«Θέλουμε Μακρή και Αντωνίου από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά...»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της ΑΕΛ για την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2019/20 ο Ντούσαν Κέρκεζ προχώρησε σε απολογισμό της περασμένης σεζόν, ενώ ενημέρωσε για τον προγραμματισμό εν όψει της νέας.

«Να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία που είχαμε όλη την χρονιά. Ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο και την επόμενη.

Όταν ξεκινήσαμε, κανείς δεν περίμενε αυτή την πορεία. Στην προετοιμασία στην Βουλγαρία βάλαμε κάποιους στόχους. Με τον Πρόεδρο είπαμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα, που ήταν ρεαλιστικός στόχος. Αλλά εγώ και το επιτελείο μου βάλαμε μεγαλύτερη πίεση και θέσαμε ως στόχο το Κύπελλο και την Ευρώπη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάζονται πίσω από την σκηνή, τον Πρόεδρο, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο μας. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε και να κρατήσουμε την ομάδα στο ίδιο επίπεδο χρειαζόμαστε βοήθεια. Πρώτα με τα εισιτήρια διαρκείας, εμείς κάναμε κάτι που κανείς δεν πίστευε, τώρα είναι η σειρά τους να βοηθήσουν.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το μπάτζετ, το μπάτζετ δεν σημαίνει μόνο τον μισθό των παικτών. Είναι πολλά άλλα που περιλαμβάνονται. Πραγματικά χρειαζόμαστε την βοήθεια σας για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία, πίστεψε σε μένα και την ομάδα μου. Τον καταλαβαίνω απόλυτα με όσα έχει αναφέρει στην προηγούμενη συνάντηση. Χρειάζεται στήριξη.

Οι παίκτες κατάλαβαν πλήρως τι σημαίνει ΑΕΛ, ειδικά στην φιέστα. Θα συνεχίσουν να δουλεύουν πιο σκληρά για να ξαναζήσουν τις υπέροχες στιγμές», σχολίασε αρχικά ο τεχνικός των κυπελλούχων.

Ακολούθως ο προπονητής της ΑΕΛ τοποθετήθηκε για...
...την προετοιμασία: «Η προετοιμασία θα ξεκινήσεις στις 24 Ιουνίου. Την πρώτη βδομάδα θα κάνουμε κάποιες εξετάσεις και στις 7 Ιουλίου θα μεταβούμε στην Βουλγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Από την κλήρωση θα εξαρτηθεί η χρονική διάρκεια, αν είναι εκτός έδρας και θα είναι κοντά στην Βουλγαρία δεν θα επιστρέψουμε στην Κύπρο».

...τον Λαφράνς: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κέβιν Λαφράνς, ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλή πίεση και για τους δύο μας. Σέβομαι την απόφαση του και του εύχομαι καλύτερο στο μέλλον».

...τον ντα Σίλβα: «Είμαι χαρούμενος που δούλεψα με ένα τέτοιο παίκτη. Μας βοήθησε πολύ στο γήπεδο και στα αποδυτήρια με την προσωπικότητα του. Μπορώ να αναφέρω ότι δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΛ και του εύχομαι ότι καλύτερο».

...τους στόχους: «Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες δεν συμβαίνει συχνά. Ο κόσμος συνεχίζει να το πανηγυρίζει και είναι ένα δώρο για αυτούς. Αλλά στην ζωή είναι πολύ δύσκολο να ανεβείς και πολύ εύκολο να πέσεις. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε να δουλεύουμε για να καταφέρουμε να έχουμε τις ίδιες επιτυχίες τη νέα χρονιά. Φυσικά για το θέμα των στόχων δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα, γιατί πρέπει να το δούμε με την διοίκηση κάποια πράγμαυτα πρώτα».

...τις μεταγραφές: «Εξετάζουμε κάποιους παίκτες, χρειαζόμαστε ενίσχυση, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να αναφέρω κάτι. Κάθε προπονητής θέλει να ξεκινά προετοιμασία με όλους τους παίκτες αλλά κάποια πράγματα αλλάζουν».

...τον αριθμό μεταγραφών: «Αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Έχουμε καλή ομάδα αλλά θέλουμε κάποιες αλλαγές. Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Θα είμαι χαρούμενος, αν έχουμε τους νέους παίκτες όταν θα πάμε στην Βουλγαρία».

...τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ που τον ενδιαφέρουν: «Ο Αρτυματάς είναι πολύ καλός παίκτης αλλά στην θέση που αγωνίζεται έχουμε παίκτες. Θέλουμε τον Μηνά και τον Μακρή, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, είνα κάποιες διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Το σωματείο κάνει τις προσπάθειες του, αλλά σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΑΠΟΕΛ».

...τους Κύπριους στην ΑΕΛ: «Θέλουμε να έχουμε Κύπριους, αλλά δεν θέλουμε όλους όσοι αγωνίζονται στην Κύπρο. Ξέρω ότι ο κόσμος κάνε παράπονα που δεν αγωνίζονταν πολλοί Κύπριοι, αλλά όταν όλα ήταν κρίσιμα δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε νεαρούς Κύπριους. Θέλω να τους χρησιμοποιώ, αλλά πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αν για παράδειγμα βάλω τον Γερολέμου, αν δεν σκοράρει τρία γκολ και δώσε τρεις ασίστ, τότε δεν είναι καλός. Έδωσα παράδειγμα τον Γερολέμου, γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση πατέρα και γιου, και είναι σημαντικό για την ΑΕΛ να πετύχει. Έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς και τη νέα σεζόν θα τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες. Όσον αφορά τον Μουστάκη ήταν πολύ άτυχος με τραυματισμό στον γόνατο και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει. Να σας αναφέρω την προσωπική μου ιστορία στα 25 έπαιξα στην πρώτη κατηγορία και έκανα την καριέρα που έκανα. Στην Κύπρο οι νεαροί παίκτες θέλουν να παίζουν στην εντεκάδα στις μεγάλες ομάδες».

...τους νεαρούς Κύπριους: «Τα πράγματα αλλάζουν και αρκετοί παίκτες εργάζονται σκληρά και αυτό φαίνεται από την Εθνική ομάδα. Φαίνεται και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και η επαφή που έχουν με ξένους παίκτες. Αν ένας νεαρός παίκτης δεν αγωνίζεται τότε τα παρατάνε και φεύγουν για σπουδές. Δεν είναι εύκολο για τους νεαρούς Κύπριους, αλλά το ρίχνω και το φταίξιμο στους ίδιους που δεν το πιστεύουν. Δεν είναι εύκολο για αυτούς να κάνουν κάτι σημαντικό. Δεν υπάρχουν υποδομές για να μπορέσει να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο. Για να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι Κύπριοι παίκτες πρέπει να ξεκινήσουν από τις υποδομές σε κάθε ομάδα. Το λέω αυτό γιατί ήμουν στην Παρτίζαν και ξέρω πως εξελίσσουν παίκτες και βγάζουν οικονομικό κέρδος».

...τις κρίσιμες ήττες στο πρωτάθλημα: «Είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο, αλλά τα καταφέραμε γιατί ήμασταν όλοι ενωμένοι, από τον πρόεδρο ως τους φροντιστές».

...τις αποχωρήσεις: «Το ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα, να κάνουμε λίγες μέρες υπομονή για το ποιοι θα αποχωρήσουν. Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα. Αν χρειάζεται να το πω σε κάποιους θα το πω πρώτα στους παίκτες. Θα περιμένουμε ακόμα 2-3 μέρες να ξεκαθαρίσει. Πολλά θα ξεκαθαρίσουν από την πορεία των εισιτηρίων διαρκείας και ίσως κάποιοι παίκτες θα παραμείνουν».

...τους δανεικούς παίκτες: «Ο Κίρε Μαρκόσκι θα επιστρέψει στην ομάδα, γιατί έκανε αυτό που περιμέναμε, όταν έφυγε δανεικός. Οι Φράγκου, Ηλία, Μαύρου, Πεχλιβάνης δεν θα παραμείνουν και είναι καλύτερο να βρουν άλλη ομάδα. Για τους υπόλοιπους θα δούμε στην συνέχεια δεν ξεκαθάρισε ακόμη. Για τον Παντελή θα εξαρτηθεί και από το μπάτζετ και από το ρόστερ. Θα εξαρτηθεί στην πορεία».

...τον Βοζίνια: «Τον θέλουμε να παραμείνει στην ομάδα, και απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θα έχουμε ένα δυνατό δίδυμο τερματοφυλάκων και θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι»

.

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς