«Η Κύπρος μ' έκανε να ωριμάσω γρηγορότερα»

Δεκαοκτώ μήνες μετά την αποχώρησή του από την Αλκή ο Γουίλι Σεμέδο πήρε μεταγραφή στην Γκρενόμπλ και από την ερχόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στη β' κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο 25χρονος εξτρέμ, ο οποίος πέρασε τριάμισι χρόνια στην Κύπρο, μεταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2018 στη Σαρλερουά, η οποία το καλοκαίρι του ίδιου έτους τον έδωσε δανεικό στη Ρούζελαρ και τον Φεβρουάριο του 2019 τον άφησε να μετακινηθεί στη Ρουμανία (Πολιτέχνικα Ιάσι), στην οποία επίσης δεν έμελλε να μακροημερεύσει.

Στην πρώτη συνέντευξή του ως παίκτης της Γκρενόμπλ ο Σεμέδο αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο που έπαιξαν η Κύπρος και η Αλκή στην εξέλιξή του ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Αναλυτικά:

-Πώς αποφάσισες σε ηλικία 18 ετών να αγωνιστείς στην τέταρτη κατηγορία της Κύπρου;
-Αυτό έγινε μέσω ενός φίλου μου, ο οποίος μου εξήγησε ότι ο σύλλογος ενδιαφερόταν να με δοκιμάσει. Σκέφτηκα λοιπόν: γιατί να μην δοκιμάσω αυτή την περιπέτεια; Ήθελα να δω τι μπορούσε να μου δώσει και να απολαύσω μια νέα εμπειρία. Και λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια αθλητική και ανθρώπινη εμπειρία που είχα στην Κύπρο, πραγματικά δεν μετανιώνω.

-Ήταν δύσκολη η προσαρμογή σου;
Ναι και όχι. Ήμουν με δύο φίλους μου και φτάσαμε σε μια πολύ φιλόξενη ομάδα, με πολύ ωραία ανθρώπους. Αλλά υπήρχε όντως το εμπόδιο της γλώσσας και τότε ήμασταν νεαροί, το πρώτο διάστημα έπρεπε να εξυπηρετούμαστε μόνοι μας. Από ανθρώπινη σκοπιά σφυρηλατεί το μυαλό να είσαι μόνος στην άλλη άκρη του κόσμου. Είναι μια εμπειρία που με έκανε να ωριμάσω γρηγορότερα και από αγωνιστικής άποψης μου άνοιξε πόρτες. Χωρίς το πέρασμα μου από την Κύπρο, δεν θα μπορούσα ποτέ να πάω στο Βέλγιο.
 

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ