Από το συμβούλιο της Ομόνοιας... από σήμερα θέση στη Βουλή-«Ευχαριστώ το ΑΚΕΛ»

Και επίσημα θέση στη Βουλή παίρνει ο Αντρέας Πασιουρτίδης, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε στο διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας για αρκετά χρόνια.
 
Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης πήρε τη θέση του βουλευτή Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος μετακόμισε στις Βρυξέλλες μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
 
Ο κ. Πασιουρτίδης είχε λάβει 2,386 σταυρούς προτίμησης και ήταν τρίτος στους σταυρούς προτίμησης του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα. Πρώτος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου – τον οποίο αντικαθιστά – και δεύτερη η Ευανθία Σάββα.
 
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ο Έπαρχος ανέφερε ότι «ο Γιώργος Γεωργίου βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας έχει ανακηρυχθεί μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με συνέπεια να κενωθεί η βουλευτική έδρα που κατείχε ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Πρόσθεσε ότι ο Ανδρέας Πασιουρτίδης που ανήκει στο ΑΚΕΛ- Αριστερά - Νέες Δυνάμεις είναι ο αμέσως ακολουθών κατά σειρά επιτυχίας και μη εκλεγείς υποψήφιος του συνδυασμού του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας, καταλαμβάνει την κενωθείσα βουλευτική έδρα στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας. 


Ο κ. Χατζηστεφάνου συνεχάρη το νέο βουλευτή Λάρνακας, του ευχήθηκε «καλές δουλειές» και του ανέφερε ότι η Επαρχιακή Διοίκηση και ο ίδιος είναι δίπλα του, παρά το πλευρό του, για οτιδήποτε χρειαστεί, και σημείωσε πως υπάρχει καλή συνεργασία με όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου.
 
Στην πρώτη του δήλωση ως νέος βουλευτής ο Ανδρέας Πασιουρτίδης είπε πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Επαρχιακή Διοίκηση θα είναι δίπλα μας όπως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες» ενώ απευθυνόμενος στον Έπαρχο ανέφερε πως προσβλέπει στη βοήθεια του αλλά «και στην άψογη συνεργασία την οποία είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε».

Ο κ. Πασιουρτίδης εξέφρασε ευχαριστίες στο κόμμα του το ΑΚΕΛ «το οποίο τιμώντας με, με τη συμπερίληψή μου στο ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές εκλογές του 2016 μου δίνει τη δυνατότητα να απευθύνομαι στο κόσμο, ως βουλευτής Λάρνακας.  Γνωρίζω ότι τα λόγια τις περισσότερες φορές ακούγονται όμορφα, αλλά οι πράξεις είναι που έχουν αξία και ουσία».
 
Γι’ αυτό και έδωσε «μια και μόνο υπόσχεση δουλειά, ήθος και αξιοπρέπεια για να κάνω περήφανο και τον κόσμο που με εμπιστεύεται και το κόμμα μου, αλλά και να πάρουμε τον τόπο και τους πολίτες του μπροστά».
 
Στην τελετή ανακήρυξης ο νέος βουλευτής συνοδευόταν από τους γονείς του, την Επαρχιακή Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου και άλλα επαρχιακά στελέχη του κόμματος.
 

Το βιογραφικό του:
Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης γεννήθηκε το 1984 στη Λάρνακα. Είναι νυμφευμένος με την Τάρσια Σταύρου και έχουν ένα παιδί.

Σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ Ελλάδος ως πρώτος επιτυχόντας στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2008 ενώ ακολούθως ολοκλήρωσε την άσκηση του ως δικηγόρος το 2009. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πρόγραμμα με τίτλο LLM in Commercial Law, με εξειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο, στο Τραπεζικό Δίκαιο, στο Δίκαιο των Συμβάσεων και στο Δίκαιο Τεχνολογίας και Πληροφοριών.

Εργάστηκε για τρία χρόνια ως δικηγόρος στην εταιρεία Legal Partners και από το 2014 είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος στη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Σ. Πασιουρτίδης ΔΕΠΕ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα συμμετείχε στην Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, ενώ από το 2010 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλάθλων Ομόνοιας Λάρνακας-Αμμοχώστου και από το 2014 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας Λευκωσίας ως Β’ Γενικός Γραμματέας.

 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ