«…τότε κατάλαβα ότι ο ΑΠΟΕΛ ήταν μεγαλύτερος σύλλογος απ’ ό,τι νόμιζα»

Με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα του Σούντσβαλ Sundsvalls Tidning ο Ούρμπαν Χάγκμπλομ αναφέρθηκε στο πώς από το ναυάγιο έφτασε στην ολοκλήρωση η μεταγραφή του Λίνους Χαλένιους στον ΑΠΟΕΛ.
 
«Αρχικά πίστευα πως δεν θα καταλήγαμε σε συμφωνία. Τόσο μακριά ήμασταν. Για μερικές μέρες ήταν ήσυχα τα πράγματα. Ήμασταν ξεκάθαροι και δεν κάναμε καν αντιπρόταση. Αν ενδιαφέρονταν, έπρεπε να επιστρέψουν με μια προσφορά στη βάση της αγοράς. Όταν το έκαναν, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Μιλήσαμε πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.

Όταν καταλήξαμε κάπου και τα ήθελα όλα γραπτώς, αντιλήφθηκα πως ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγαλύτερος σύλλογος από ό,τι νόμιζα. Πριν υπογράψουμε, μίλησα με τέσσερις ανθρώπους: τον οικονομικό διευθυντή, τον τεχνικό διευθυντή, τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή. Περάσαμε πολλή ώρα στο τηλέφωνο», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του σουηδικού συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Γι’ αυτό απέρριψα τον ΑΠΟΕΛ. Μερικές φορές δαγκώνομαι, αλλά…»

«Ήταν μια άσχημη εξέλιξη για μας, διότι ο Λίνους είναι ακόμη ένας από τους καλύτερους Σουηδούς επιθετικούς, πέτυχε πέρυσι 18 γκολ πέρσι κι εφέτος άλλα έξι. Από την άλλη, είναι 30 ετών και δεν υπάρχουν πολλοί που αγοράζουν παίκτη αυτής της ηλικίας», συμπλήρωσε ο Χάγκμπλομ υπογραμμίζοντας πως ρόλο έπαιξε και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος βλέπει στον ΑΠΟΕΛ τη (δεύτερη) ευκαιρία του να κάνει καριέρα εκτός συνόρων, αφού την πρώτη φορά απέτυχε παταγωδώς.

«Αν δεις τη συμφωνία, είναι πολύ καλή για τη Σούντσβαλ. Είναι ένας παίκτης που πήραμε χωρίς λεφτά και κανείς δεν τον πίστευε. Ήταν πολύ φθηνός ο Λίνους και για δυο χρόνια έπαιξε στο κορυφαίο επίπεδο. Θα έφευγε δωρεάν πριν πέντε μήνες και δουλέψαμε σκληρά για να του δώσουμε ένα συμβόλαιο στη βάση της αγοράς της Αλλσβένσκαν. Είχε αυτό το μισθό για πέντε μήνες και τώρα θα πάρουμε το νούμερο επί κάποιες φορές. Είναι μια εξαιρετική συμφωνία στο οικονομικό μέρος», υποστήριξε ο Χάγκμπλομ, ο οποίος δεν αποκάλυψε ποσά, αλλά παραδέχτηκε πως στη συμφωνία υπάρχει αφ’ ενός ποσοστό μεταπώλησης για τη Σούντσβαλ, αφ’ ετέρου πρόσθετες πληρωμές από πλευράς ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση επίτευξης στόχων (ατομικών και ομαδικών).

Τόνισε μάλιστα ότι αν εισπραχθεί το σύνολο των προβλεπόμενων μπόνους τότε ο Χαλένιους θα μπει στις κορυφαίες τρεις πωλήσεις γηγενών ποδοσφαιριστών από σουηδικό σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου