«Η περιπέτεια στην Ανόρθωση ήταν το σκαλοπάτι για να φτάσω εδώ»

Πρώτος σκόρερ της Super League με 19 τέρματα και συνολικά 25 για όλες τις διοργανώσεις (35 συμ.) που αγωνίστηκε με την φανέλα του Ατρομήτου. Ισοφάρισε ρεκόρ 17 ετών του Αλέξη Αλεξανδρή και έφερε στο κατώφλι του το ενδιαφέρον της ομάδας που είχε «εκτελέσει» ο πάλαι πότε «ερυθρόλευκος» φορ στις 21 Οκτωβρίου του 1998. Μια εικοσαετία αργότερα, ο Άγιαξ έβαλε το όνομα του Ευθύμη Κουλούρη στη λίστα του, εντυπωσιασμένος από τα πεπραγμένα του παίκτη στο Περιστέρι.

Ο Ευθύμης Κουλούρης δεν είναι ο Έλληνας παίκτης που έχεις συνηθίσει. Σπάνια συναντάς ένα παιδί στην ηλικία του τόσο συνειδητοποιημένο, τη στιγμή που θα μπορούσε κάλλιστα να βολτάρει καβάλα στο καλάμι του. Μάχεται σαν 20άρης στο γήπεδο και σκέφτεται σαν 30άρης -και βάλε- έξω από αυτό. Συνδυασμός που δεν μπορεί να αποτύχει. Το όνομα του συζητήθηκε πολύ το τελευταίο 48ωρο, επειδή δεν βρέθηκε στις επιλογές του Άγγελου Αναστασιάδη -ούτε στο βασικό σχήμα ούτε έστω ως αλλαγή- στο απογοητευτικό 0-3 της Ελλάδας με την Ιταλία.

Ο Κουλούρης μίλησε στο Contra.gr για τη διαδρομή του μέχρι σήμερα και έκανε ειδική μνεία στο πέρασμά του από την Ανόρθωση:

«Για την καριέρα μου ήταν πολύ σημαντική η εμπειρία της Ανόρθωσης. Ήμουν μικρός, έψαχνα για χρόνο συμμετοχής, εκείνη την περίοδο δεν μπορούσα να έχω στον ΠΑΟΚ τον χρόνο και τον χώρο που επιθυμούσα. Η Ανόρθωση μου πρόσφερε πολλά, αγάπησα την Κύπρο, με αγάπησαν και αυτοί. Αυτή η περιπέτεια με βοήθησε να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά, ήταν σκαλοπάτι για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Υπήρξε σημαντικό βήμα για την καριέρα μου η Ανόρθωση»

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ