«Σου το ‘πα μια και δυο και τρεις…»

Η αλυσίδα των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που προσπέρασαν το κατάλληλο σημείο αποχώρησης (είτε από μια ομάδα είτε από το άθλημα) λόγω παθολογικής αγάπης (για την ομάδα ή/και το άθλημα) είναι ατελείωτη. Ο Νούνο Μοράις «κινδυνεύει» να γίνει κρίκος της…

Ο χρυσός κανόνας στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ακόλουθος: «Είναι καλύτερο ν’ αναρωτιέται ο κόσμος γιατί φεύγεις παρά ν’ αναρωτιέται γιατί μένεις». Τα τελευταία χρόνια, όταν δηλαδή άρχισε η συζήτηση για το κατά πόσον ο Πορτογάλος μπορεί ή πρέπει στα «γεμάτα» 30+ να παίζει διαρκώς και να βγάζει ενενηντάλεπτα, του προσέφεραν ευκαιρίες για μια λαμπρή και τιμητική έξοδο. Πλέον, αν υπάρξει μία τελευταία ευκαιρία, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η έξοδος θα είναι έστω ένα από τα δύο…

Η φήμη λέει ότι ήταν ο Ντομένικο Τέτι που διαβίβασε στον μακροβιότερο παίκτη του ρόστερ πως την ερχόμενη σεζόν δεν θα υπάρχει εγγύηση παρουσίας στο αρχικό σχήμα. Ακούγεται λογικό αυτή η κουβέντα να βγήκε από τον τεχνικό διευθυντή και όχι από τον προπονητή, διότι ο Πάολο Τραμετσάνι (δεν το είπε μεν, αλλά) έδειξε με κάθε δυνατό τρόπο στον Μοράις τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ήδη στα μισά της σεζόν, και μόλις λίγους μήνες μετά την έλευση του Ιταλού τεχνικού, ο νεοφερμένος Σάββας Γκέντσογλου εκτόπισε από την ενδεκάδα τον Πορτογάλο. Ο Λούκας Σόουζα από persona non grata (μετά το επεισόδιο με τον προπονητή του στην ΑΕΚ-Αρένα στον α’ γύρο) έγινε βασικός και αναντικατάστατος, ενώ πρόσφατα υπέγραψε και επέκταση του συμβολαίου του.

Ο Ούρος Μάτιτς δεν αποκτήθηκε, για να σκουπίζει τον πάγκο, και το ίδιο (θα) ισχύει για τον Άλεφ σε περίπτωση ολοκλήρωσης της μεταγραφής του. Είτε στο 4-2-3-1 είτε στο 3-5-2 οι θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι τρεις και σ’ αυτήν που αγωνίζεται ο Μοράις μπορούν να παίξουν τρεις ποδοσφαιριστές (Άλεφ, Σόουζα, Μάτιτς) -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θέση του Πορτογάλου στην ιεραρχία.

Δεδομένου ότι η πρόταση του ΑΠΟΕΛ για το νέο συμβόλαιο δεν αλλάζει και δεδομένου ότι ο Τραμετσάνι του έχει φανερώσει τις προθέσεις του, ο 35χρονος πρέπει άμεσα να αποφασίσει, αν μετά από 12 χρόνια είναι διατεθειμένος να παλέψει από μειονεκτική αφετηρία για μια θέση στην ενδεκάδα ή αν το ιστορικό επίτευγμα του έβδομου συναπτού πρωταθλήματος είναι εν τέλει το πιο αξιοπρεπές φινάλε που μπορεί να δώσει στη θητεία του (ως ποδοσφαιριστής) στους «γαλαζοκίτρινους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις
Δημητρίου: Είμαστε στα όρια της υπέρβασης, παίζουμε τα ρέστα μας για να γράψουμε ιστορία