Αποκαλύψεις Σόσιν: «Θυμωμένος με Τιμούρ-Ήταν δύσκολο, έχασα τη μητέρα μου»

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο πρώην άσος των κυπριακών γηπέδων Λούκας Σόσιν σε Μέσο της πατρίδας του, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του με τις φανέλες της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα στο κυπριακό πρωτάθλημα. 

Μάλιστα, ο Λούκας Σόσιν δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη σχέση που διατηρούσε με τον πρώην του προπονητή, Τιμούρ Κετσπάγια. 

Αναλυτικά:

«Οι καλύτερες μου στιγμές δεν ήταν με την Ανόρθωση και όταν μπήκαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με τον Απόλλωνα, εκεί κέρδισα τρεις φορές το χρυσό παπούτσι του κυπριακού πρωταθλήματος. Κέρδισα και μια φορά το χρυσό παπούτσι με την Ανόρθωση».

Για τον λόγο που έμεινε στην Κύπρο: 

«Θα μπορούσα να παίξω στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Αγγλία ή την Ολλανδία. Θα μπορούσα να αποφασίσω ελεύθερα. Αλλά εδώ είχα σταθερότητα. Καμία προσφορά, ούτε οικονομικά ούτε ποδοσφαιρικά, ήταν πιο ενδιαφέρουσα από ότι είχα εγγυημένο εδώ. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου είχα την προοπτική να παίζω μόνο μέχρι την ηλικία των τριάντα πέντε, και έπειτα έπρεπε να λειτουργήσω ανάλογα».

Για τους τίτλους των πρώτων σκόρερ στην Κύπρο: 

«Έχω τους ίδιους με τον Ράινερ Ράουφμαν, ο οποίος αγωνίστηκε στην δεκαετία του 90’. Δεν είναι το ίδιο όμως γιατί τα παιχνίδια αυξήθηκαν δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Το 2004 ολοκληρώσαμε των ίδιο αριθμό γκολ με τον Γιόσεφ Κόσλεϊ και το 2008 τον ίδιο με τον Πάολο Κόστα».

Για το 2008 και την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ανόρθωση: 

«Ήταν το δεύτερο μου όνειρο και εκπληρώθηκε. Το λυπηρό ήταν το γεγονός ότι ήταν τόσο αργά. Την σεζόν 2008-09 δεν έπαιζα τόσο καλά. Το πιο αξιοσημείωτο ήταν η συνάντηση με την Πάφο, όπου είχαμε πολλές ευκαιρίες. Πιθανώς πάνω από είκοσι. Στο 92ο λεπτό πήραμε πέναλτι. Πήγα να εκτελέσω και σούταρα στον πολύ ψηλά. Ο Τιμούρ Κετσπάγια άλλαξε τις απόψεις του μετά από αυτόν τον αγώνα. Τα πάντα όμως είναι πολύπλοκα. Ήταν μια περίοδος στη ζωή μου όταν η μητέρα μου πέθανε και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Δεν μπορούσα να μαζέψω τα κομμάτια μου».

Για τη σχέση του με τον Κετσπάγια: 

«Τώρα, όταν τον συναντώ είναι διαφορετικά, αλλά ως προπονητής ήταν ένας άντρας με τον οποίο δεν συζητούσες πολλά στα αποδυτήρια. Έκανε πολύ καλή δουλειά στην Ανόρθωση. Ο ίδιος οδήγησε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντάς μια καλή καριέρα ως προπονητής. Ωστόσο, δεν συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Μετά από ένα φάουλ σ’ έναν αγώνα διαφώνησα μαζί του στην προπόνηση, αυτό ήταν ακριβώς πριν από τον αγώνα ενάντια Βέρντερ Βρέμης στο Champions League, μου έδειξε ποιος είναι υπεύθυνος εδώ, αφήνοντας με στον πάγκο. Ήμουν θυμωμένος, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξα πολύ λίγο. Στις τρεις πρώτες συναντήσεις, εξήντα λεπτά και δύο φορές σαράντα πέντε, και αυτό δεν ήταν αρκετό. Όσο περισσότερο το σκέφτομαι όμως, τόσο περισσότερο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι εκπλήρωσα το όνειρό μου, και ακόμη και να ακούσω τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ και είχα αρκετά λεπτά απέναντι στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, είναι μεγάλη τιμή. Είχα διασκεδάσει, είχα την ευχαρίστηση να παίζω ενάντια στον Αντριάνο, ο οποίος ήταν τρεις φορές πιο σκληρός από τον τοίχο, τον Ιμπραϊμοβιτς και στην Ίντερ τότε ήταν ο Μουρίνιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια