Αντίδραση ΕΔΕΚ στη θέση της Αστυνομίας για την κάρτα φιλάθλου

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ο νεός αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της διατήρησης και εφαρμογής του νόμου για την κάρτα φιλάθλου.

«Εμείς θεωρούμε ως Αστυνομία ότι η Κάρτα Φιλάθλου πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί είναι ένα μέτρο για την πρόληψη του χουλιγκανισμού και της βίας στα γήπεδα. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, τις οποίες η Αστυνομία από την μια υποστηρίζει, αλλά κάποιοι άλλοι φορείς θα πρέπει να εμπλακούν, έτσι ώστε να πάει μπροστά το συγκεκριμένο θέμα. Έχουμε κάνει κατά καιρούς διάφορες εισηγήσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Υπουργείο. Μελετάται και αν χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω εισηγήσεις θα τις κάνουμε», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτησή του, στην οποία η πρώτη αντίδραση από πολιτικό φορέα ήλθε εκ μέρους της ΕΔΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το έκοψε οριστικά ο νέος αρχηγός για την κάρτα: «Ως Αστυνομία θεωρούμε...»

Με ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος προτίθεται να ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την κάρτα φιλάθλου μέχρις ότου διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί την περασμένη άνοιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ:
Με αφορμή και τη δήλωση του Αρχηγού Αστυνομίας για την κάρτα φιλάθλου, ως ΕΔΕΚ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ήδη ο Προέδρος του κόμματος, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει -συνεπεία των γεγονότων που οδήγησαν σε παραίτηση τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως- ενημέρωσε ήδη τους ενδιαφερόμενους φορείς (ΚΟΑ, ΚΟΠ, Υπουργείο Δικαιοσύνης) ότι προτίθεται επίσημα με επιστολή του να ζητήσει από τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης την αναστολή της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου για τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου αλλά και τους ευρωπαϊκούς αγώνες των κυπριακών ομάδων.
 
Η αναστολή να ισχύει μέχρι να ενημερωθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας του θεσμού, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς τον περασμένο Απρίλιο – Μάιο.
 
Κύριος στόχος της πιο πάνω ενέργειας είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση των φιλάθλων στα γήπεδα αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να παρεμποδίζονται έκτροπα και φαινόμενα που μειώνουν τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια