Επέστρεψε και... για Κίρζη, έφυγε για να χαράξει δικό του δρόμο

Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ματίας Σπόλιαριτς, αφού πρώτα περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Λαρνακείς.  
 
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα αποχωρεί από τον σύλλογο της Λεμεσού αφού δεν αποδέχθηκε την ανανέωση που του είχε προταθεί και ακολούθως συμφώνησε με την ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, με τη συγκατάθεση των κυανολεύκων.
 
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει ιδιαίτερο δέσιμο με την οικογένεια των γαλάζιων λόγω του «θρυλικού» πατέρα του, Μιλένκο Σπόλιαριτς, ενώ πέρασε ένα μεγάλο μέρος της παιδικής ποδοσφαιρικής του ηλικίας στο «Κολόσσι».
 
Το 2010-2011 όντας σε ηλικία 13 ετών αποχώρησε από τον Απόλλωνα για την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία παρέμεινε για επτά χρόνια. Μάλιστα κατάφερε να καταγράψει συμμετοχές στο UEFA Youth League, αποκτώντας πλούσιες εμπειρίες από την Ισπανία.
 
Πριν επιστρέψει στην Κύπρο για λογαριασμό των κυανολεύκων αγωνίστηκε ως δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Τολέδο το 2017. Ο ίδιος περιέγραψε τον ερχομό του στον Απόλλωνα με τα καλύτερα λόγια, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και στον πρόεδρο του συλλόγου, Νίκο Κίρζη.
 
«Αισθάνομαι υπέροχα και ιδιαίτερα περήφανος γιατί θ' αγωνιστώ στην ομάδα της καρδιάς μου. Ο Απόλλωνας πάντοτε ήταν μεγάλη ομάδα κι αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Με την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σίγουρα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και τα τελευταία χρόνια διεκδικεί κάθε περίοδο όλους τους τίτλους. Σίγουρα όμως ο κ.Νίκος Κίρζης βοήθησε στα μέγιστα στον τομέα αυτό. Έχει τεράστιο όραμα για την ομάδα και ήταν ένας από τους κυριότερους λογούς της απόφασης μου», είχε δηλώσει το 2017 ο Ματίας Σπόλιαριτς. 
 
Την περασμένη σεζόν αποφασίστηκε όπως δοθεί δανεικός σε μια ομάδα που θα του επέτρεπε να έχει τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε, έτσι παραχωρήθηκε με υποσχετική στην Αλκή Ορόκλινης. 
 
Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του κέρδισε με το... σπαθί του την κλήση στην Εθνική Κύπρου και το νέο συμβόλαιο που του πρότεινε ο Απόλλωνας (σ.σ. ασχέτως αν επέλεξε να μην το αποδεχθεί).
 
 
Η... αποσύνδεση του Ματίας και η νέα αρχή που επιχειρεί μέσω της ΑΕΚ, έρχονται μόλις στα 22 του χρόνια και προερχόμενος από μια γεμάτη σε συμμετοχές σεζόν θα είναι ακόμη πιο διψασμένος για ποδόσφαιρο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφερθεί και στην αναπόφευκτη σύγκριση με τον πατέρα του, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να χαράξει τον δικό του δρόμο ξεπερνώντας τον Μιλένκο Σπόλιαριτς.  
 
«Λογικά πολλοί θα με συγκρίνουν με τον πατέρα μου αλλά εγώ δεν το σκέφτομαι καθόλου έτσι, είμαι ο Ματίας και θα προσπαθήσω να... χαράξω τον δικό μου δρόμο. Ο στόχος μου είναι να τον ξεπεράσω!»
 
Χωρίς μάλιστα να το γνωρίζει, ο Κύπριος διεθνής ίσως να είχε προβλέψει άθελά του και το μέλλον του, το οποίο στην παρούσα φάση προδιαγράφεται μακριά από την ομάδα που έγραψε ιστορία ο πατέρας του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σα Πίντο: Είμαι ήσυχος, ευγενικός αλλά δεν πρέπει να μου φερθείς άσχημα, όπως έγινε με την Ανόρθωση
Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε