Λούκας Σόουζα: Το «καμένο χαρτί» έγινε «άσος στο μανίκι»!

Ακριβώς στα μέσα Ιουνίου ο Λούκας Σόουζα έγινε ο πρώτος παίκτης από το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ που υπέγραψε νέα συμφωνία με το σύλλογο, ενώ ακόμη ήταν σε ισχύ το προηγούμενο συμβόλαιό του. Έξι μήνες νωρίτερα ούτε ο ίδιος θα πόνταρε σε αυτήν την εξέλιξη των πραγμάτων…

Από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου 2018/19 (αρχές Ιουλίου) ο Λούκας Σόουζα ήταν βασικό στέλεχος της ενδεκάδας των «γαλαζοκιτρίνων». Μέχρι την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πάολο Τραμετσάνι είχε περάσει ως αλλαγή μόνο σε δύο από τα 13 επίσημα παιχνίδια της ομάδας.

Υπό τον Ιταλό ο Βραζιλιάνος διατήρησε τη θέση του για πέντε αγώνες. Στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, το οποίο συνοδεύτηκε από την πρώτη ήττα του Τραμετσάνι, η τακτική συμπεριφορά του ήταν τέτοια, που ώθησε τον προπονητή του να τον αποσύρει στο 55ο λεπτό κι ενώ είχαν προηγηθεί δριμύτατες παρατηρήσεις κι έντονη διαμάχη.

Για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές ο 29χρονος μένει εκτός αποστολής, ενώ στις επόμενες δύο περνά ως αλλαγή μετά το 80’. Έχει φτάσει ο Ιανουάριος και η σπέκουλα για το μέλλον του στην ομάδα δίνει και παίρνει, ωστόσο στο εντός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση επιστρέφει στην ενδεκάδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Ευχαριστώ για την ευκαιρία, είμαστε μαζί ΑΠΟΕΛ και πάμε παραπέρα»

Το ημερολόγιο δείχνει 12 Ιανουαρίου, σχεδόν δύο μήνες μετά την επίσκεψη στην «ΑΕΚ-Αρένα» (24 Νοεμβρίου), και από εκείνο το χρονικό σημείο ο Σόουζα δεν ξαναβγαίνει από την ενδεκάδα παρά μόνο… αναγκαστικά (βλέπε αποβολή στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αλκή)!

Τι μεσολάβησε; Η κατανόηση εκ μέρους του Βραζιλιάνου ότι η τακτική πειθαρχία -πόσο μάλλον μ’ έναν Ιταλό προπονητή- είναι το Α και το Ω. Όταν αυτή συνδυάστηκε με το ταλέντο, το δυναμισμό και τα τρεξίματά του, όλα τα κομμάτια του παζλ μπήκαν στη σωστή θέση.

Και ο Τραμετσάνι (αποδείχθηκε πως) δεν είχε πρόβλημα να αφήσει εκτός τον Νούνο Μοράις, όταν ο Σάββας Γκέντσογλου χτύπησε την πόρτα της ενδεκάδας. Στο μεσοδιάστημα ο Λούκας Σόουζα είχε γίνει αναντικατάστατος.

Η απόδοσή του και το γεγονός ότι -σε αντίθεση με τον Πορτογάλο συμπαίκτη του- τώρα εισέρχεται στα πιο ώριμα και παραγωγικά χρόνια της καριέρας του ώθησαν τον ΑΠΟΕΛ να αξιολογήσει την προοπτική και να του προσφέρει διετή επέκταση του συμβολαίου του. Μόλις έξι μήνες μετά την εκπαραθύρωσή του ακόμη και από την αποστολή. Τόσο γρήγορα και τόσο εντυπωσιακά αλλάζουν τα δεδομένα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Δειτε Επισης

Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες στο αιώνιο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια