ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο Ολαϊτάν κατάρρευσε με ανακοπή στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Στην Αγία Νάπα θ' αγωνίζεται με τη νέα σεζόν ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς, Μάικλ Ολαϊτάν.

Η ομάδα του Δημήτρη Μασιά ολοκλήρωσε μια σπουδαία μεταγραφή στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην Α' Κατηγορία υπογράφοντας συμβόλαιο με τον 26χρονο επιθετικό. 

Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Νιγηριανός επιθετικός είχε... Άγιο αφού τον Μάρτιο του 2014 έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και υπέστη έμφραγμα όταν η καριέρα του βρισκόταν στο απόγειό της, ωστόσο κατάφερε να επιζήσει.

«Στη ζωή μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί δε γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί σε ένα ή δύο λεπτά. Είμαι ευγνώμων στο Θεό που έχω μία δεύτερη ευκαιρία». Δεν ήταν η δεύτερη ευκαιρία που του έδινε ο Θεός. Ήταν η τρίτη. Στις 2 Μαρτίου του 2014, ο Μάικλ Ολαϊτάν θα καταρρεύσει στο γήπεδο. Μέχρι τότε – όχι πως έχει και ιδιαίτερα σημασία – θα έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν με τον Ολυμπιακό. 11 γκολ, έξι ασίστ και την απόλυτη εμπιστοσύνη του Μίτσελ και σε ένα ρόστερ που είχε Μήτρογλου, Σαβιόλα, Κάμπελ, Νέλσον Βαλντές, ο Νιγηριανός είχε κατορθώσει να είναι σημείο αναφοράς.

Μέχρι το καταραμένο ματς με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο του ντέρμπι λίγες ημέρες μετά την απόλυτη ονείρωξη να παίξει αντίπαλος της Μάντσεστερ και να πιστωθεί την ασίστ για το γκολ του Κάμπελ. Στο 30ο λεπτό, ο Μάικλ Ολαϊτάν θα καταρρεύσει. Οι χτύποι της καρδιάς του θα μειωθούν, το σκοτάδι γύρω του θα απλωθεί… Το είχε ζήσει ξανά ως παίκτης της Βέροιας, την εποχή που αμειβόταν με 2.000 ευρώ το μήνα. Ένα χρόνο και δύο ημέρες νωρίτερα, στις 2 Μαρτίου του 2013 και στην αναμέτρηση της Βέροιας με τον Άρη. Τότε, συνέβη στα αποδυτήρια και ελάχιστοι ασχολήθηκαν. Μπροστά σε χιλιάδες μάτια στο Στάδιο Καραϊσκάκη και εκατοντάδες χιλιάδες στην τηλεόραση, όμως, δε μπορούσε το θέμα να περάσει στα ψιλά.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μάικλ Ολαϊτάν θα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Θα παίρνει δύναμη από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον επισκέπτονταν και από την ελπίδα ότι θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων μετά την οκταήμερη νοσηλεία του έχουν ως πρώτη διάγνωση την ιογενή μυοκαρδίτιδα, η οποία προκλήθηκε από λοίμωξη και προκάλεσε με τη σειρά της καρδιακές αρρυθμίες. Οι γιατροί του απαγορεύουν οποιαδήποτε έντονη αθλητική δραστηριότητα για έξι μήνες. Ο Νιγηριανός το μόνο που μπορεί να κάνει, 20 χρονών ακόμα εκείνη την εποχή, είναι υπομονή.

«Όταν αντιμετωπίσεις την πρόκληση, μετράει πόσο δυνατός ή αδύναμος είσαι. Συμβαίνει. Συμβαίνει στη ζωή και κανείς δεν μπορείς να το αποτρέψει ή να πεις γιατί συνέβη», θα διηγηθεί αργότερα για τις σκέψεις του εκείνο το διάστημα, όταν μαζί με τον μάνατζέρ του θα ταξιδέψουν (και) στο Βέλγιο για ιατρικές εξετάσεις. Το όνομα του Ολαϊτάν θα επιστρέψει σταδιακά στην επικαιρότητα. Προπονήσεις το καλοκαίρι, ολόκληρο το πρόγραμμα της ομάδας στις 20 Νοεμβρίου και μετά η επιστροφή του. «Αισθάνομαι έτοιμος και δυνατός. Δεν νομίζω ότι φοβάμαι. Δε φοβάμαι».

Στις 21 Ιανουαρίου του 2015 θα παίξει για 28 λεπτά απέναντι στον Τύρναβο. Όλοι θα μιλήσουν για την μεγάλη επάνοδό του, όμως στην πραγματικότητα εκείνη θα είναι η τελευταία του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό. Ακολουθούν δανεισμοί και σκόρπιες συμμετοχές, πριν μείνει ελεύθερος από τους ερυθρολεύκους. Εργοτέλης, Τβέντε, Κόρτρικ, Πανιώνιος, Σαμτρέντια στην Γεωργία πέρυσι. Στο σύνολο 57 ματς σε 4,5 χρόνια.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος για τον Ολαϊτάν είχε κάποτε πει πως «είναι το σπουδαιότερο ταλέντο που έχω δει στην καριέρα μου» τον καλεί κοντά του στον Απόλλωνα Πόντου. Στα 25 του χρόνια ο Μάικλ θα καλέσει ξανά τη μητέρα του στο Τζος της Νιγηρίας. «Μετά από κάθε παιχνίδι τηλεφωνώ κατευθείαν στην μαμά μου να της πω τα ευχάριστα νέα». Αυτή τη φορά τα ευχάριστα νέα είναι πιο απλά. Αρκούν, όμως, για να χτυπάει κανονικά η καρδιά του…

*Οι πληροφορίες πάρθηκαν από το Sdna.gr
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια