Βαρύ πένθος-Απεβίωσε ο μεγάλος αρχηγός της Ανόρθωσης και της Εθνικής Κύπρου

Άσχημο ήταν το ξημέρωμα της 20ης Ιουνίου 2019 για την Ανόρθωση, την Εθνική Κύπρου και γενικότερα τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ο Πάμπος Χαραλάμπους.
 
Γεννημένος στην Αμμόχωστο, ο Πάμπος Χαραλάμπους, υπήρξε αρχηγός της «Μεγάλης Κυρίας» στα χρόνια των επιτυχιών, την δεκαετία 1950-60. Φόρεσε, επίσης, το περιβραχιόνιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
 
Διετέλεσε, ακόμη, για χρόνια αντιπρόεδρος της ΚΟΠ και πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών ομάδων.
 
Η ιστοσελίδα μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Πάμπου Χαραλάμπους.
 
Το βιογραφικό του κ. Πάμπου Χαραλάμπους
Ο Πάμπος Χαραλάμπους αποτέλεσε μια μεγάλη και ηγετική φυσιογνωμία της Ανόρθωσης. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1936, με το 1951 να ξεκινά τις προπονήσεις με την Ανόρθωση.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, χρονολογείται το 1952, επί ημερών Κώστα Βασιλείου, ο οποίος σταδιακά τον καθιέρωσε στην ομάδα. Αγωνιζόταν και στις τέσσερις θέσεις της άμυνας, ωστόσο πιο πολύ αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας και ως κεντρικός αμυντικός.

Σοβαρός πειθαρχημένος και μυαλωμένος στο παιχνίδι του, ήταν ο βράχος της ομάδας που μεσουρανούσε εκείνο το διάστημα στην Κύπρο. Σε ηλικία 19 χρονών, ο τότε προπονητής της ομάδας , Ιωάννης Βάζος του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ανταμείβοντας με αυτό τον τρόπο την ηγετική φυσιογνωμία του Πάμπου Χαραλάμπους.

Διετέλεσε αρχηγός μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 27 ετών. Ο Πάμπος Χαραλαμπούς με τον Φοίνικα στο στήθος, πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και μία ασπίδα, ζώντας με την Ανόρθωση μεγάλες στιγμές. Επίσης, διετέλεσε και ο πρώτος αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, η οποία συστάθηκε μετά την ανεξαρτησία του νησιού, το 1960, με τον Πάμπο Χαραλάμπους να αγωνίζεται στα δύο παιχνίδια με το Ισραήλ.

Η προσφορά του Πάμπου Χαραλάμπους, δεν σταμάτησε με την αποχώρηση του από την Ανόρθωση. Ως αγνός Ανορθωσιάτης, υπηρέτησε τον σύλλογο από διάφορα πόστα του διοικητικού συμβουλίου σε διάφορες χρονικές περιόδους (1966-70, 83-87,95-97). Παράλληλα υπήρξε και βοηθός προπονητής για μία τριετία 1965-68. Επίσης, για πολλά χρόνια διετέλεσε εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ