυχιακού προγράμματος της UEFA για πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2017. Το προσεχές φθινόπωρο ξεκινάει η τρίτη τάξη.

Το MIP βρήκε τους πρώην ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές πόλεις του κόσμου, να αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες από τους κορυφαίους στη διοικητικής πυραμίδα του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Το πρόγραμμα υπόσχεται να βοηθήσει πρώην ποδοσφαιριστές να φτιάξουν μια δεύτερη ελίτ καριέρα, με σλόγκαν «η εξέλιξη από ποδοσφαιριστή σε ηγέτη».

Ανάμεσα στους συμφοιτητές του Χαραλαμπίδη ήταν θρυλικοί άσοι όπως οι Γκάιθκα Μενδιέτα, Λουίς Γκαρσία, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Στίλιαν Πετρόφ κ.α. ενώ βρέθηκε στην ίδια τάξη και με τον Πρωταθλητή Ευρώπης 2004 Δημήτρη Παπαδόπουλο. Από την πρώτη τάξη είχαν αποφοιτήσει – μεταξύ άλλων – ο Ερίκ Αμπιντάλ και ο Σεμπάστιαν Κελ.

Σημειώνεται ότι ο Χαραλαμπίδης, που σήμερα είναι Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΚΟΠ, είχε πάντοτε εξαιρετική σχέση με τα γράμματα. Υπήρξε άριστος μαθητής στο  σχολείο και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το 2005 δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τις σπουδές, όπως μια δεκαετία αργότερα αποφοίτησε από την FIFPro Online Academy, παίρνοντας πτυχίο στην Αθλητική Διοίκηση. Πλέον είναι κάτοχος και Μεταπτυχιακού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία