Πενθεί και ο κόσμος του αθλητισμού για Χριστόφια-Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Συνεχίζονται οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Μετά τις διάφορες ομάδες και το ΓΣΠ, σήμερα (22/06) αποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλαν οι Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας και Αθλητισμού, όπως και Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.

H ανακοίνωση της ΚΟΠ:
«Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
 
«Προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια.

Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος σας και παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε τα συλλυπητήριά μας και στην οικογένεια του εκλιπόντος», αναφέρει η συλλυπητήρια επιστολή του κ. Κούμα».

Η ανακοίνωση της ΚΟΚ:
«Ο πρόεδρος, Ανδρέας Μουζουρίδης, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον χαμό του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας αποτελεί μία πολύ σημαντική προσωπικότητα στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και πάντοτε εργαζόταν ανιδιοτελώς προς όφελος του Κύπριου πολίτη.

Η ΚΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους και την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».
 
Η ανακοίνωση του ΚΟΑ:
«Ο ΚΟΑ για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Ο αδόκητος θάνατος του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον τόπο, τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Η προσφορά του στον τόπο και ιδιαίτερα στον αθλητισμό ήταν καθολικά αποδεκτή και έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία.
Ο ΚΟΑ εκφράζοντας το σύνολο του αθλητικού κόσμου της Κύπρου συμμετέχει στο Παγκύπριο πένθος, αφού η απώλεια του αείμνηστου Δημήτρη Χριστόφια αφήνει φτωχότερο και τον αθλητισμό μας. Η αφοσίωση και το ενδιαφέρον του για την πρόοδο και ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού ήταν συνεχής και έμπρακτη.
Αντιπροσωπεία του ΚΟΑ θα παραστεί στην κηδεία, θα συλλυπηθεί την οικογένεια του, ενώ οι σημαίες στα κτήρια του Οργανισμού θα κυματίζουν μεσίστιες. Αιωνία του η μνήμη».
 

H ανακοίνωση της ΕΑΚ:
«Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των αθλητικών συντακτών προς την οικογένεια του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή (21/6).

O εκλιπών υπήρξε ένθερμος φίλαθλος, υποστηρικτής των αθλητών και του αθλητισμού γενικότερα και ποδοσφαιρόφιλος, παρακολουθώντας τακτικά ποδοσφαιρικούς αγώνες από την εξέδρα.

Τίμησε πολλές φορές με την παρουσία του την Γιορτή των Αρίστων που διοργανώνει η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, τόσο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και προηγούμενα ως Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή