Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι προεκτάσεις του «εμφύλιου» ΑΕΛ-Άρη-Mάχη για πέντε ομάδες στην Ευρώπη

Στέλιος Στέλιου  21/06/2019 06:49
Οι προεκτάσεις του «εμφύλιου» ΑΕΛ-Άρη-Mάχη για πέντε ομάδες στην Ευρώπη

Οι προεκτάσεις του «εμφύλιου» ΑΕΛ-Άρη-Mάχη για πέντε ομάδες στην Ευρώπη

Στέλιος Στέλιου  21/06/2019 06:49
Η κλήρωση της ΑΕΛ με τον Άρη Θεσσαλονίκης έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι το 16ο ζευγάρι με ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο που θα τεθεί αντιμέτωπο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
Η κυπελλούχος Κύπρου, πέραν από τη δική της ιστορική στιγμή, κρατάει στα χέρια της και μέρος της ευρωπαϊκής προοπτικής του κυπριακού πρωταθλήματος για τα επόμενα χρόνια.
 
Η Κύπρος μπαίνει στη φετινή μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όντας στην 15η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας 21.625 βαθμούς.
 
Η κατάσταση στις πιο πάνω και στις πιο κάτω θέσεις είναι:
13η Τσεχία: 24.800 βαθμούς και συμμετέχει φέτος με 5 ομάδες.
14η Δανία: 24.125 βαθμούς και συμμετέχει φέτος με 4 ομάδες.
15η Κύπρος: 21.625 βαθμούς και συμμετέχει φέτος με 4 ομάδες.
16η Ελλάδα: 21.400 βαθμούς και συμμετέχει φέτος με 5 ομάδες.
17η Κροατία: 20.500 βαθμούς και συμμετέχει φέτος με 4 ομάδες.
18η Ελβετία: 20.000 βαθμούς και συμμετέχει φέτος με 5 ομάδες.
 
Είναι σημαντικό όλες οι ομάδες που συμμετέχουν τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη να μαζέψουν βαθμούς, ούτως ώστε αν είναι δυνατόν να κρατηθεί η Κύπρος, στην 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA μέχρι το τέλος της χρονιάς.
 
Αν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, τότε την περίοδο 2021-22 θα βγουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέντε ομάδες. Οι δύο (πρωταθλήτρια, δευτεραθλήτρια) θα λάβουν μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η μία θα πάει στο Γιουρόπα Λιγκ και άλλες δύο στο Γιουρόπα Λιγκ 2 (διοργάνωση που θα κάνει αρχή το 2021).
 
Αντίθετα, αν δεν καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στις πρώτες 15 θέσεις, τότε η Κύπρος μένει μονάχα με ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και άλλα τρία θα δοθούν για συμμετοχή ομάδων μας στο Γιουρόπα Λιγκ 2.
 
Εφόσον θέλουμε να αυξήσουμε τις ομάδες που μας εκπροσωπούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια, είναι αυτονόητο ότι είναι σημαντικό να κερδηθούν πολλοί βαθμοί και κυρίως περισσότεροι από τις ομάδες που βρίσκονται κοντά μας. Εννοείται ότι η είσοδος όσο γίνεται περισσότερων ομάδων στους ομίλους θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς αυτό το σκοπό.
 
Γι’ αυτό και ο «εμφύλιος» ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Άρη έχει ξεχωριστή σημασία, αφού ενδεχόμενη πρόκριση της ομάδας της Λεμεσού κόντρα στους Θεσσαλονικείς θα ελαχιστοποιήσει την προσπάθεια της Ελλάδας που βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο πάνω.
 
Αν η ΑΕΛ βγει κερδισμένη απέναντι στον Άρη, θα προσθέσει πόντους στο σακούλι της Κύπρου και παράλληλα θα θέσει εκτός μάχης μία από τις πέντε ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας